Пролапс на тазовото дъно

• 65 932
  • 633
  •   1
Отговори
# 480
Да, знам. Аз ги имам и двете. Направиха ми ги заедно.

# 481
Здравейте!
Надявам се някой да е имал същия проблем за да ми помогне с опит .
Бременна съм в 14 г.с .
Миналата седмица ми дойде сила и реших да си оправя из нас , не съм вдигала тежко. Предимно бърсах прах и прахосмукачка . Вечерта , когато тръгнах да пускам пералня усетих как нещо ми стои във влагалището, сякаш ще ми падне тампона, така да се изразя. Пипнах се, както бях клекнала и шок.
Буквално на входа усетих издутина . Реших, че е шийката на матката. На следващия ден веднага отидох на преглед и АГ, каза че действително има пролапс на матката .
Преди това единствено когато кихах и скапах ако не съм минала през тоалетна се изпускам.  Днес пак се гледах с огледало виждам в ляво на 2 см топче , издутина . Сякаш не ми изглежда на шийка на матката .
Бяха споменали, че след първото раждане имам частично смъкване на пикучен мехур.
Нямала съм никакви проблеми от този тип . Всичко перфектно. Не мога да си обясня защо се получи това сега?????
На работа преди това малко си дадох повече ряз, като подреждане на стока , клякане , ставане . Спортувам, не с тежести .Наистина нямам обяснение. Сега се притеснявам дали ще изкарам до края . На 13.02 съм при АГ , който ще ме изражда. До тогава все го мисля и ровя , но не намирам такъв случай. Защо все на мен 🥺. Ако някой знае или е преминал , моля да сподели 😔.
Понеделник ще отида пак на преглед за успокоение. Когато се случи в 13 г.с единствено пиех Акард заради притеснения от преемклапсия. Спрях да го пия , само витамините .

Здравейте. След първото ми раждане получих пролапс на шийката, над 2 см навън. Но и аз получих съвет да коригирам след като приключа с ражданията. След 4 години забременях с второто ми дете. Няма абсолютно никакъв проблем за бременността. Още повече, че след 4ти месец матката пораства и вдига нагоре шийката и няма да я виждате или усещате изобщо. Родих естествено, нямах никакви проблеми. Три месеца след раждането проблемът се завърна си вече беше доста зле - цялата шийка навън. Изчаках детето ми да проходи и се оперирах Simple Smile направих корекцията и продължих с живота си. Не се притеснявайте, да, много е неприятно, но има как да се коригира. А и по никакъв начин не пречи на бременност или раждане.

# 482
Секциото не дава гаранция че няма да ств с пролапс. Аз някога родих секцио и до сега нямах проблеми. Чак сега на 50 започнаха промените. Рано или късно се стига до пролапс.
М-да. И на мен ми се появи, когато започна менопаузата, на 52 години. Иначе съм  с нормално раждане воденето , на което бе перфектно, но и това не е гаранция, че няма да получите.

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 15:40 от Meteor70

# 483
Секциото не дава гаранция че няма да ств с пролапс. Аз някога родих секцио и до сега нямах проблеми. Чак сега на 50 започнаха промените. Рано или късно се стига до пролапс.
Когато се консултирах с единия от гинеколозите след установяване на пролапса ми каза същото:
" Дори и при жени родили секцио, може да се получи пролапс".
Но при мен беше сухо раждане. Влязох с 1см разкритие и след 12ч , имах 2см...
За него не е нормално да са ме държали толкова време за вагинално раждане.
До 12ч било приемливо , след това е трябвало да се предприеме секцио.
Не знам дали това е повлияло или просто съединителната тъкан тав, мускулатурата и всички връзки , както повечето в тялото ми са по-заслабени..
Много е неприятно постоянно да ходиш до тоалетна и да имаш дискомфорт там. Но важното е че детето ми е живо и здраво. А аз да открия алтернативни методи , освен медицината, с които да си помогна.

# 484
Изключително съм ви благодарна, че ме успокоихте!
Водещата каза , че има  опасност и ми предписа утрогестан.
АГ,при когото ще е раждането ми каза, че в момента няма какво да се направи , стига да няма скъсяване на шийката всичко е наред. Да не си вкарвам чуждо тяло сега, щом нямам скъсяване, за да не си докарам инфекция.
Вчера бях при водещия АГ шийката се е вдигнала, предна стена сега е паднала, вижда се като топче. Няма скъсяване , 4 см е. Бебето е много добре. Пупу......, но да продължавам с утрогестана за всеки случай.
Понеже е хормон послушах АГ, който ще м  изражда и не съм си го слагала изобщо . Пия си витамините , не се натоварвам много. Гледам да лежа повече. На 13ти съм на преглед и ще кажа какво сме говорили пак с АГ, който ще ме изражда.

# 485
Въпрос към дамите с пролапс на пикочен мехур и цистоцеле .

След раждане нормално на бебе 3850 гр д мъжът ми обмисляме до половин година да стартираме опити за 2-ро бебче , но се стрхува  от следните опасения :

След раждането получих пролапса и цистоцелето и сега при втора бременност , когато натежи корема да не почна да се изпускам пак 🥺
При вас имало ли е подобен проблем с последваща бременност ?
Вече не мога да стискам , като преди и като ми се пишка гледам веднага да ида до WC .
Също така като започна да пишкам не мога да спра струята ( всеки път опитвам , но в повечето случаи без успех намала , но не спира )
Има ли някой с подобем проблем ?
Мисля да посетя и психолог , защото това изпускане след раждането повлия много на психиката ми 😓

Джанам :

Видях , че сте писали че използвате Кегел тренажора .
Има ли резутат при вас ?
🌷

Последна редакция: ср, 12 фев 2025, 15:26 от Jasmin.

# 486
Привет отново!
Мисля, че не съм споменавала за това тук, ако съм се извинявам , че се повтарям!
От години ми е било интересно да изучавам анатомия на тялото, рефлексотелапия, видове масажи и прочие. И ето , че сега дойде момента , когато съм в майчинство и имам повече свободно време.
Та... искам да споделя, че при жената, която ходя ог дълги години в момента практикува и "Остеопатия", освен всички други лечебни масажи, шиацу и прочие.
Споделих и за проблемите си след раждане - диастаза на коремната стена, пролапс на шийката на матката, цистоцеле и изпадане на предна влагалищна стена. И всичко това го коментирах, докато тя вече ме натискаше на кръста.
Просто като ме видя и знаеше къде ми е проблема (теди хора умеят да четат проблемите по тялото).
Историята ще е малко дълга, но се надявам да помогне на някоя от вас.
2 месеца след като родих, ми се обади старата травма - дискова херния на кръста. Ходих на нагревки в болницата, тъй като ме беше страх да се обърна към хората на които вярвам - лекуващите с ръце, заради това че детето е малко и да не стане по-зле нещо с мен.
Ходих 2 седмици на нагревки - до обяд имах облекчение, след това същата история. Накрая се реших и отидох при мъжа, който се ме наместваше. Пет дни Ходих като пребита, но на 6тия се събудих и просто нямах никаква болка.
А в болницата след рентгенова снимка ми казаха, да хода на Павел баня , операция след време и т.н.
Та.. да се върна на жената , при която скоро имам втори час.
Тя също е била с диастаза, която вече няма. Изпраща ме на АГ, за да обгледа отново обстойно какво се случва там и да я насочи точно къде да работи и какъв точно ми е проблема.
Имам някаква надежда , че може да се случат нещата с неинвазивни процедури.
Другото, което искав да кажа е , че в момента уча анатомия и всички мускули в лумбална,сакрална и глутална област са пряко свързани и това ме води на
мисълта,  че е възможно при блокажи в кръста - тежестта да пада на мускулите в тазовото дъно.
Опитвам се да съм по-кратка и по-ясна, дано ме разбирате.
Прочетете и гледайте видеа на английски в ютуб - за остеопатия, вакум на корем , защото мускулите на корема също са от много голямо значение за така наречения - pelvic floor.
И не напососледно място да кажа - при слабо развити глутеални мускули се изкривяват плешките на гърба.. колко далеч стига всичко, а са толкова далеч тези мускули едни от други , а?
И затова разузнавам все още възможно ли е слабия кръст и тазовите мускули да са една от причините за слаби лигаменти, връзки и прочие в тазовото дъно.
Все още нямам точен отговор , но ще го споделя скоро, защото зная че ще го намеря!
Просто ми е писнало да ходя до тоалетна по 5 пъти след 1 чаша вода...
А и да вметна , че слаб кръст и слаби мускули на дупето, в никакъв случай не значат - " Аз имам секси и оформено дупе- значи съм добре"!
Активен спортист съм от години, а и бях професионален навремето.
Дано успея да намеря решение!
Ще се радвам да си помогнем по друг начин, дори и да трябва да правим упражнения всекидневно , поне да не е с операция,  която няма да има дълъг резултат!
Дано Бог помогне на всички ни да имаме още дечица и да сме пълноценни жени!
❤️🍀

# 487
  • Sliven
Аз също съм със огромен пролапс.На 33 години съм.Родих през март 2022 г второто си дете.Ужасна работа.От Стара Загора съм,предлагат ми операция,но още не мога да взема решение-каква операция,при кого...
Здравейте! Преди 2 месеца родих в Стара Загора, там си следях и бременността. Оказа се че след раждането съм с цистоцеле и пролапс на матката. Гинеколога ми препоръча да правя упражнения на Кегел и януари да отида отново на преглед. Ако искам операция то адължително втора бременност ще бъде секцио. А ако не ми пречи да се живея така. Препоръча ми лекар в Стара Загора, който прави такъв тип операции. Ако може да споделите вие в коя степен сте били, какво предприехте и как се чувствате сега. Ще ви бъда много благодарна. Доста съм изплашена, тъй като мисля че проблема се задълбочава. Не беше така първите дни, сега пикочния мехур имим чувството че се кани да излезе навън.. 🥺

Можете ли да споделите кой лекар от Стара Загора Ви беше препоръчан?

# 488
Аз също съм със огромен пролапс.На 33 години съм.Родих през март 2022 г второто си дете.Ужасна работа.От Стара Загора съм,предлагат ми операция,но още не мога да взема решение-каква операция,при кого...
Здравейте! Преди 2 месеца родих в Стара Загора, там си следях и бременността. Оказа се че след раждането съм с цистоцеле и пролапс на матката. Гинеколога ми препоръча да правя упражнения на Кегел и януари да отида отново на преглед. Ако искам операция то адължително втора бременност ще бъде секцио. А ако не ми пречи да се живея така. Препоръча ми лекар в Стара Загора, който прави такъв тип операции. Ако може да споделите вие в коя степен сте били, какво предприехте и как се чувствате сега. Ще ви бъда много благодарна. Доста съм изплашена, тъй като мисля че проблема се задълбочава. Не беше така първите дни, сега пикочния мехур имим чувството че се кани да излезе навън.. 🥺

Можете ли да споделите кой лекар от Стара Загора Ви беше препоръчан?

Др Бузалов, който практикува съвременен оперативен метод. Бях споделила тук статия, преди да открия остеопатията.
Може да видите в гугъл. 🤗

# 489
Здравейте , дами !
Вие по време на бременноста имахте ли силни болки в срамната кост ?
Защото аз бях с ужасни болки , който започнаха от 5-ти месец и към края не можех да ходя , и все си мисля че това е индикирало да не съм с нормално раждане и ако бях родила секцио нямаше да имам проблем с цистоцеле , пролапси и т.н

# 490
Jasmin Аз бях така с първата бременност. Едвам се движех. Страшни болки в срамната кост. Следящия ме гинеколог ми обясни, че организма се приготвял за раждане и тазовите кости ставали по-меки и подвижни. Така ставало понякога при първо раждане. И бебето беше много ниско долу през цялата бременност. Тогава нямах проблеми след раждането. Година след това забременях пак. Никакви болки нямах, качих само 9кг. При втората бременност след 8мия месец при кихане и по-дълго стискане имах изпускане. След раждането проблема е налице.

# 491

Др Бузалов, който практикува съвременен оперативен метод. Бях споделила тук статия, преди да открия остеопатията.
Може да видите в гугъл. 🤗
А познавате ли жени, оперирани по този съвременен метод? Интересува ме дали има риск от рецидив след операцията и дали този риск е голям. И дали цял живот трябва да се пазиш, да не тичаш, само леки тренировки, за тежкото е ясно.
Преди години оперираха свекървата, операцията беше лека, лежа 2 дни. Сложиха платно и нещата бяха ок през първите 2-3 години. След това стана по-зле, започна да се изпуска.
Затова ме вълнува инфо от жени, които са оперирани вече. Ясно ми е, че в статии и интервюта лекарите обещават чудеса, но чета във Фейсбук в групата Let's talk about pelvic organ prolapse за много рецидиви след сакроколпопексия /мисля, че това правеше д-р Бузалов/ . Познавам жени, оперирани от него в Пловдив, преди години е работел и там. Изключително са доволни и двете, казват, че е невероятен лекар, но операциите не са били за пролапс.

# 492
Разбрах, че за такъв проблем трябва да се отиде при урогинеколог. Но това не е много разпространено тук, да не кажа хич. Гинеколозите не са много наясно с тази тема. Намерих това място - https://femiclinic.bg/services/%D1%83%D1%80%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D0 … 0%B3%D0%B8%D1%8F/ . Дали някой има отзиви или да ми препоръча някой лекар, който да направи диагноза дали имам или нямам пролапс. Защото един ми каза, че имам, друг, че било само на вагинална стена, без пикочен мехур и тн. Просто мисля, че това не им е специалноста на гинеколозите.

# 493
Оставете всички операции на страна..
Ден втори НЯМАМ ПРОБЛЕМ!
Чак сама не можех да повярвам , как ходя само веднъж до тоалетна и след 5 минути не ми се ходи пак...
Вчера бях при моята масажистка, която ми направи смесени техники на масаж в кръста, врата и таза.. Еми, момичета до сега се гледам отдолу преди и след уриниране и освен смъкнатите влагалищни стени - друго се не вижда!
Напъвам, кихане- НЕеее! Няма ни цистоцеле, ни пролапс на матката..
За мен тези нейни ръце са божествени.
Въпреки това, ще ходя на HiFu, при нейната гинеколожка, която ми сподели че и масажистката ми е ходила при нея и от 1 процедура станало чудо - дори и тя не може да разбере как се е получило при такъв огромен проблем .
Знам, че звуча малко нереалистично, но ако имате желание ще ви дам координати... защото тези проблеми не започват само с раждането или след това...
Имам надежда и искам да помогна и на някоя от вас.
Градът е в Хасковска област, но предвид парите за операция , мисля че да дойдете до тук ще ви излезе много по-евтино и по-надеждно! 🥰
Щастлива съм! За пръв път от 2 години.. истински щастлива за себе си!
ПП утре съм на лека тренировка - смених тежките с тези за активация на дълбоки мускули. Ще пиша отново как съм! 🍀

# 494
Mama Hurricane, на същите терапии ходя и аз, но не съм в БГ. Урогинеколог ме прати на тях. Ще видим какво ще стане. И на мен освен упраженинята, ми правят такива масажи - на кръст, корем, че и вагинални по някога. Казаха ми мин. 35 процедури. Вече минах 12. Определено имам подобрение. Няма го изпускането при кихане. При мен е обратното на често ходене до тоалетна. Не ходя. Не усещам кога ми се ходи. И мога да си стоя цял ден с 3 литра вода в пик.мехур. Та работим в тази насока. Но там нямам подобрение още.

Общи условия

Активация на акаунт