Пролапс на тазовото дъно

• 65 602
  • 632
  •   1
Отговори
# 555
Момичета, здравейте. Моля за добър гинеколог във Варна. Да може да определи имам ли пролапс или не. Миналата година един ми казва имаш, друг ми казва нямаш. Но имам дискомфорт в интимната област. Нямам изпускане. Благодаря ви

# 556
  • Sliven
Момичета, здравейте. Моля за добър гинеколог във Варна. Да може да определи имам ли пролапс или не. Миналата година един ми казва имаш, друг ми казва нямаш. Но имам дискомфорт в интимната област. Нямам изпускане. Благодаря ви

Не мога да ви препоръчам гинеколог, защото съм от друга област,но мога да Ви кажа,че ако пролапса е на задната стена,няма да имате изпускане.Моят е такъв и никога не съм имала оплаквания с изпускане.

# 557
И моят е такъв - на задната стена + смъкване на шийката на матката /може би цялата матка се смъква, сега се замислих/. И аз нямам изпускане, по-скоро понякога или по-често затруднено уриниране. Но трябва гинеколог да каже, при мен беше с ехограф на влагалището, където се видя.

# 558
  • Sliven
Аз съм се насочила към определен лекар в София.Миналата година си правих операция в Стара Загора,но няма абсолютно никаква разлика.Ако не бяха болките след това и шевовете,бих си помислила,че не са ме оперирали...Освен това нямам абсолютно никакъв документ за извършената манипулация.10 минути след като ме събудиха от упойката ми казаха,че ако мога да стана,мога да си тръгвам.

# 559
Ужасяващо.

# 560

Аз посетих проф. Славчев. Той ми каза, че нямам пролапс, но епизотомията от първото ми раждане не е зашита, както трябва т.е. проблем със задната стена. Имам изпускане след уриниране. Един лекар ми каза цистоцеле 1ва степен четири месеца след раждането. Трима лекари ми казаха, че нямам цистоцеле. Предстои ми преглед при четвърти лекар и евентуално мисля да отида и на уролог, защото първия лекар (урогинеколог)ми каза, че уретрата ми е била пригъната, вследствие на бременността. И при двете бременности една след друга, плода беше много ниско долу до раждането.

# 561

Аз посетих проф. Славчев. Той ми каза, че нямам пролапс, но епизотомията от първото ми раждане не е зашита, както трябва т.е. проблем със задната стена. Имам изпускане след уриниране. Един лекар ми каза цистоцеле 1ва степен четири месеца след раждането. Трима лекари ми казаха, че нямам цистоцеле. Предстои ми преглед при четвърти лекар и евентуално мисля да отида и на уролог, защото първия лекар (урогинеколог)ми каза, че уретрата ми е била пригъната, вследствие на бременността. И при двете бременности една след друга, плода беше много ниско долу до раждането.

🙈 ами горе долу и моята работа така. Един ми казва  има, друг няма   
При кой уролог смятате да ходите?

# 562

Кой е урогинекологът?

# 563
Мисля да посетя д-р Терзи, уролог във Варна. Урогинеколог съм посещавала в Германия. Двама лекари в БГ ми казаха, че нямам пролапс и един лекар в Германия също ми каза, че нямам пролапс. Но проблем имам. Проф. Славчев ми обясни,че трябва да минат 3 месеца след спирането на кърменето, за да се определи най-точно състоянието на тъканите след раждането. Обясни ми, че заради повишения пролактин при кърмене се повишава и есторогена, който отговаря за състоянието на тазовото дъно, доколкото разбрах. Всички лекари ми казаха, да правя упражнения за тазово дъно.

# 564
И без да съм лекар, на база личен опит и мнения във форума, съм съгласна, че упражнения трябва да се правят непрекъснато и от най-ранния момент на някакъв дискомфорт. За съжаление, за бях, а и съм доста небрежна в това отношение, но аз вече съм и достатъчно възрастна, мисля че пролапсът при мен и голям и надали само упражнения биха помогнали. Ако можех да върна времето назад, щях да мисля само за това и да действам докато е възможно за да се задържи положението в по-начален стадий. Пак е добре, че поне не е свързано с инконтиненция, но и обратното пак причинява голям дискомфорт.

# 565
Здравейте, след 2 бременности и раждания на големи бебета с много води, тоест голяма тежест върху тазовото дъно, ми бяха казали че имам леко смъкване на предна стена но на кое точно не разбрах. Това беше при второто раждане. След това на профилактични прегледи го споменах и ми казаха "как пък го видяха".
Проблемът е че, мислех че нямам инконтиненция, но забелязах че след тренировки отдолу ми е доста мокро. Реално при интезивни тренировки много се изпотявам навсякъде но това отдолу не ми се струва нормално, вероятно е инконтиненция нали?
Ссъщо така нощно време ставам 1-2 пъти да пишкам кошмарно е, дали отново проблема е в тазовотп дъно?
Нещо може ли да се направи?

# 566
Може да правите упражнения на Кегел, има много клипове в нета.
Може да се оперирате, аз лично се въздържам заради многото рецидиви, за които жените казват.
Щом тренирате интензивно, трябва да проверите кои упражнения не са подходящи за пролапс освен стандартните забранени - тежести, скокове с два крака...

# 567
Коремни преси, планкове.....Всичко което избутва органите на долу, не е за предпочитане. Аз ходих на терапии 3 месеца и абсолютно противопоказно ми казаха да правя този тип упражнения за корем. А аз цял живот тях правех. Но човек като не знае...И цял живот тялото ми изметнато, изсипан корема на пред без значение колко съм слаба. И с плочки бях и пак си изглеждах с дупето отхвръканло назад, корема изтумбачен. Ако правите някакви такива упражнения, коригирайте. Гребна машина ако ползвате във фитнеса и тя не е много ок. Уж с правилно дишане била ок, но не мисля. Аз поне усещам как в педна позиция всичко ми се набива в таза.

# 568
  • София
Коремни преси, планкове.....Всичко което избутва органите на долу, не е за предпочитане. Аз ходих на терапии 3 месеца и абсолютно противопоказно ми казаха да правя този тип упражнения за корем. А аз цял живот тях правех. Но човек като не знае...И цял живот тялото ми изметнато, изсипан корема на пред без значение колко съм слаба. И с плочки бях и пак си изглеждах с дупето отхвръканло назад, корема изтумбачен. Ако правите някакви такива упражнения, коригирайте. Гребна машина ако ползвате във фитнеса и тя не е много ок. Уж с правилно дишане била ок, но не мисля. Аз поне усещам как в педна позиция всичко ми се набива в таза.
А кои упражнения са подходящи?

# 569
Напиши в You Tube diastasis recti ab workout. Избери си 10 от тях, които си харесаш и си ги прави всеки ден. Или ако ходиш на фитнес, във времето когато си правиш корем. Въобще разгледай всичко по темата и ще схванеш идеята. И да не ти се струват лесни. Като ги правиш както трябва никак не са. При тях идеята не е да ги направиш бързо, а да ги направиш с нормална бързина, но с максимално участие на коремните мускули. Има за различни фитнес нива - от начално до напреднало.

Общи условия

Активация на акаунт