Пролапс на тазовото дъно

• 65 547
  • 632
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте момичета!
Родих живо и здраво бебче на 30.07.25г. Супер бързо и лесно раждане. Без един шев. Второ ми е.
От тогава не бях ходила до тоалетна по-голяма нужда до 04.05.
В родилното си направих една клизма на втория ден с Мелилакса, но
имах само газове, намести се червото. Вчера направих втори опит,
вече в нас. От напъна да се изходя напрво ми се смъкна матката извън влагалището.
На моменти съжалявам, но 5 дни ям по 4-5 пъти и нищо. Коремами се изду много.
Дали е моментно или ще остане така?
Бях писала по- рано, още бременна в 5 месец някъде я напипах, но не всеше така.
После се вдигна и се прибра. Нямах никъви проблеми.
Сега пак се смъкна и се плаша.
Има ли мама, която се е възтановила с подобен проблем.
Ще го обсъдя и с гинеколога, като дойде време за преглед.

# 571
Здравейте момичета!
Родих живо и здраво бебче на 30.07.25г. Супер бързо и лесно раждане. Без един шев. Второ ми е.
вече в нас. От напъна да се изходя напрво ми се смъкна матката извън влагалището.
Има вероятност да са се отслабили мускулите при раждането отново , от напъните. Аз също имах констипация по време на бременността и малко след раждане, но проблема го открих още на втория ден в родилното. Сигурна съм че нямах проблеми по време на бременността. Сега като се замисля акушерката доста ме разпъваше надолу към ануса.. възможно е да е допринесла за това. При вас как мина самото раждане?

# 572
Имах 5 см. разкритие още от 10.07 предизвикано от контракции за 4ч. Спряха още сутринта.
Тапата ми падна на 25.07 и 26.07 на два пъти. Отново не тръгна раждане.
На 30.07 реших, че ми изтекоха водите, след като санах от тоалетната по-малка нужда,
но се оказа, че не е. Най- вероятно не съм изпразни добре мехура и при ставане изтече още.
Приеха ме. Запазен мехур. Моя АГ каза давай да раждаш вече. Бебе 3400гр някъде.
Термин 03.08 по последен цикъл.
18:10ч ми спукаха водите. Без хапчета и системи направих разкритие до 19:40ч.
19:50ч с 5 напъна успях да го родя. Бая се напъвах. Краката ги дърпах към себе си.
АГ ми помагаше с  тях. Акушерката не ме е разтягала.
Наместваше бебто, така че да не ме разкъса.  Действително имам леко разскъсане, без нужда от шев в горната и долната част. 3430гр се роди.

Значи след първото раждане нямах проблеми. Започнах да изпускам урина при скачане с въже и джъмп енд джак преди 3г. Тогава започнаха проблемите. 2014г ми е първото раждане. Не вдигам тежести.
Чудя се дали не е допринесло, това че работих в един завод, в който белихме праз. Прави на лента, а касетките ги пълнехме по 10кг. Работихме между 8-10 часа с един почивен ден. Изкарах 4 месеца. След като се пробрах от там забелязах това.

Здравейте момичета!
Има вероятност да са се отслабили мускулите при раждането отново , от напъните. Аз също имах констипация по време на бременността и малко след раждане, но проблема го открих още на втория ден в родилното. Сигурна съм че нямах проблеми по време на бременността. Сега като се замисля акушерката доста ме разпъваше надолу към ануса.. възможно е да е допринесла за това. При вас как мина самото раждане?

# 573
Имах 5 см. разкритие още от 10.07 предизвикано от контракции за 4ч. Спряха още сутринта.
Тапата ми падна на 25.07 и 26.07 на два пъти. Отново не тръгна раждане.
На 30.07 реших, че ми изтекоха водите, след като санах от тоалетната по-малка нужда,
но се оказа, че не е. Най- вероятно не съм изпразни добре мехура и при ставане изтече още.
Приеха ме. Запазен мехур. Моя АГ каза давай да раждаш вече. Бебе 3400гр някъде.
Термин 03.08 по последен цикъл.
18:10ч ми спукаха водите. Без хапчета и системи направих разкритие до 19:40ч.
19:50ч с 5 напъна успях да го родя. Бая се напъвах. Краката ги дърпах към себе си.
АГ ми помагаше с  тях. Акушерката не ме е разтягала.
Наместваше бебто, така че да не ме разкъса.  Действително имам леко разскъсане, без нужда от шев в горната и долната част. 3430гр се роди.

Значи след първото раждане нямах проблеми. Започнах да изпускам урина при скачане с въже и джъмп енд джак преди 3г. Тогава започнаха проблемите. 2014г ми е първото раждане. Не вдигам тежести.
Чудя се дали не е допринесло, това че работих в един завод, в който белихме праз. Прави на лента, а касетките ги пълнехме по 10кг. Работихме между 8-10 часа с един почивен ден. Изкарах 4 месеца. След като се пробрах от там забелязах това.

Да, значи проблема е бил налице преди това. Ами да ви кажа на мен ми казаха,  че може и да е генетична обремененост. Знам ли.. 10г съм тренирала професионален спорт - лека атлетика, както съм краката и със 100кг и нямах никакви проблеми до преди да родя..
Ако не сте чели горните ми коментари - при мен помогна остеопатия, но временно,  тъй като продължавам да тренирам , макар и не професионално.
Отделно след 2ро раждане ще пробвам HI-Fu, за което ми гарантираха , че има ефект почти година. Евентуално , ако няма такъв,  продължаваме с плазмотерапия или други нехирургически подходи.

Здравейте момичета!

# 574
Здравейте , момичета ! 🌸
Имам въпрос към дамите с инкотенция 🥺
След раждане я получих , и е голяма психологическа травма .
Правих стола EMSELA имах и намерение да направя и лазерна процедура , но непланирано съм забременяла ( имам син на 2 годинки ) .
Как протече бременноста при вас с тази инкотенция ?
Супер много се страхувам , дали като нарасне корема няма да започна неконтролируемо да се изпускам 😳🥺🥺

Последна редакция: чт, 07 авг 2025, 09:39 от Jasmin.

# 575
Здравейте , момичета ! 🌸
След раждане я получих , и е голям психологическа травма .
Правих стола EMAELA имах и намерение да да направя и лазерна процедура , но непланирано съм забременяла ( имам син на 2 годинки ) .
Супер много се страхувам , дали като нарасне корема няма да започна неконтролируемо да се изпускам 😳🥺🥺
И на мен ми е интересно дя разбера. В същата ситуация съм. В 3ти месец съм и за сега проблема изчезна. Дано така продължи през цялата бременност.

# 576
Ако можете да търпите колан, вземете си един. Доста облекчава тежестта в таза при разходка. На мен лично ми беше удобен, стига да не ми се налага да седна за по дълго време. Седнала не става с него, но за разходки и шетане е идеален. Мисля че ще облекчи доста напрежението върху мускулите на таза. При мен предстои да разберем колко съм амортизирана след второто.

Здравейте , момичета ! 🌸
След раждане я получих , и е голяма психологическа травма .
Правих стола EMSELA имах и намерение да направя и лазерна процедура , но непланирано съм забременяла ( имам син на 2 годинки ) .

# 577
Здравейте!
Доста съм писала по темата , но сега през сълзи и аз имам нужда от вас. Най-вече дано се включат тези от вас, при които е имало пролапс след първото нормално раждане.
Въпросът ми е как беше по време на втора бременност и как родихте?
На края на 3ти месец съм и доста се е смъкнал пролапса...
Преди , когато вземах душ , се напипваше едва, а сега направо си е отвън като полу топче... плаче ми се и съм много притеснена , да не вземе всимко да ми излезе при раждане или преди това!
Единия АГ каза, че няма проблем.
Моята АГ ще ме приеме в началото на месеца..
Моля ви, споделете!
Дали е защото повръщах по 4-5 пъти в продължение на месец и малко?! И от напъните да е слязло надолу...

# 578
Не пречи на следваща бременност. След раждането ще те пооправят, но за вдигането на тежко и преди, и след корекции- въздържай се. От запек също се пази.

# 579
Не пречи на следваща бременност. След раждането ще те пооправят, но за вдигането на тежко и преди, и след корекции- въздържай се. От запек също се пази.
Ах, толкова ти благодаря за бързия отговор!
А защо слиза по-надолу?
Имам запек, но не се напъвам изобщо. Просто като си дойде момента си отивам без проблем, което се случва на около 4-5 дни.

# 580
Е натежава бебето, хормоните...

# 581
Здравейте!
Доста съм писала по темата , но сега през сълзи и аз имам нужда от вас. Най-вече дано се включат тези от вас, при които е имало пролапс след първото нормално раждане.
Въпросът ми е как беше по време на втора бременност и как родихте?
На края на 3ти месец съм и доста се е смъкнал пролапса...
Преди , когато вземах душ , се напипваше едва, а сега направо си е отвън като полу топче... плаче ми се и съм много притеснена , да не вземе всимко да ми излезе при раждане или преди това!
Единия АГ каза, че няма проблем.
Моята АГ ще ме приеме в началото на месеца..
Моля ви, споделете!
Дали е защото повръщах по 4-5 пъти в продължение на месец и малко?! И от напъните да е слязло надолу...

От личен опит ви казвам да не се притеснявате. Аз бях по същия начин.
След 3 месец матката ми излезе буквално, обаче се прибра сама. Един възраст гинеколог ми каза, че е нормално да не се притеснявам, натежава плода и за това се получава. Този който ме изражда на един преглед каза, че вижда  предна влагалищна стена леко смъкната, нищо притеснително.
Почивай си сега и вдигай краката.
В никакъв случай не вдигай тежко сега и след като родиш първия месец. За запека на мен единствено ми помогна вода от накиснати овесени ядки. Пробвах всичко възможно.

После като родих сега на 30.07 вярвай ми, единия ден докато се изходя със зор направо си висна между краката. Викам си егати, как е възможно. Пак се притесних, започнах кегел упражнения, обаче не знам, кое по напред?????
Чистя, готвя, кърмя, приспивам, внимание на баткото, разходки. Не ми стига времето и за почивка , а за упражнения...... Не се оплаквам , де. Обаче тази седмица се прибра и не слиза надолу. Усещам предна влагалищна, вярвам силно, че и тя ще се вдигне.

Съвет. След раждането си приготви една глътка зехтин за да отидеш до тоалентна по голяма нужда. На родилки се давало. Това ми го каза личната лекарка след като бях със запек от 5 дни. След клизмата преди раждане не отидох. Правих си мелилакса клизма, нищо. В нас пих зехти, вода от овесени ядки, тръгна ама малко. Накрая Дулколакс капки и от тогава без напъни си ходя нормално да чукна.
Отбелязвам че ям пълнозърнест истински хляб и зеленчуци.

# 582
И аз от опит ще се включа, моят аг беше категоричен, че ще родя нормално и после ще мислим за корекции. Така й стана, нямам нито епизиотомия, нито един шев от второто раждане. При мен пролапса се прибра след второто раждане за 20 дни, после се свлече повече.1 година след второто раждане се оперирах. Писала съм назад в темата как протече при мен операцията и възстановяването.

# 583
Възможно ли е зашиването да създава проблеми? То д пречи на правилното прибиране на органите?

# 584
Възможно ли е зашиването да създава проблеми? То д пречи на правилното прибиране на органите?
Не

Общи условия

Активация на акаунт