Хей чертички, хей ги две, ноември ще ги донесе ! ~бебеправене 381~

• 32 216
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
Дриймче, аз пак ще кажа че не ги разбирам, но при чхг двеста и нещо бих си пила утрогестан направо действай. Сега да не ме нападнете, знам че не трябва човек сам да си пие това и онова, но при пуснати изследвания. Аз бих пила или дуфастон или утрогестан, всеки сам решава за себе си, при чхг двеста и нещо не виждам проблем, толкова пъти са ме блъскали с тези препарати след процедура - не съм била бременна и съм ги пила тоест.
Успех Дриймче още веднъж вярвам в добрата развръзка Hug

# 106
Дрийм, много е нисичко, тичай в спешното на Надежда! Или някъде другаде и им покажи резултатите

# 107
  • Blondeville
Хубаво ЧХГ и много нисък прогестерон. Аз бих пила утрогестан при всички случаи. Така или иначе след 48 часа ще пуснеш пак чхг, ако тогава пада ясно, спираш го, за два дни няма да навреди а само може да помогне. Има много бременности с проблем с прогестерона и съответно кървене, които въпреки това са успешни с добра терапия.

# 108
  • София
Дрийм,зная,че не ти е до това да ти бръмчим в един глас,но послушай Лиилоо. И на мен са ми казвали, че от спешното в Надежда не връщат. Бори се без да отлагаш и успех!

Лейди,права е Марго,позитивирал е за Уреаплазма парвум. Предстои лечение,а и аз съм чела,че са упорити.

# 109
Дрийм подкрепям момичетата, нисък е прогестерона, отиди до спешен център или да ти бият прогестерон или да ти изпишат да пиеш. Стискам палци!
Лейди вече са ти казали момичетата, имаш уреаплазма парвум. Аз също я имах Март месец и за щастие я излекувах с един курс лечение. Казвам го така сигурно, защото Септември пак ми пуснаха и беше отрицателна. След лечението с антибиотика АГ ми беше казал след 10 дни контрола, но от форума навреме разбрах че е добре поне 20 дни след антибиотика, така и направих. Стискам палци дано я излекуваш бързо.
Raulista, подкрепям Марго, и аз бих ги пуснала утре. Успех 🍀

# 110
Лило е права, в Надежда не връщат. С мен лежа мацка, която беше в 6г.с. с такова кървене, та има шанс.

# 111
Аз съвсем неподготвено да се обадя: 1) какви са нивата на прогестерон в ранна бременност, има ли стойности - гледам по лаборатории че няма специфично за бременност; трябва ли примерно да са над еди колко си (ще ме извинявате, никога не съм го изследвала) и 2) бяхте споменали по-горе че няма фраксипарин и клексан и наистина се оказа, че по аптеките няма. Аз не слагам  за момента но ми е интересно какво се случва като са изчерпани по аптеките, с всички дами които слагат?

# 112
  • София
Мога да отговоря на второто, Кари,защото работя в аптека от една страна и от друга имам тромбофилия/засега не съм стигнала до инжекции/ - кош-мар-но е! Звъня по колеги,търсим заедно,питаме,мъчим се да помогнем и на колко? На 1-2 пациентки/ти 😢 Складовете ни режат,независимо дали е за бременна,пациент с инсулт или Ковид. Преди лъжеха,че нямат, сега са го изтрили като позиция даже. Твърдят,че са го дали за болничен пазар. Ха дано!
Вчера ми звъня гинеколога ми,за едно момиче,още 10 дни да удържим бебето,хайде пак звънене по колеги поне нещо дребничко дали някъде не е забравено. Дано са стигнали навреме. В София поне никъде не успях да ги насоча Sad
Т.е. освен пациентите които и да са да ходят в болница на място, за да им поставят,друг изход не виждам  (вкл. и за себе си,ако показателите ми се влошат).

# 113
Dream-че отивай в спешно, а ако нямаш такова (не знам дали си в София), аз бих пила утрогестан или подобно, тъй като няма как за навреди при толкова ниски граници при теб. Но все пак решението е твое, разбира се. Ние те подкрепяме и нека бобчето да стои на топло още 8 месеца!

По темата за прогестерона се каня много отдавна да задам няколко лаишки въпроса. Наблюдавам че при всяка втора при бременност има зацапване и е нужен допълнителен прием. Но как се проследяват нивата на прогестерона? Знам, че 7 дни след О се гледа, за да се потвърди че я е имало. През останалото време на мен на 3ти ден винаги ми пускат 17 алфа хидрокси прогестерон. Каква е разликата между него и 'обикновения' прогестерон? И има ли как всъщност да се проследи предварително ниско ниво на хормона предварително? Денис беше писала, че изследване което не било на 7ми ден след О било безсмислено. Това означава ли че чакаме Б и чак когато настъпи, разбираме пред свършен факт, че прогестерона е нисък?

# 114
Благодаря, Лира - явно положението наистина е зле, обаче наистина какво става с всички бременности, където е наистина нужно, не знам Sad

Raulista - точно и моите мисли. И аз го знам това за 7ми ден (21ви) и че иначе нямало смисъл и стойносите не били реални. При настъпване на бременност обаче...как знаем кое е ниско и кое е нормално? Има ли стойности..по седмица? Казахте на дриймър, че 9 е ниско, но какво е добре? Също знам, че често АГтата не го пускат и следят, освен ако не изникне проблем?
Интересно е и не знам, ако някой има повече информация/представа - ще е супер да ни образова Simple Smile

# 115
Веднага влизам с инфо Grinning Само да уточня, че това е инфо от моята клиника в Германия, в БГ може да са други референтните стойности
Нормален МЦ
Фоликулна фаза  0,2 - 1,5
Овулация  0,8 - 3,0
Лутеална фаза 1,7 - 27
Бременност
1-12 г.с.  10 - 50
13-28 г.с. 20 - 130
29-40 г.с. 130-260
Менопауза  0,2 - 1,4

# 116
  • Blondeville
В първи триместър е добре да е близо до или над горна граница за лутеална фаза. Ето примерни стойности за бременни от цибалаб. Моят с първата бременност беше към 90 няколко дни преди датата за цикъл.

# 117
Dreamer дано сте закрепили нещата, стискам палци!

Момичета, да ви вкарам в моя филм от вчера. Направих вчера два различни теста, чувствителност 20, и на двата имаше видима втора черта, но по-бледа от контролната. Досега не съм имала изпарителни черти с тези тестове. Купих си един тест с чувствителност 10 (някаква дрогерийна марка, нямаха Clearblue) и днес го направих заедно с един като вчерашните и пак същата работа. Положителен тест за О имах в събота преди 2 седмици и това като сравнявам с предни месеци значи, че най-късно днес трябва да ми е денят на Ц. Последен секс също беше тогава. Продължавам да имам леки придърпвания, гърдите като пред Ц. Ще ида днес да купя един Clearblue, чудя се дали утре да го направя или в понеделник, че ако пак са бледи чертите съвсем ще се сдухам. Тук в Германия кръвни не правят, АГ също няма какво да ми каже, освен да чакам. Стиснете по един палец да не ми дойде и да не е БХ с тези бледи черти. Прилагам снимка, но е минало време от тестовете, най-вляво  е по-чувствителния от днес.

# 118
Стискам ти палци, но не виждам защо се филмираш. И на мен в деня, в който трябваше да ми дойде ми беше такава чертата. Тестовете ти са положителни. Ако искаш наситена черта прави нов след 5 дни.
Dreamer дано сте закрепили нещата, стискам палци!

Момичета, да ви вкарам в моя филм от вчера. Направих вчера два различни теста, чувствителност 20, и на двата имаше видима втора черта, но по-бледа от контролната. Досега не съм имала изпарителни черти с тези тестове. Купих си един тест с чувствителност 10 (някаква дрогерийна марка, нямаха Clearblue) и днес го направих заедно с един като вчерашните и пак същата работа. Положителен тест за О имах в събота преди 2 седмици и това като сравнявам с предни месеци значи, че най-късно днес трябва да ми е денят на Ц. Последен секс също беше тогава. Продължавам да имам леки придърпвания, гърдите като пред Ц. Ще ида днес да купя един Clearblue, чудя се дали утре да го направя или в понеделник, че ако пак са бледи чертите съвсем ще се сдухам. Тук в Германия кръвни не правят, АГ също няма какво да ми каже, освен да чакам. Стиснете по един палец да не ми дойде и да не е БХ с тези бледи черти. Прилагам снимка, но е минало време от тестовете, най-вляво  е по-чувствителния от днес.

# 119
Knysna, и аз не виждам повод за друго, освен за радост! Реално +тест за О, не означава, че О е била преди точно 14 дни, може да е била 2-3 дни по-късно, а пък плувците са издръжливи!  Ако това е, което те притеснява! Стискам палци! Можеш да направиш и кръвен два пъти и да видиш как върви хормона! Успех!

Общи условия

Активация на акаунт