Хей чертички, хей ги две, ноември ще ги донесе ! ~бебеправене 381~

• 32 200
  • 742
  •   1
Отговори
# 60
Пожелавам много +++ в новата тема 🌷
Дрийм- стискам палци да има логично обяснение на всичко това, може пък да са били 2 и едното да е “отпаднало”, звучи ужасно, но с тези черти в същия ден направо не бих могла да повярвам, че не си бременна. Силно стиснати палци!
Гърл- за теб си стискам палци попринцип 🤗
Марго- може би е късно вече, но да кажа- доц. Елиза Тюфекчиева е добра с полипите. Има частен кабинет на Витошка, отделно преглежда и оперира в Майчин дом.

На новите момичета добре дошли, тази тема е вълшебна наистина, аз се задържах малко (дай Боже всичко да върви добре), но си ги чета редовно тези момичета Simple Smile успех 🍀

# 61
Ехе кога изписахте 5 страници,😊🌺благодаря за темичката Рейвче разписвам се и аз и ви ръся с розовко чакам втората фетална морфология и се моля всичко да е наред с бебка. Дриймче отиди на лекар такъв тест не е за пренебрегване дано да се задържи. Пожелавам ви положителни тестове на всички и едни пухкави летни бебенца успех момичета 😊💖🌺

# 62
Веднага се нареждам под розовото , дано ми е на късмет, но и синичко не бих пропуснала.
Благодаря , момичета с бебчета, че не ни забравяте и ръсите с прашец или замеряте с памперси.
Дрийм, какво става? Не отиде ли до спешен АГ?
Марго, как е сестра ти?Надявам се всичко и при двете ви да е наред.
Добре дошла на Мери и да не се задържа много тук!
Рейв, прекрасна е темата. Винаги подбираш много подходящи снимки.
Лило, супер новини! Нека до края имаш спокойствие вече!
Аз от вчера почнах с тестове за овулация. Да видим какво ще се случи...

# 63
Добро утро, момичета. Някоя от вас да е запозната възможно ли е Профекунд да ми докара доста засилени ПМС ... 8 дни преди М гърдите ми ще ме убият. По принцип винаги имам ПМС и то ужасни, ама такова чудо с гърдите не е било, та се чудих дали не е от тази добавка ...
Да ви е успешен деня! 😊
Дрийм, ще чакаме да пишеш.

# 64
Рокси, благодаря за включването, знам, че и ти имаше предистория с полипи Heart
Не е късно, кървенето спря вчера и й отказаха спешен прием ( не желая да коментирам българското здравеопазване, дано на никой не се налага да се занимава с болници). Днес е на преглед при Велева от Токуда, да провери дали е само от полипите (има и голяма миома) и дали може да изчака по-благоприятен ден от цикъла за хистеро.
Добре дошли на новите момичета и дано не се налага да се задържате дълго тук и да ни опознавате Blush
Дриймче, не пускам палците! Heart Разбирам лекаря ти, на този етап едва ли би се видяло нещо на преглед и само проследяване на ЧХГ ще покаже какво се случва. Поне ти обръщат внимание, тук не се подпомага с нищо и оставят на естествения подбор да реши.
Лъкили, с тези гърди и за мен е голяма мистерия. Два месеца ме мъчиха много още след О, ден преди М е отпуснаха и ми дойде, не знам и аз на коя от всичките добавки, които пия, се дължи... Дано при теб е добър знак и за висок прогестерон и скорошен успех!
Believe, Eli, ако няма бременност хайде да идва М и да продължавате! Моят дигитален термометър държа по 3 минути, независимо, че след вече продължителното ползване се е "калибрирал" и стига и една минута, сигурното си е сигурно. 10 минути не бих издържала, то 3 ми се виждат вечност понякога.
Гърл, надявам се да сте оползотворили О и да я е имало Hug При ПКЯ и меренето на БТ не е много показателно, само преглед дава яснота.
Успех на всички с тестовете за О и проследяването и хващането на яйцето! Леки и безпроблемни дни за бременните ни момичета и нови мами!

# 65
Dreamer ! Пусни едно ЧХГ и един ПРОГЕСТЕРОН, това е първото нещо, което трябва да направиш. Кой положителен тест ти е това и после пак цикъл ?! До колкото помня имаше ИР, което често е съпроводено от ПКЯ, поправете ме ако греша, но почти винаги прогестерона е проблемен при такива състояния. Позволи ми, като по-голяма и изстрадала( за съжаление) от теб да ти кажа - МОЛЯ те намери си репродуктивен специалист, който да се захване с вас от А до Я. Не билкари  и т.н, където беше ходила. Подкрепям народната медицина, харесвам я, но тя не е панацея. Надявам се все пак да не е цикъл и да е някакво тъпо кървене, но си пусни изследвания! Flowers Four Leaf Clover
 Nicole Watterson беше пример как след БХ с правилната прогестронова терапия забременя и вече сигурно е преполовила, да идва да ни ръси , че скоро не се е отчитала ! Simple Smile
Merryhristowa - Добре дошла, скорошен успех и повече никога да не преминаваш през това !

Малко може рязко да съм влязла, ама моята първа БХ беше като бях на 21 години и ако имаш някой да ми набие канците тогава, щях да съм му благодарна, защото на такива години сме прекалено наивни, особено , ако някой ни казва "Спокойно, то се случва, ти си млада".

Хубав петък на всички , един слънчев е при мен и му се радвам ! Nature High Brightness

# 66
Момичета току що се прибрах от АГ , не се видя нищо . Лекарят каза ,че първо трябва да проследим чхг ,ако пада няма смисъл от лекарства .  Но според него е БХБ , попитах дали може да е извънматочна , според него не е . При извънматочната  чхг се покачвало по-бавно и няма как теста да е толкова категоричен.
Пуснах  чхг и прогрестерон , ще са готови след 18.00 ч .

# 67
Дриймче,а днес продължаваш ли да имаш кървене?

# 68
Дриймче,а днес продължаваш ли да имаш кървене?
Да , като вчерашното. Не намалява а като че ли се усилва

# 69
Силно стиснати палци пт мен, всичко да е наред 😭🍀🍀🍀🍀!!!!

# 70
Момичета, АГ е под карантина, пък моите изследвания за тромбофилии излязоха и има доста позитивни, но абсолютно нищо не разбирам! Много ще съм благодарна, ако някой каже две думи по изследването. ТSH също е на горна граница, но нали при Б се покачвало ...  Притесних се!

# 71
Черешке,пряти му ги и на вайбър да ги види,щом си притеснена
... ❤️🍀

# 72
Чери, от горе написаното нямам идея, но от коментара пише че си хомозигот по гена за обработване на витамини, така че задължително метилирани форми от тук нататък.  Като си хомозигот трябва да внимаваш дали не си в дефицити и да приемаш повече антиоксиданти и да избягваш боклуците, защото тялото ти се чисти по-трудно.
Доц Русев има много хубав коментар и примери за тази мутация.

Другата е хетерозигот за ПАЙ. Това значи че само едната част от гена е с мутация. Това е вече за тромбофилията. По принцип трябва да се видят и фактор 13 и АСЕ. Възможно е да ти трябва терапия, но трябва да се назначи от АГ или хематолог който разбира.

Не разбирам обаче отгоре с всичките плюсове и минуси само това ли са или не. Много е объркано, но щом в коментара са тези двете, предполагам е само това.

ТСХ е височко, но честно казано аз два пъти ходя с високо ТСХ (3.4) при ендокринолог и два пъти разбирам че не ми трябва лечение и то ми вреди повече. Ако отидеш ще ти изпишат хапче и контрола след месец.

# 73
Момичета,по повод,това,което Чери е пуснала исках да попитам,някоя от вас знае ли на колко врвме мога да пусна контрола на вит Д? Много искам да знам дали се покачва както и на АМХ дали е още завишен,но просто не знам след като съм изпиля само 20 хапчета от Иногинола,има ли смисъл да пусна профилактично ...(много съм нетърпелива и винаги бързам) и вит Д го пия от месец някъде...

# 74
Чери, веднага ти казвам, защото мога да помогна за тромбофиллите с инфомация.
Първо, спокойно, не са страшни резултатите ти. Само дишай и не се шашкай. Аз имам същите като теб + А1298 + още една. Карам поред: 1) може да прочетеш н някои места, че ако си хетерозигот по PAI (което си), трябва да пуснеш и фактор 13 и АСЕ (друг вид мутации) - правят ги в Геника. Може и да не ги пускаш, аз се чудих дълго време и ги пуснах за всеки случай - излезе ми хетерозигот по Фактор 13. 2) коментара от генетиците в Надежда (без фактор 13 защото тогава не знаех) е че няма повишен риск; коментара от генетичката в Геника е същият, дори с фактор 13; вчера бях в НКБ и говорих с доц. Динева - хематолог (за Паскалева още нма график за декември) - каза отново, че няма повишен риск и няма нужда от профилактична/превантивна терапия ОСВЕН ако АГ, следейки бременноста, не прецени. Т.е. АГ ще гледа кръвоток и т.н. и ще каже с оглед на твоите изследвания. Но като цяло не си в най-рисковите групи от гл.т. на тромбофилия.
3) Не знам колко знаеш за тромбофилиите, но хетерозигот значи, че едната част на алела е ок, а другата не - но правилото е, че "нормалната" част компенсира и е доминантна над другата. Затова хомозиготите са по-рискови.
4) важни при тромбофилии за следене са фибриноген и д-димер, аз мислех, че и аптт, но Динева каза само фибриноген и д-димер. Твоето АГ сигурно ще знае, но все пак ти казвам. Хубаво е да ги следиш, Динева каза всеки месец. Питай ако нещо още те интересува за тромбофилиите.
Припомни моля в коя седмица си?
Относно ТСХ - да, качва се (въпреки че ако се зачетеш, навсякъде пише, че всъщност спада в началото) но не мисля, че твоето е мега страшно - виж се с ендокринолог и ако трябва ще ти предпише малка доза хормон, ако смята, че има нужда.
Ако съм пропуснала нещо - дай знак Simple Smile

EDIT - много съм зле, пропуснах едната мутация. Тя е свързана с витамините от Б група и усвояването им - около 70% от тях е възможно да не усвояваш. Задължително пиеш метилирани - т.е. неофолик мета за ФК, за Б12 метилкобалабин. Б6 ако пиеш ще ти кажа и там (беше дълго и все забравям..пиридоксал нещо си )

Общи условия

Активация на акаунт