Октомврийче чака право под елхата Дядо Коледа да дойде на вратата.Тема 9

• 18 984
  • 761
  •   1
Отговори
# 390
И нас ни почнаха пак зъбите но нз кои усещам долни кътници излизат и пак се почнаха лудите ревове посред нощ ...я кажете въпреки че децата прохождат ще продължите ли да ползвате някакви превозни средства и какви?ние все още сме с лятната седалка на комбинираната количка но вече не иска да седи в нея и разходката става мъчение та се чудя какво да правя ...

# 391
Честито Рождество мамчета! Да сте здрави и да ви се случват само добри неща. Бог да бъде с вас и много светлина да ви носи.

# 392
Честито Рождество, да сте здрави и само хубави неща да ви се случват.

Виктор въобще не си отрази подаръците елхата и котката (при една от бабите) му бяха по интересни от подаръците 😂😂. Другата година ще му е по интересно. Преди да тръгнем към бабите започнахме да обикаляме в кооперацията и на улицата да раздаваме коледни торбички и пак не беше във възторг, че му дават неща 😂😂.

Виктор стои в количката само когато отиваме за кухнята или както миналия ден, трябваше с ММ да пазаруваме, но не беше за излизане с кола. Общо взето е в количката само, когато спи. Иначе излизаме пеша и върви, но на нас парка ни е на 5 минути и ходим много рядко, главно излизаме на улицата да играе с децата.

# 393
Преди време бях повдигала темата, интересно ми е сега как са нещата. Колко думички изговарят дечицата ви? При нас няма особен прогрес, а месеците минават. Всичко разбира, всичко знае какво е и къде е, но с говоренето- голяма мъка. 5 думи и това е!

# 394
Преди време бях повдигала темата, интересно ми е сега как са нещата. Колко думички изговарят дечицата ви? При нас няма особен прогрес, а месеците минават. Всичко разбира, всичко знае какво е и къде е, но с говоренето- голяма мъка. 5 думи и това е!
Казва мама, баба, тати, кака, дядо, къх - на печката, тик - так - на часовника, ам - ам като иска да яде 😁 нененее като не иска. Мау - на котето, бау- на кучето , бее - овца , Ко Ко е конче и за останалите животни ръмжи защото са страшни😁 За това се сещам от говоренето .

# 395
За говоренето и при нас е така не си затваря устата,но си говори негови неща.По цял ден е " а не не не,а да да да,мама и бръм" иначе разбира какво му се казва опитва се да се кара ама не му се получава.Аз хич не се притеснявам за говоренето то и момченцата по-бавно се научават а и има време все ще се научат да говорят

# 396
Малката преди казваше повече думички, даже на баба ми беше казала топка, а пред съседката ягода... докато бях отскочила до вкъщи да й взема резервни дрехи 😁🤦‍♀️
Но откакто проходи, повтаря само мама, бау бау и ам-ам, всякаш цялата й мисловна дейност е заета с ходенето, бях чела някъде подобни твърдения, но не знам колко са достоверни.

# 397
  • Пловдив
Ние също говорим колкото вас. Не сме нещо гении с речник от думи. Разбираме се и без тях хах. Дай дай са ни най-важните първи думи всъщност. Ляга и става с  "бау бау", дай дай.
Аз съм на вълна столче за кола
Знам конкретно какво искам, но не знам коя марка или модел от марка да избера, вече така е залято.
Искам от тези reboarders 360 градуса. До 18кг или 4 год, където стола се върти и детето максимално се вози обратно на движението. Искам да си е заедно с изофикс база. Къде да прочета кой стол е най-предпочитан - да ляга добре за сън, да е ок като детето е едро/високо (не че сме такива). Но все пак...?!

# 398
Нищо не говори, като папагал врещи.
Мама, па па, баба, ау ау за куче, ръмжи за мечка, бзз за пчела се опита да каже, опа, наскоро забелязах, че като викам по име на едното куче се опитва да го казва и той. Аз крещя Ома ела тук, а Дарио тича и вика: МА! Преди не обръщах внимание, но наскоро видях, че човека си вика по кучето хахах.
Ама аз мисля, че е рано да говорят все още. Очаквам нещо по смислено чак към 2.
Пък и на нашият му се говори на два езика.... не се знае кога ще проговори това дете. Според мен тези с повече от един език по бавно проговарят..... сигурно се чудят милите кое как да нарекат първо Simple Smile
Ако успеем да ги пуснем на ясла много бързо ще влязат в час с доста неща.
Мен пък повече ме вълнува въпроса с памперса и гърнето, всеки изминал ден все повече ми се вижда “мисия невъзможна”, това нито иска да седи на гърне, нито иска на седалка на голямата тоалетна..... реве и става!

# 399
Josefin ние сме с britax romer first class 0-18кг, но той не е с изофикс. Потърси в интернет имаше много с изофикс и база (но не знам колко ще ти хареса цената, зависи колко сте решили да отделите за столче). Има и втора употреба много запазени, ние го взехме втора ръка без следи от употреба. Иначе знам че maxi cosi имат също с база, виж и cybex (но пак зависи колко сте решили да отделите).

# 400
  • Белгия
И на нас ни трябва ново столче за кола. Но аз съм с много по-малко критерии - да е меко за Виктор и да има легнала функция. В момента използваме столче, което получихме от здравната ни каса, но е прекалено твърдо ми се струва, особено за по-дълги пътувания.
Някой мнение за меко столче?

Иначе и той нищо особено не казва. Но разбира предполагам почти всичко и неща от сорта на 'занеси', 'дай', 'сложи в', 'извади от' и т.н. Говорим на 4 езика вкъщи и нямам амбиции да проговаря скоро.

# 401
Пробвай със зеленото гърне на икеа. Аз бях взела някокво много готино, но се оказа че и  е голямо и не искаше да седне на него. На зеленото седна веднага и от първи път се изпишка. След 8 месеца ползване акаме само в него.
Нищо не говори, като папагал врещи.
Мама, па па, баба, ау ау за куче, ръмжи за мечка, бзз за пчела се опита да каже, опа, наскоро забелязах, че като викам по име на едното куче се опитва да го казва и той. Аз крещя Ома ела тук, а Дарио тича и вика: МА! Преди не обръщах внимание, но наскоро видях, че човека си вика по кучето хахах.
Ама аз мисля, че е рано да говорят все още. Очаквам нещо по смислено чак към 2.
Пък и на нашият му се говори на два езика.... не се знае кога ще проговори това дете. Според мен тези с повече от един език по бавно проговарят..... сигурно се чудят милите кое как да нарекат първо Simple Smile
Ако успеем да ги пуснем на ясла много бързо ще влязат в час с доста неща.
Мен пък повече ме вълнува въпроса с памперса и гърнето, всеки изминал ден все повече ми се вижда “мисия невъзможна”, това нито иска да седи на гърне, нито иска на седалка на голямата тоалетна..... реве и става!

# 402
  • Белгия
Ние също ползваме гърнето на Икеа, с махащата се част. Още когато започна да седи самостоятелно (г/д на 6м) започнах да го слагам на гърнето. Сега е просто част от рутината ни. Ака само в него. Слагам го може би 3-4 пъти на ден, и понякога когато сам го извади. Но с пишкането не знам как да го подхвана. Все още го прави в памперс, макар че започнах да усещам, как затихва малко, когато пишка. Малко съм мързелива, да правя като други мами и да го слагам на гърнето на всеки половин час. Relaxed

Напролет като се затопли малко и ще го пусна по без гащи да пробвам тогава да махна памперса, но ще видим.

# 403
И аз за гърнето съм много притеснена изобщо не иска да седи на него ..отделно няма проблем да си ходи наакан и напишкан изобщо не му пречи ..

# 404
Диди щом искаш меко столче за вас е точно cybex  ама страшно меко е с мемори пяна и не знам си още какви защити (но е скъпичко, зависи от бюджета ви). Поне за мен това е най-мекия стол чак на мен ми се прииска да седя е него 😂. Мисля че модела беше cybex pallas, но май няма легнало положение.

Общи условия

Активация на акаунт