Октомврийче чака право под елхата Дядо Коледа да дойде на вратата.Тема 9

• 18 979
  • 761
  •   1
Отговори
# 375
Момичета, къде изчезнахте?! Как сте? А бебоците? Да не би от рано да въртите бобове, чушки и питки за утре? Wink
BMR, а ти как си?
Ние днес уж трябваше да чистим, за да ни е супер хубаво вкъщи утре. Познайте дали нещо подобно се случи ! Wink Малкият днес беше пълна трагедия, защото едно долно зъбче се беше подуло... да не ви разправям. Миг преди да полудея, взех една бебешка пластмасова лъжичка и леко разтърках венеца, разбирайте гигантската подутина. Потече много мъничко кръв и зъбът се подаде. Усеща се с лъжичката как стърже вече. Дано съм му спестила някой и друг час мъки.
Днес ми се наложи да ходя 2 пъти до Спиди за едни документи. Леле, момичета, вече с тоя коронавирус тотално съм психясала. Вярно се притеснявам за психичното ми здраве, защото съм истински притеснена от ходенето там. Първо една жена вътре ми обясняваше нещо от 30 см разстояние (аз с хубава маска К95, тя с обикновена медицинска), но нямаше къде да избягам от нея. Stuck Out Tongue Winking Eye
Преди това пъкедно момиченце на опашката пред Спиди изстрелваше стрелички от една тръбичка, като духаше в нея и дори това ме притесни, да не би да пръска бацили Rolling Eyes... Умрях от ужас. Вече явно съм тотално психясала. Не знам как ще я караме! На всичкото отгоре ще се виждаме с нашите на Коледа и се притеснявам да не заразя и тях. Абе, какъв е тоя живот... не знам.

# 376
Тук сме. По малко приготвяме. Днес цял ден украсявам елха. На два часа по една топка. Утре ще се събираме пред нас с комшийте и децата. Намерихме кой да се облече като дядо Коледа и да им раздава подаръци. Той Дарио нищо няма да разбере ама ще го заведа да гледа и да пореве малко Grinning
Аз тази год си поръчах готова храна от вдна жена, ще приготви всичко необходимо бвз питка. Та аз ще правя само пита утре и ще наредя масата. Тази год ще сме само с мъжа, бебето и кучетата. За пръв път наистина семейни само с нас, иначе досега е голяма лудница винаги. Родители, баби, лели, деца, кучета.... всичко живо е в нас. Сега половината са болни с корона и им казах изобщо да не идват Grinning

Весело посрещане на всички ви! И Дядо Коледа да ви донесе желаните подаръци! Heart

# 377
И аз се чудих как сте. Предполагам всеки потънал в задачки. Аз съм си все така. Не мога да спя нощем. Спя около 2-3 часа меджу 5 и 7-8 сутринта. През останалата част от нощта се опитвам да спя, слушам разни подкасти за сън, медитации, бели шумове, четох книги, рових във фейсбук.. абе нищо не помага. Чакам си консултацията с психолог.

Бъдни вечер ще отбележим с майка ми и брат ми вкъщи. Затова днес уж се засилих да подреждам, ама дори половината от това, което си бях наумила не свърших. Утре ще има да се готви... да се чисти и ще съм скапана сигурно. Дано не.

# 378
Аз съм само с детето по цял ден с никой не се срещам ходим до магазина набързо и се прибираме но за Коледа ще сме с родата на мм с кой акъл Незнам но няма отърване ..подготвям се за прощапулника детето много задобря в ходенето днес даже се опита да потичва..и познайте какво направи тази вечер докато ние вечеряме той взел че разлял бебешкото олио на килима и хубаво омазал и себеси направо зле ми стана ...

# 379
  • Пловдив
Охо, тука ли сте...и аз се чудих какво стана, да не съм изтървала някоя нова тема.
Ами и при нас така. За втори път сами. Даже да не кажа първи, щото реално се напъвах една Коледа да сме самостоятелни и разбира се родата на мъжа ми, айде минете за наздраве и после си идете...и мнг не беше баш сами .
Сега сме в чужбина. Господ ни събра с едни братовчеди обаче. В България не ги познавах дето се вика, защото са от севера, а ние от юга...обаче във Виена..чудо. Децата на една възраст. Абе..да сме живи и здрави всички и такава връзка да имаме и занапред.
Та сами ,сами..но те ще дойдат . Все пак аз реших да съм домакинята и яко правене на неща..Днес коледни, руска салата 1 час варя и режа. Курабии/сладки 3 вида. Утре четвъртия. Взела съм лозови и зелеви листа. Боб накиснах и утре ще варя.Питка содена поне правя често. Но сармите сефте хах.
И какво още ще слагате? Някой кава чушки ама броят ли се отделно ядене от сармите? И сармите като са 2 вида, за 2 яденето ли се броят?!
Бебето да..мойто слуша като чета вашите. Цял ден го возя из града. Влязох 3 пъти в 3 различни Билла. 2 пъти ДМ, 1 магазин за играчки, 2 пъти в Бг магазина. 1 път в Бипа. Разбих се. И една играчка втора ръка забърсах от съседен квартал

# 380
Здравейте и весели празници! 😊 При нас е една и съща гледаме се по цял ден с Виктор. Тези дни времето е супер и излизаме, а той е много щастлив че се вижда с деца. На Бъдни вечер ще сме си тримата, но на Коледа се започва едно обикаляне първо при моите родители а после и при родителите на ММ. Вчера в 9 вечерта правих меденки та да имам време днес да направя останалите неща. Сармите са купени (няма смисъл да се занимавам за 5бр сарми). Трябва да направя само содената питка и картофени кюфтета. Довечера като заспи Виктор и елха ще украсявам. Миналия ден реших да украся елхата Виктор видя топките 3 пъти ги удари и станаха на сол 😀.

# 381
Аз всяко нещо, различно от другото, го броя като самостоятелно ядене- ако правиш 2 вида сарми примерно, аз бих ги броила като 2 яденета Wink

Охо, тука ли сте...и аз се чудих какво стана, да не съм изтървала някоя нова тема.
Ами и при нас така. За втори път сами. Даже да не кажа първи, щото реално се напъвах една Коледа да сме самостоятелни и разбира се родата на мъжа ми, айде минете за наздраве и после си идете...и мнг не беше баш сами .
Сега сме в чужбина. Господ ни събра с едни братовчеди обаче. В България не ги познавах дето се вика, защото са от севера, а ние от юга...обаче във Виена..чудо. Децата на една възраст. Абе..да сме живи и здрави всички и такава връзка да имаме и занапред.
Та сами ,сами..но те ще дойдат . Все пак аз реших да съм домакинята и яко правене на неща..Днес коледни, руска салата 1 час варя и режа. Курабии/сладки 3 вида. Утре четвъртия. Взела съм лозови и зелеви листа. Боб накиснах и утре ще варя.Питка содена поне правя често. Но сармите сефте хах.
И какво още ще слагате? Някой кава чушки ама броят ли се отделно ядене от сармите? И сармите като са 2 вида, за 2 яденето ли се броят?!
Бебето да..мойто слуша като чета вашите. Цял ден го возя из града. Влязох 3 пъти в 3 различни Билла. 2 пъти ДМ, 1 магазин за играчки, 2 пъти в Бг магазина. 1 път в Бипа. Разбих се. И една играчка втора ръка забърсах от съседен квартал

# 382
И ние сме почти готови -фасул, пълнени чушки с ориз (няма да имаме сърми, защото няма кой да навива, а купени не ядем), картофена салата, туршия, питка, тиквеник, плодове, пуканки, ошаф...и ще гледам да ги натъкмя на нечетно число.
Вие кога отваряте подаръците -тази вечер или утре сутринта....ние сигурно още довечера, не ми се чака до утре...

# 383
  • Пловдив
Честито Рождество!

Нашата Бъдни вечер се получи. Сарми боб питка ...голямо готвене беше. Добре, че имам най-доброто бебе. Всъщност предната вечер с руската салата и рязането на кубчета беше ужас, а виенето на сарми - песен! Вече съм уверена да навия и втори път. Направо открих нов талант в себе си и се харесаха на всичкото отгоре.
Подаръци си разменихме с гостите ни и децата се радваха. Утре идва Дядо К , в който вярваме и тогава ще е истиският голям, поръчан в писмо , подарък. Още е в колата ( на Дядо К) и чакаме къщата да заспи. Има и курабии, които прави детето с мляко, оставени прилежно на елхата. На 10 г сме иначе, да не помислите, че за бебе или малко дете говоря. Simple Smile))
Весело изкарване на всички, повече усмивки и по-малко нерви да има и Здраве!

# 384
И моята дъщеря (също на 10 г.) си чака Дядо Коледа! Миналата година беше убедена, че е видяла едно от джуджетата и днес цял ден се оглежда Wink
Весела Коледа на всички! Да сте здрави, а домовете ви да са изпълнени с щастие!

# 385
  • Пловдив
Нашата имаше съмнения, в училище децата й казали, че родителите купуват подаръците и тя си дойде малко разочаравана. Нищо не казах. Това преди време. Явно го мислеше и ме питаше редовно и аз нищо и нищо. Един ден дойде и каза, "аз и още някои деца не вярваме на останалите, че няма Дядо Коледа, защото ние знаем, че има и дори вие родителите да купувате подаръци, той винаги ни оставя това, което сме поръчали в писмото. И яде от бисквитките ни".
Тази година укриваше писмото си, една вечер се препотих да го търся ,докато спи! Беше го сложила зад рисунка, залепена на стената й. Има поне 20 залепени така. Умното ми то.
П.с Да не говорим, че го беше написала на 2 езика и във важната част какво точно желае , беше на немски с едни обяснения..а аз набързо нали гледам. Просто ...хаха.

# 386
Честита Коледа мами и бебешоци!
Нека всеки от Вас да има опората на ценностите, които изповядва и в които вярва безрезервно!
Бъдете верни на себе си!Здраве, щастие, мир и топлина!
⭐🥰👶🎄🎁🎅❤

# 387
  • Белгия
Весела Коледа на всички.

Днес Виктор си получи малкото дървено колело от Лидъл. (с 3 колелца). Ама наистина е много миниатюрно това колеленце. Господина бързо му схвана цаката, научи се да сяда и да слиза сам, и се движи напред отбутвайки се с крачетата. Голям сладур, направо пищеше от удоволствие, смееше се с глас. Голям кеф.

Ние доста скромно го изкарахме празника. Нито имах желание, нито време да се занимавам с по-специални трапези само за мен и мм. Като цяло пуснахме коледен филм, ядохме любими гозби и се гушкахме всички на дивана.

# 388
Весела Коледа момичета бъдете здрави ...ние имаме пластмасово конче което е люлка и става и само на колелца да го буташ вече сам се качва и слиза и го бута а го беше много страх ...ние днес с родата на мм,детето мн плака все още сме в периода страх от изоставане ..но се отпусна и поигра но от превъзбуда голям киселяш беше в къщи ...

# 389
Весела Коледа и от нас 😊 Пожелавам на всички малки и големи да са много здрави, щастливи и да се сбъднат всичките ви коледни желания! 😘

При нас празнуването беше на обяд, добре се получи, малката има много подаръци и е в екстаз, даже още не съм й дала всичките, че не може да им се нарадва иначе.

Много я мъчат кучешките зъбки, по цяла нощ се върти, търка си главичката във възглавниците на обиколника и мрънка тихичко, надявам се скоро да излязат 🙄😑

Общи условия

Активация на акаунт