Октомврийче чака право под елхата Дядо Коледа да дойде на вратата.Тема 9

• 19 507
  • 761
  •   1
Отговори
# 570
  • Белгия
Америкас, много е гадно така. Дано се оправи по-бързо.
 Джозефин, весело прекарване!

Виктор също е с температура, 38.5. Вчера сложихме последната полио ваксина. А господина твърдо отказа да пие хомеопатията снощи. Само на това отдавам температурата.. Тази сутрин сложих свещиичка Вибуркол и пак имаше борба, докато изпие втората доза хомеопатия.. Имам трета доза за утре сутрин, дано я приеме без драма.

# 571
Тая сутрин уж беше по добре докато не вдигна 39.6.
Взех и аз свещички, но нурофена успя да я свали, кърпи с оцет, чорапи с оцет.
Майко мила е положенеито.
Утре ще му пускам кръвни и пак на преглед. Не знам какво му е, но това не е обикновенна настинка/грип или др.

Джозефин добре дошли и времето е супер.

Бамболина всички други зъби ли са се показали?

Албз и аз мисля да започна със свещички дя редувам, този Панадол нещо и мен не ме кефи.

# 572
Утре ще му пускам кръвни и пак на преглед. Не знам какво му е, но това не е обикновенна настинка/грип или др.

Джозефин добре дошли и времето е супер.

Бамболина всички други зъби ли са се показали?

Албз и аз мисля да започна със свещички дя редувам, този Панадол нещо и мен не ме кефи.

Да, има 12 зъба в момента, сега кучешките, а нали последните кътници избиват към 2 година.

Бамболина, ако детето не се чувства съвсем комфортно, дали не е добре малко да отложите ваксината?
Josefin, добре дошли вкъщи! Дано следващите седмици са ви много щастливи!
Бързо оздравяване на Дарио, дано днес се чувства много по-добре!

Лекарката я прегледа, преслуша и т.н., каза че е добре и сложихне ваксината за морбили. Преди месец и половина й избиха предкътниците и оттогава я мъчат кучешките, не се знае кога ще излязат, не исках да отлагаме повече.

Тя вече е голяма и много плаче и се дърпа. Останаха ни двете реимунизации, но личната каза след април тях да ги слагаме.

Иначе малката е 11 кг и 80 см, така я премерихме горе-долу, защото тя не дава нищо да й правят 😬🙄😁

# 573
  • Пловдив
Утре ще му пускам кръвни и пак на преглед. Не знам какво му е, но това не е обикновенна ...
Америкас...оф . Попипай му ушите отзад да видиш плаче ли от тях. Поне това да изключиш. Висока е температурата за вирус..ако има някаква бактерия, дайте от гърлото и носа проба...да посеят там, че и без това 3 дни трябват , за да никне и да се види. Направи и антигенен тест, знам ли...да изключиш и модерния сега ковид. Все пак при 3 пълни дни на нурофен, ако не падне тази температура и не премине всичко си отива на бактерия и антибиотично лечение. На препаратите за температура пише , че се дават по 3 дни.... надявам се да се разбере още утре какво е или да премине отряз!

# 574
Малката беше с температура септември месец. Чаках три дена да падне и да се оправи, но на четвъртия пак вдигна и си викам, край, не е вирус, ще трябва АБ и от обяд нататък спря да вдига. Появи се и въпросния обрив и най-вероятно беше розеола (така ли се пишеше). Стискам палци да се оправя вече Дарио. Много е неприятно като са болни Cry Бях ни жива, ни умряла, тонусът ми се влачеше под краката. Апатична и депресивна бях. И на четвъртия ден като се оправи, разцъфтях и аз

# 575
Вчера е гледан от двама лекари- уши, нос, гърло, всички. Няма никакви възпаления.
Няма секрети от носа, нама в гърлото.
Две комшийчета са били по същият Начин, няколко дни темп, после обрив и минава.
Той за момента няма обрив. Сега вечертта пак вдигна 38.8.
Искам да ви кажа че тоя Панадол не става за нищо.
Утре ще му пусна кръвни и ще го видя пак, ако трябва да пие нещо по сериозно.
Днес като имаше много висока направо ми спря тока. Не знам как ще бъде натам като все нещо са болни тия деца.
Сигурно се свиква и на това де и се натрупа опит, обаче сега началото е много трудно.
Днвс цял ден си мисля как едно дете ми е напълно достатъчно.
Не знам как се справяте ако имаш две и двете са болни.

# 576
Америкас, не се притеснявай. Ще мине. Най-вероятно е точно тая Розеола. За нея е характерна високата температура. Обикновено е 3-4дни и се появява обривът. В момента, в който се появи обрив, температурата минава.

На едни приятели бебето скоро беше с розеола и точно по този начин я изкара - 39,5-6,7 температура без да се повлиява от лекарствата за сваляне - свещички, сиропи и тн. Само студени компреси му действаха. Голяма мъка им беше. Излезе ли обривът, всичко мина. Дано и при вас е така.

Вчера е гледан от двама лекари- уши, нос, гърло, всички. Няма никакви възпаления.
Днес като имаше много висока направо ми спря тока. Не знам как ще бъде натам като все нещо са болни тия деца.
Сигурно се свиква и на това де и се натрупа опит, обаче сега началото е много трудно.

# 577
Ох, да се оправя бързо, душичката Sad
При мен Никол само 2 пъти е вдигала много висока температура, все нощем, беше ужасно, намирам я претоплена, отпусната, много е гадно.
Сега с тази ваксина, ще я мисля 2 седмици, че нали може по-късно да има реакция.

Иначе знам, че при висока температура е най-добре да се слагат свещички, защото често дечицата повръщат като им се даде лекарство през устата.

# 578
За пръв път от вас я чувам тази розеола.
Ужасна работа.
Моят малчо досега не е боледувал, дано и не се разболява скоро. Много е гадно с тези температури. И моята дъщеричка е правила такива високи, голяма мъка.
Не се свиква, да ви кажа. Просто за по-дребни неща не изпадаш в ужас като понатрупаш опит. Но температерата си е температура и като го гледаш детето как се мъчи, няма как да е леко.
Бързо оздравяване!!!

# 579
Много е гадно това с Т... Ели като беше болна есента , от рязко вдигане и сваляне едната вечер направо почна да се тресе цялата. Рязко свалила Т ( с панадол) и направо я втрисаше . Много страшно беше да я гледам как се тресе неконтролируемо и да не мога да я стопля.от там по болници , опитаха се да и сложат абокат , но след 30 мин мъки и истерии аз им казах , че няма да стане да я мъчат повече . Мина с антибиотик. Но това ми беше много странно , че на опаковките на панадол и нурофен , дозите които са обозначени за нейните кг и идваха високи. В болницата ми казаха да давам по- малка доза . Много е тъжно така да ги гледаш с Т - като малки бебешки парцалчета са отпуснати. Дано да оздравяват бързо мъниците ви . ❤

# 580
Оф да, трябва да се внимава.
На Дарио пък Панадола не му действа. Заради тоя глупав панадол вчера два пъти минава 39+.

# 581
  • Белгия
А как се хваща тая розеола? От някого или просто като настинка, от само себе си? Дали студеното време влияе?

# 582
Здравейте, Виктор вече е по-добре, но аз вече давам на заето. Доста ми се натрупа тази седмица. Лекции, занимаване с университета и събуждането на Виктор 5-6 пъти на вечер ми идва в повече. Направо не съм адекватна, щом даже едно лице на правоъгълник не успях да сметна 😂. В момента се радвам само на факта, че Виктор е по-добре и започна да се храни. И в събота че се видя с приятели и ще се наспя. Виктор ще ходи при баба си и дядо си да спи там а аз се надявам да успея да се разнообразя с приятели и да си почина (едва ли ще се наспя).
Надявам се че вашите бебоци са добре и тези, които са болнички се оправят 😊.

Аз от Панадол или Нурофен давам по 2.5мл така ми каза сестрата на доктора и ако не се повлиява температурата се увеличава дозата. Дори сега от сиропа му давам 2.5мл въпреки че на опаковката пише 5мл. Но на мен това ми е казано от доктор, колко да давам особено за панадола и нурофена.

Последна редакция: пт, 22 яну 2021, 12:54 от calibra1829

# 583
РоЗеолата е вид шарка, заразна, предава се като всичко друго - при контакт.

Панадол и Нурофен са на килограми, аз следвам указанията.
За 10кг е 5-6мл зависи от кое се дава.
Днвс при нас има светлина в тунела, дано е последно това.

# 584
Да , и аз следвах указаната схема , но лекарката ми каза да не давам повече от 4 мл. 🤭

Общи условия

Активация на акаунт