Октомврийче чака право под елхата Дядо Коледа да дойде на вратата.Тема 9

• 19 513
  • 761
  •   1
Отговори
# 555
Миналата седмица Алек вдигна температура 38.3 и първоначално си помислих че е от зъбите. Дадох Панадол свали за малко и след това отново продължи да вдига и така цели 3 дни. Имаше моменти под 38.5 не падаше. Оказа се, че е някакъв вирус който завърши с обрив по корема, гърба и слабините. За 2 дни отмина и обривът. Педиатърката каза, че било шарка 5-та и 6-та (не бях ги чувала), не били заразни просто вследствие от вирусната инфекция.
Реално всичко отмина в рамките на 5 кошмарни дни и нощи Sad
Надявам се при вас да не се случва к бързо оздравяване.

В  момента му давам сироп за имунната система- Изопринозин, а за зачервено гърло Голанил спрей.

# 556
Сега бяхме пак при доктора. Гърлото е леко червено.
Даде само хомеопатия и спомена за точно същият вирус, че сега има и завършва с обрив и да не се плаша.
Той и днес е с темп 38.3-5 я държи, но аз я свалям, не искам да го мъча с тази темп.

# 557
Виктор от вчера е със сополи и леко кашля, температура няма, но днес в 2 и 30 сме на доктор. Надявам се нищо да му няма. Отказва да яде манджите от кухнята. Какво ли не му предложих и накрая яде кисело мляко. Сега се чудя вечерта какво да му предложа да хапни нещо различно от това кисело мляко.

# 558
От Панадол минах на Нурофен и го давах на 8 часа. Определено имаше ефект(по-голям от този на Панадол).

# 559
на две мои познати бебетата скоро преболедуваха от Розеола. 3 дни висока температура, червено гърло. Накрая избива обрив и минава. Доста кофти с тая температура. Дано минава бързо.

Моят имаше температура 38,5 някъде няколко дни - през деня сваляше, вечер качваше и май се оказа от зъби, защото точно проби един кучешки, а венците на кътниците са доста червени.

# 560
Като казахте обрив , от няколко дни малкият има на двете свивки на ръчичките нещо като малка екзема...от какво може да е не знам...педиатърката ми е дала един крем, с който ми е казала, че мога да мажа за всякакви кожни праблеми, ама да видим.

За януари месец получихте ли си майчинските, нали уж от 1-во до 10-то число ги изплащат, а аз нищо не съм получила още?

# 561
Майчинството за Януари получих на 29 Декември.

# 562
И аз го получих края на декември и вече е изхарчено ...при  мен от два дни не си изяжда порциите което не е типично за него но мисля че са зъби защото даже ръкавите на блузите си гризе ...

# 563
И на нас ни излиза зъбче (номер 16) и е почти само на кисело мляко, кремове с прясно мляко и АМ .

# 564
И на Дарио са се подули яко венците, отгоре и отдолу, сякаш ще излизат 4 зъба едновременно, но се съмнявам това да е от тях.
Той продължава да държи висока темп. Вече втора нощ, првз деня също не пада. Наложи се да включа и Панадол, защото вдига на 5 час след Нурофен...... Sad
Дано днес и довечера са последните напъни и ако ще е това с пъпките да избива и да се свършва.

# 565
  • Пловдив
Ох, миличкия Дарио Sad(  Дано днес е последно вече и е това с пъпките.
Ние ревахме първата нощ на новото място (в Бг сме за няколко седмици), такива чувствителни сме ...но иначе голяма послушка и все се усмихва. Мнг мило бебе хах. Играем с кучето из двора...такъв кеф! Всички са щастливи да напуснат апартамента и да са на свобода.

# 566
На малката също й избиват кучешките зъби и е много кисела, къде яде, къде не, поне винаги иска кисело мляко 😁
Нощес се събуди в 2:40 и до 5:30 не може да се отпусне да заспи хубаво. По едно време започна направо да крещи, явно я болеше много, дадохме й мляко с нурофен и едва след час успя да заспи дълбоко.
В 11 ч сме на ваксина, дано издържи будна до тогава 🙄😑

# 567
Бамболина, ако детето не се чувства съвсем комфортно, дали не е добре малко да отложите ваксината?
Josefin, добре дошли вкъщи! Дано следващите седмици са ви много щастливи!
Бързо оздравяване на Дарио, дано днес се чувства много по-добре!

# 568
Елица като беше болна и имаше висока Т , педиатъра ми беше казал Да давам нурофен и като пак вдигне да сложа свещички ефералган. Те са с парацетамол вътре, но много по- бързо свалят Т и не се натоварва стомаха . Излиза че вместо да се редуват нурофен и панадол редувам нурофен и ефералган . Това говорим за моментите в които непрекъснато вдигат ( както Дарио) . Давах и ампули Вит С (ако давате , давайте сутрин , че после стават активни ) . Дано бързо ви оздравеят бебоците ! ❤

# 569
  • Пловдив
Благодаря Novichka! Дано.
Така е и ние даваме свещички и нурофен. Всъщност още не сме пили сироп за температура. Не се е налагало да комбинирам и дано не се налага. Направо няма да издържа ако се почне с тия болести, както с тръгването на градина и е едно яко боледуване..не искам да се сещам. Направо не знам дали искам да ходи да градина или да взема някой да я гледа!

Общи условия

Активация на акаунт