Октомврийче чака право под елхата Дядо Коледа да дойде на вратата.Тема 9

• 19 444
  • 761
  •   1
Отговори
# 645
Моето реве за всичко от глад до да му се скараш за нещо ..мн напук прави от известно време ти му казваш не пипай там то се прави че не чува и там човърка ..играем на игри ..примерно със сортер като фигурите са в пластмасова купичка ..изсипва ги на таблата хвърля ги от нея,хвърля сортера и започва да се клати на столчето ..така с всяка игра ..показвам му как се играе но той не иска така иска както той каже ..единственото кротване е да гледа две филмчета от по пет минути по тв които са му любими тогава сяда и ги гледа ..но постоянно разнася играчки из стаите бърка по шкафове носи ,мести ..своенравен е мн ..

# 646
Нашият сочи с пръст. Носи, когато го помоля за нещо, но понякога тръгва и забравя за какво е тръгнал или се разсейва. Според мен изчакайте, още са мънички, ще се научи и да сочи.

# 647
  • Белгия
И аз бих посъветвала, за лично твое си успокоение да му направиш изследвания, но може и да е просто малко по-мързелив.

# 648
  • София
Благодаря за отговорите, момичета.
Диди, какви изследвания могат да се направят на този етап, не са ми казвали.

# 649
Мрънка за всичко дето види и чуе ли Не става страшно едно тръшкане,един рев до откат.На моменти не се издържа просто явно сега изпитват повече емоции и като не могат да ги изрязят е така обаче едвам се търпи
И при мен е същата мъка! Дано е период.

И Дарио сочи и донася, ако не подам това което сочи блъска в масата от яд.

# 650
  • Белгия
Благодаря за отговорите, момичета.
Диди, какви изследвания могат да се направят на този етап, не са ми казвали.

Не съм лекар, няма как да кажа със сигурност, но на твое място бих пуснала общи - кръв - урина, просто за да видя дали всичко е наред с витамини и тн.

Моят Виктор има един странен навик - да си пипа ушите. Толкова много нерви изхарчих покрай това.. Една лекарка ми каза, че било възпаление и да давам нурофен - ми не беше. Ходих на УНГ, те казаха, че нищо няма. Било просто автоматично, свикнал бил така. Казаха ми, че за всеки случай мога да посетя невролог (ако така е българския превод де), те могат да проверят рефлекси и дали всичко функционира правилно в мозъка. За невролог тук е адски трудно да запазя час, но след УНГ-то се чувствам по-спокойна.

Може би невролог е опция за теб също?

Та това, което искам да кажа е, че в родителската глава нещата понякога май са доста по-страшни, отколкото наистина. Бих те посъветвала също така да спреш да четеш в интернет, че от там ще си докараш само притеснения.

# 651
Има едно др изследване се прави, моя приятелка прави на нейното.
Защото Той до една година не искаше да седи, нито да се изправя сам и всичко се оправи в малко рехабилитация. Изследването му беше ОК.
Но ви трябва лекар с който да си говорите. Не помня как се казваше изследването, кръв му взимаха тогава.

# 652
Моята дъщеря сочи с пръстче. Отскоро се светнах, че мога да й казвам дай ми това чорапче, дай ми тази играчка, занеси тези дрешки в коша за пране и ги носи, носи ми и играчката или чорапа, но честно казано, малко неразбиращо ме гледа и малко неуверено действа сякаш.

А като иска нещо, как го изразява? Аз бях правила една консултация с логопед, койти май беше и специалист по ранно детско развитие и ме питаха дали сочи с пръст, беше по-малка, но явно се е очаквало да почне да сочи с пръст. А педиатърката какво отговори? Иначе може да потърсите точно специалист по ранно детско развитие.

# 653
Педиатрите много често се водят по някаква таблица на определена възраст какво трябва дя правят децата,което според мен е много индивидуално..Преди 2-3 месеца на приятелка казаха че детето трябвало да яде вече само с лъжица и вилица и че тя е виновна че не гомправи говорим за дате на 1.5м. но той пък много думи казваше тогава  примерно.Ще си дойде момента за всичко.Аз мойто не го натискам за нищо.Сам се научи да ходи,да пляска с ръце също.Не съм го учила да дава 5 примерно Имаме съседче на същата възраст той говори повече маха за чао казва чао,но ходи само хванат за ръа така си е свикнал от прохождането.Ние махамекогато реши,но проходи примерно на година без да е виден за ръка един ден.Всяко дете е различно рано е още да се каже дали е проблем.Не се притеснявяй

# 654
Моят син също сочи и носи, каквото му кажа.
А твоето детенце ако не сочи, как казва какво иска?

# 655
Виктор също не сочи като иска нещо отива и си го взима. Вече стига и кухненската маса и като иска нещо отива и го взима, ако е бутнато по навътре ще се опита да го стигне по всеки възможен начин. Ако иска вода взима шишето и го носи (не неговото а това от което пия аз) това означава искам вода. А ако може да си стигне шишето отива взима го и го отваря и започва да пие (пие от шише със сламка). Иначе когато му кажа да донесе нещо го носи. Не съм си и помисляла че това да не сочи с пръст е проблем. Сега е на вълна да дава храна с неговата ръка на мен. Постоянно хваща нещо и ми го носи да ям 😂

# 656
И малката сочи с пръст и носи играчки като и кажа . Също се тръшка , реве и даже като се ядоса маха с ръце и ме удря . Не знам , но това удряне направо ме очуди - никога никой не я е удрял . Зачудих се дали не е видяла , че понякога удрям кучето с шамар по муцуната ( леко да се усети да не прави нещо ... питбул е и при тях болката е дефицит ) . Него не удря , удря мен в нейните моменти на истерия , когато не получи нещо което иска или се опитва да вади щепсела от контакта . Бебешка работа . От няколко дни като и каже , че нещо не може се свлича драматично на земята 😁 . Не знам след някоя друга година какво ще става , като от сега се започва с тези тръшкания .

# 657
Моят като не стане на неговата и става хипер активен и хапе и се бие и после те целува... и много мрънка, еййй само мемемемем по цял ден. Има две големи кутии с играчки, но докато не седна с него да играем не се заиграва. На сортера пъха всичко през най-голямата дупка и се кефи, че прави напразно на това което му показвам. Иначе сочи, но не много.  Мисля, че в важно на тази възраст да могат с жестове да комуникират и затова педиатрите питат за соченето.

# 658
  • София
Благодаря ви, че се включихте момичета.
Все още са ми много емоциите и се чудя какво точно да направя. Започнах днес повече да играя с него и да му говоря. Засега мисля да видя какъв ще е резултатът до две седмици. След това бих се обърнала към специалист за ранно детско развитие. Ако някой може да препоръча ще съм благодарна.
Иначе педиатърката каза да не слуша песнички на английски. Да му посочвам и обяснявам различни неща, а ако не проговори до 2,6 г. ще потърсим логопед. Но аз не мога да чакам толкова май.
Просто с тоя ковид не ми се ще да го влачим по доктори, още повече, че е малък и не знам дали нещо може да се каже на този етап.
А иначе когато иска нещо или отива и си го взима сам ако може, ако не може - седи до мястото, където е нещото и пищи. Аз му оставям шишето с вода на достъпно място, защото много обича и все пие, та да може да си го взима.
Знае към 7-8 думи, но преди говореше поввче сякаш. Носил ми е играчки, но без да ги искам. Само книжки ми е донасял като съм го молела, но в момента не го прави. Дава пет, здравей с ръкуване, боц и показва колко голям ще стане. Не маха за чао и не показва годинки.
Проходи преди 2 седмици и аз сякаш ср бях вторачила в това, но и не съм се сетила да го уча да сочи или да носи неща. Разбира, когато не трябва да прави нещо и му казвам не, но понякога се прави, че не ме чува. Също се тръшка... Обича много да играем на куку бау. Та ще видим как ще се развият нещата при нас.

# 659
Sandrra, доколкото съм чела децата се научават да сочат до към 18м, така че твоят сладур има време, пък и щом има думички не мисля че има за какво да се притесняваш. Може за твое успокоение и ако си добре с английския да му направиш един въпросник: https://steeplechasepedi.com/patient-corner/forms/ages-stages-questionnaires/

Общи условия

Активация на акаунт