Октомврийче чака право под елхата Дядо Коледа да дойде на вратата.Тема 9

• 18 923
  • 761
  •   1
Отговори
# 180
Започнаха ли да ви изплащат парите за втората година майчинство..или за ноември ще ги получим в началото на декември (на мен за октомври са ми изплатили само за 8 работни дни, а те реално са повече , по мои сметки са 17раб.дни)?!

# 181
Диди вие какъв проблем имате ?При нас спането в общото легло вече стана постоянно,всяка вечер заспива в кошарата и в късните часове на ноща плаче и трябва да го взема при нас ..не ми е удобно защото спи мн неспокойно,върти се и мн рита + постоянно иска да е хоризонтално разположен представете си ние къде сме ...

# 182
  • Белгия
Нашият проблем е всичко.

Опитахме се да го преместим в неговата стая, но това беше ужас - рев, треперене, чиста паник атака получи.

Сам не може да заспива - само на гърда. Не иска боберони, шишета, залъгалки, татко си, нищо. Аз просто изнемогвам вече. На всичкото отгоре става на всеки 2-3 часа да цока. От както се е родил не е спал непробудно дори и една нощ. Пробвала съм да не му дам гърда, става кошмар, той се разсънва съвсем, плаче, и цялата нощ се скапва.

Сега спим само двамата в неговата стая, уж да го свикна с обстановката, но пак се събужда, от 2 до 5 пъти на нощ.

*Пробвала съм различни режими на будуване през деня, различна дължина на дремките, различен час на лягане - по-рано или по-късно, но нищо няма ефект.

# 183
И моето момче се будеше по няколко пъти за кърмене ,но преди месец ми се наложи да пия  антибиотик ,който не беше съвместим с кърмене и трябваше да му дам АМ (след като го спрях и му предложих да го кърмя,той отказа и така се отби). Откакто го пие спи по цяла нощ ,давам му към 22:00 и после към 06:00 и продължава да спи. Иначе той спи в дървена кошара долепена до спалнята и ако има нужда по някое време идва при нас.
Нашият проблем е всичко.

Опитахме се да го преместим в неговата стая, но това беше ужас - рев, треперене, чиста паник атака получи.

Сам не може да заспива - само на гърда. Не иска боберони, шишета, залъгалки, татко си, нищо. Аз просто изнемогвам вече. На всичкото отгоре става на всеки 2-3 часа да цока. От както се е родил не е спал непробудно дори и една нощ. Пробвала съм да не му дам гърда, става кошмар, той се разсънва съвсем, плаче, и цялата нощ се скапва.

Сега спим само двамата в неговата стая, уж да го свикна с обстановката, но пак се събужда, от 2 до 5 пъти на нощ.

*Пробвала съм различни режими на будуване през деня, различна дължина на дремките, различен час на лягане - по-рано или по-късно, но нищо няма ефект.

# 184
От както беше на 4 месеца спи при нас. Последните 3-4 месеца вечер яде по 2-3 пъти.. не знам период ли е и кога ще спре да пие мляко вечер.

# 185
Момичета с Мм от 3 дни сме с ковид. Нещо ужасно е . Аз съм с 2 антибиотика едновременно . Пазете се и гледайте да си ограничите контактите максимално , че е отврат този вирус. Няма лекарства по аптеките. Бъдете здрави!

# 186
  • Белгия
Албз, дано всичко премине леко! Знаете ли откъде сте го хванали?

Момичета, аз няма как сега да спра кърменето, Виктор още няма нормално заместено хранене.. Някои дни изяжда всичко, някои дни една-две лъжички. Предстоят му още две ваксини и ми се иска и да го кърмя поне докато минат.

# 187
  • Пловдив
Albz.g Съжалявам да чуя, че и вас е застигнало. Вече толкова познати и приятели! Дано се оправите за седмица и да забравите, че сте го имали. Детето изкарва ли го и то- и как? Дръжте се и не мислете за вируса, разсейвайте се, правете си кино вечер с пуканки, спете повече..дано се запазите позитивни.
Ние спим заедно също и спи доста миличкото, не се оплаквам. Ама пэрвото ни дете ни съсипа. Нищо не помогна, да не ми отчаям. 4 години нищо не помогна. Като навърши 4 години и някак започна да си спи по цяла нощ.... от само себе си. Ние бяхме хронично недоспали. Давахме я на всеки , който я поиска. И който я вземеше също не спи. Бабите имаха дни и вечери в седмицата за нея. Когато ние се размазвахме от сън.- четвъртък едната и събота другата. Още обичам тези дни хахах. Ако и това бебе беше такова и сега както сме сами в чужбина оле мале.
Аз имам рд днес, първият ден на стрелците. Ядохме торта и спах 3 часа от 9 до 12. Това ми беше най-якият подарък! Хах. Мда...

# 188
Не знаем от къде сме го хванали , но при факта , че аз почти не излизах , предполагам , че Мм го е донесъл от някъде. На малката нищо и няма, играе по цял ден . Иначе с Мм имаме различни симптоми - аз нямам обоняние и вкус , имам главоболие , и гърдите ме стягат . Той пък беше с Т няколко дни, треска , потене , и чак сега загуби само обонянието си. Има и болки в цялото тяло . Абе ужас ви казвам. Дано поне малката си остане добре . Кино вечер няма как да правим , че ни боли главата и очите от ТВ . Пазете се , пийте витамини  , че нали ви казвам , народа е полудял и се запасява с лекарства без да има нужда , а тези които имат нужда не могат да си набавят...

# 189
Започнаха ли да ви изплащат парите за втората година майчинство..или за ноември ще ги получим в началото на декември (на мен за октомври са ми изплатили само за 8 работни дни, а те реално са повече , по мои сметки са 17раб.дни)?!

Работа и дни за октомври не са 17 а 22. Тъй като Виктор е на 23.10 след като стана на една година ми преведоха пари за 17 дни и в началото на месеца са останалите 5 дни (вече за втората година).

Момичета с Мм от 3 дни сме с ковид. Нещо ужасно е . Аз съм с 2 антибиотика едновременно . Пазете се и гледайте да си ограничите контактите максимално , че е отврат този вирус. Няма лекарства по аптеките. Бъдете здрави!

Да се оправяте бързо 🙏🙏. Какъв антибиотик пиете и витамини изписаха ли ти 🙄? Една комшийка беше заразена, но тя нямала само обоняние (ако има значение) и пиеше антибиотик и някакви витамини. Надявам се малката да е добре 🙏🙏

# 190
Kalina_2018  кога ти беше термина и кога се роди бебето.Първата година се изплаща до термин,втората е до рд

# 191
Калибра, пия азитромицин и ксимебак . Отделно от антибиотиците аспирин протект, цинк, витамин Ц , сироп за имунната с-ма и пробиотик ... една торба хапчета . Сега акам утре да ми донесат някакво руско лекарство за имунната с-ма .

# 192
Adel, терминът ми беше на 22ри, аз родих на 24ти (за това ги смятам 17 раб.дни , така ми обясниха от НОИ, че се заплаща до раждането, а не за целия месец).
В справката ми от онлайн страницата на НОИ ми пише, че ми превеждат за 8 раб.дни от октомври и повече нищо .
Счетоводителкага виждам, че е подала документите за втората година , ама явно декември ще чакам да видим.

# 193
Adel, терминът ми беше на 22ри, аз родих на 24ти (за това ги смятам 17 раб.дни , така ми обясниха от НОИ, че се заплаща до раждането, а не за целия месец).
В справката ми от онлайн страницата на НОИ ми пише, че ми превеждат за 8 раб.дни от октомври и повече нищо .
Счетоводителкага виждам, че е подала документите за втората година , ама явно декември ще чакам да видим.
Аз в началото на Октомври си полъчих последните 680 лв - за Септември. И на 20ти Октомври получих първите 380 - за втората година. Счетоводителките ми обясниха, че се смятат 480 дни ( мисля, че толкова бяха) от началото на болничните, и като минат тези дни, считат, че е минала първата година. А моите 480 дни се падат в края на Септември. И втората година ми я считат от 1 Октомври. Не знам дали успя да разбереш нещо...не обяснявам добре 😄

Последна редакция: вт, 24 ное 2020, 07:37 от Mimi96

# 194
Калибра, пия азитромицин и ксимебак . Отделно от антибиотиците аспирин протект, цинк, витамин Ц , сироп за имунната с-ма и пробиотик ... една торба хапчета . Сега акам утре да ми донесат някакво руско лекарство за имунната с-ма .

Тези хапчета не се ли купуват само с рецепта? И как така хората знаят какви антибиотици да си купят без да им ги е изписал лекар 😯 . Това не го разбирам ще ходиш да купуваш хапчета всякакви без да знаеш дали ще ти потрябват а на хората, които наистина имат нужда няма да могат да ги намерят никъде заради такива дето се презапасяват (както и миналия път). Аз за първи път ги чувам тези антибиотици от теб и предполагам че са доста силни, как си ги купуват без рецепта и то ей така за всеки случай 😤😤 възмутена съм!

Общи условия

Активация на акаунт