Октомврийче чака право под елхата Дядо Коледа да дойде на вратата.Тема 9

• 18 930
  • 761
  •   1
Отговори
# 210
Подправки, сол, захар, масло, мляко. Кухнята за 12+ си е със всичко. Дори се замислих, че всеки ден има мляко в едно от яденетата поне. Чудя се това колко е добре да тях, всеки ден да ядат прясно мляко и масло.

# 211
Подправки, сол, захар, масло, мляко. Кухнята за 12+ си е със всичко. Дори се замислих, че всеки ден има мляко в едно от яденетата поне. Чудя се това колко е добре да тях, всеки ден да ядат прясно мляко и масло.

Присъствах на един уебинар за хранене на дете след 1 година и там казаха следното: закуска и сз трябва да съдържат млечни продукти и въглехидрат а обяда и вечерята протеин и въглехидрат. Отделно и АМ/кърмата дето трябва да са поне два пъти на ден.

# 212
Аз да попитам- сложихте ли коледна украса? Как опазвате елхите?
Аз още не съм,но май трябва да е на тавана...всичко пипа и събаря нашия дребосък.

# 213
Тоест експертите от уебинара съветвст да се яде месо на обяд и вечеря ли? Или се има предвид бобови храни?

Присъствах на един уебинар за хранене на дете след 1 година и там казаха следното: закуска и сз трябва да съдържат млечни продукти и въглехидрат а обяда и вечерята протеин и въглехидрат. Отделно и АМ/кърмата дето трябва да са поне два пъти на ден.

# 214
Ние ще сме без коледна украса тази година. Достатъчно ми е да събирам играчки от всякъде по хиляди пъти на ден.

# 215
Нашата елха е на високо ..моето момче упорито върви на колене,изправено тяло и движения на колената като вървене ..и така се придвижва даже прибягва ..но на крака стъпва когато той си реши дори понякога реве и се тръшка че го карам ..

# 216
Тоест експертите от уебинара съветвст да се яде месо на обяд и вечеря ли? Или се има предвид бобови храни?

И бобови храни могат да присъстват, но те трябва да са с повече зеленчуци за да могат децата да ги ядат. Ето един пример на дневно меню (спрямо това което казаха те): закуска- кус кус, попара със сирене и масло (въглехидрат и млечни). Обяд- ориз с месо или леща фасул и т.н. СЗ- някакво кремче или кисело мляко с плод. Вечеря- супа с фиде/крутони и месо.

# 217
Интересно. Аз досега гледам да давам по веднъж на ден месо и то не всеки ден. Ще проуча темата допълнително, да не би да му давам по-малки количества, отколкото има нужда

# 218
Здравейте мами!
Вашите бебоци ядат ли още каша? На моят му давам като вечеря, но скоро смятам да сменя тактиката. Какво давате вие да вечеря (тези от вас, които им готвят вкъщи?

# 219
Ние за закуска ядем само филия със яйце и сирене или принцеса и то само средата че още няма зъби😁 отказва попара кус кус или каквото и да е друго.Даже и разни кремчета също не яде и спрях да вземам от тях.Иначе на обяд си яде от кухнята яденето с месо а вечер постната супа.

# 220
Нашето меню е следното:
За закуска кус-кус или елда, или грис, палачинки, сандвичи - нещо в този дух.

За обяд: нещо с месо. Редувам риба, патешко, пуешко, заешко, свинско.

СЗ - плодови банички с оризови кори, домашни нисквити с плод, мъфини, макарони и тн.

Вечеря - обикн яде някаква супа. Досега все гледам да е зеленчукова с идеята да е по-лека като храна. Понякога правя леща или зелен фасул. Моето момче е на диета без доста групи храни. Слагам малко АМ в супата вместо застройка, за да има повече плътност.

Сега покрай по-горния коментар с уебинара се замислих всъщност колко често е добре да яде месо и ще почета малко по темата. Не твърдя, че моето меню е най-балансираното.

# 221
Моят син почти всеки ден яде месо- понякога по 2 пъти на ден, понякога по веднъж.

Относно украсата: много отдавна украсихме. Абсолютно нищо от украсата не може да достигне. Всичко е високо, дори елхата, която никак не е малка. За мен най-хубавият празник в годината е Коледа, обожавам я. Обикновено украсяваме в началото на ноември. Това обаче е първата година, в която не съм купила никаква нова украса. Не че старата ни е малко, въпросйт е, че за мен е истинско удоволствие да си подредя красиви нови неща вкъщи. Ама това да ни е проблемът!
Кой тук беше с коронавирус? Оздравяхте ли?

# 222
  • Пловдив
Здравейте...супер, че заговорихте за ядене. Ние нещо нямаме разнообразие мисля. Сутрин в 8 ядем адаптирано мляко. После спи и ако стане по-раничко яде млечно кремче ванилия на алете два броя(и на плазмон има такива в Бг).  Играе и е будна и следва обяд в 13 и 30. Обаче някои дни яде обяда в 11 и 30, за да не яде кремчетата , тях ги яде в 16 като пак е будна..в 19 пие АМ и в 21 пие Ам и лягаме
 Изобщо...никакво разнообразие. Примерно яде и каша или грис с/без плодове или някакви плодови менюта на хип (сутрин или следобед) вместо АМ или вместо Алете кремчета ванилия.
Кус кус на плазмон не го желае ама и той си е ужасен. Ще й взема обикновения, който уж има яйце. В палачинките също има яйца и не се е изприщвала, та вече ядем така да се каже белтък. Кис мляко с бисквитки може вече да й правя, но е яла само по 2-3лъжички. Кашкавал също яде. Сирене яде, но е солено , а не ми се занимава да обезсоля (или го забравяме във вода и после го хвърляме). Апетитна е и яде наред...и доста. И е 9 кг с дрехите.

# 223
  • Пловдив
Аз имам въпрос - дали АМ 210 мл се брои за ядене или трябва да се даде и бисквитки с него? Като го изпие и 2 часа най-мнг я държи и пак иска. Да не й разширим стомаха, вечер й даваме по два пъти мляко - в 19 и нещо и в 21 и нещо. Уж втория път за заспиване по 150 мл вместо пълната доза...

# 224
Елхата я сложихме на един шкаф, който успява да стига, но така или иначе цял ден обикалям след него, не му давам да я пипа.

Общи условия

Активация на акаунт