Октомврийче чака право под елхата Дядо Коледа да дойде на вратата.Тема 9

• 18 930
  • 761
  •   1
Отговори
# 225
Аз мога да ви дам съвет въобще да не правите нещо заради това че някой уш специалист го е казал. Давайте им да ядат храната, която искате. Относно месото го правете така както ви идва отвътре без значение дали ядат веднъж на ден месо или два пъти. Винаги има много и различни мнения по темата. А и все пак зависи и от грамажа месо което слагате в яденето.

# 226
Новичка, у нас сме с коронавирус . Малката и тя се хвана - започна да кашля и да вдига Т до 38,5. Вече се оправяме , тя е Ок. Аз дори започнах да усещам лек вкус (не на всичко) и лек мирис . Мм беше по- зле . Чак вчера му спря температурата и болките. Изчезнаха ни и болките в гърдите . Дано се възстановим напълно и бързо от тази гадост , че се усещаме , че страшно се измаряме и задъхваме... Мм е спортист и такова нещо не е било . Едва разхожда кучето , прибира го задъхан и му пада кръвното ужасно много. Майка му пък е с пневмония , получи услужнение , не можеше да диша. 2 дни нямаше болница която да я приеме . Накрая с 300 зора я приеха и се подобрява , но е страшно . Пазете се , при всеки минава различно. Аз дето винаги съм била кекава го изкарах сравнително леко , Мм дето се раболява веднъж на 5 години , голям здрав мъж 2 седмици не може да стане от лелгото. Добре , че при децата рядко има симптоми , а ако има минава леко...
Относно храненето , Елица си яде наред. Месо всеки ден давам по веднъж задължително , че имаше недостиг на желязо . Отделно пие и малтофер , че е на долната граница. Вие след вечерята давате ли АМ  преди сън? Ели често си изяжда цяла порция от 200 гр. вечеря и после не иска мляко. Пие като се събуди към 3 сутринта 180мл. Иначе за закуска яде или бебешки мюсли (с АМ ги правя) или кус кус , или юфка, или някаква филийка със сиренце или кашкавал . Много обича и закуски- баници ,тутманици и разни такива. Ама аз Що тави баница изядох докато бях бременна... по 1 тава на ден почти си изяждах , как да не яде детето 😁. Гледам вече от всичко да и давам да си опита. Обожава кисело мляко с бисквитки и плод. Всеки ден се мъчи да докопа на кучето храната , ама за сега успявам да я опазя. Поне ни е забавно с бебе и бебе куче. Той вече започва да я пази стабилно. Личи си че има питбул в къщата Хаха. Баща и като си играе по- бурно с нея и тя започне да се хили силно или да крещи от кеф , нашия пазител на бегом тича да види какво става и застава пред нея , да не я закачаме много много 😁. Тя пт своя страна не спира да споделя храната си с него и нон стоп му бута солети и бисквити в устата . Изобщо не ми е скучно 😁

# 227
То по принцип е така, но ако искаме децата да се хранят здравословно и балансирано се изискват малко знания по темата. Знам, че не е хубаво да се дава много месо, както и да се дава малко. Като за всяко нещо трябва да се търси златната среда. Ако беше на кухня, нямаше да го мисля. Като му готвя всичко аз, все чета.

Аз мога да ви дам съвет въобще да не правите нещо заради това че някой уш специалист го е казал. Давайте им да ядат храната, която искате. Относно месото го правете така както ви идва отвътре без значение дали ядат веднъж на ден месо или два пъти. Винаги има много и различни мнения по темата. А и все пак зависи и от грамажа месо което слагате в яденето.

# 228
Аз й давам разни чисти корнфлейксове с мляко  сутрин, намерих в дм пукана спелта с мед, унищожиха го с брат й набързо. Каши и пюрета не иска. Иска да си взима с ръка храната и да си я слага в устата. Иначе реве и се дърпа.

# 229
Бързо възстановяване! Hands Pray
Новичка, у нас сме с коронавирус . Малката и тя се хвана - започна да кашля и да вдига Т до 38,5. Вече се оправяме , тя е Ок. Аз дори започнах да усещам лек вкус (не на всичко) и лек мирис . Мм беше по- зле . Чак вчера му спря температурата и болките. Изчезнаха ни и болките в гърдите . Дано се възстановим напълно и бързо от тази гадост , че се усещаме , че страшно се измаряме и задъхваме... Мм е спортист и такова нещо не е било . Едва разхожда кучето , прибира го задъхан и му пада кръвното ужасно много. Майка му пък е с пневмония , получи услужнение , не можеше да диша. 2 дни нямаше болница която да я приеме . Накрая с 300 зора я приеха и се подобрява , но е страшно . Пазете се , при всеки минава различно. Аз дето винаги съм била кекава го изкарах сравнително леко , Мм дето се раболява веднъж на 5 години , голям здрав мъж 2 седмици не може да стане от лелгото. Добре , че при децата рядко има симптоми , а ако има минава леко...
Относно храненето , Елица си яде наред. Месо всеки ден давам по веднъж задължително , че имаше недостиг на желязо . Отделно пие и малтофер , че е на долната граница. Вие след вечерята давате ли АМ  преди сън? Ели често си изяжда цяла порция от 200 гр. вечеря и после не иска мляко. Пие като се събуди към 3 сутринта 180мл. Иначе за закуска яде или бебешки мюсли (с АМ ги правя) или кус кус , или юфка, или някаква филийка със сиренце или кашкавал . Много обича и закуски- баници ,тутманици и разни такива. Ама аз Що тави баница изядох докато бях бременна... по 1 тава на ден почти си изяждах , как да не яде детето 😁. Гледам вече от всичко да и давам да си опита. Обожава кисело мляко с бисквитки и плод. Всеки ден се мъчи да докопа на кучето храната , ама за сега успявам да я опазя. Поне ни е забавно с бебе и бебе куче. Той вече започва да я пази стабилно. Личи си че има питбул в къщата Хаха. Баща и като си играе по- бурно с нея и тя започне да се хили силно или да крещи от кеф , нашия пазител на бегом тича да види какво става и застава пред нея , да не я закачаме много много 😁. Тя пт своя страна не спира да споделя храната си с него и нон стоп му бута солети и бисквити в устата . Изобщо не ми е скучно 😁

# 230
Нашето меню също е с хапване на месо всеки обяд.
Сутрин докато се събуди /7:30h/ си търси АМ.
10:30h /Не винаги,понякога го пропива/ хапва попара,кус-кус,кифличка, сандвич,плод
Обяда е манджата от кухнята,която е с месо или риба
СЗ плод, кремче или десерта от кухнята
Вечеря в 19-19:30h супичката от кухнята  и в 21-21:30 заспива.Без АМ за заспиване или през нощта,даже не знам 12-13  часа не е ли голяма пауза,но щом не се събужда значи не е гладен. Така е от два месеца ,че и повече.

# 231
Щом готвиш ти ще ти кажа какво каза тази на уебинар за месото като грамаж на ядене трябва да е 20-30гр. В кухнята е доста малко месото повече има зеленчуци и за това не се притеснявам (а и той обича месо). А като готвя аз му слагам по едно парче месо.

То по принцип е така, но ако искаме децата да се хранят здравословно и балансирано се изискват малко знания по темата. Знам, че не е хубаво да се дава много месо, както и да се дава малко. Като за всяко нещо трябва да се търси златната среда. Ако беше на кухня, нямаше да го мисля. Като му готвя всичко аз, все чета.

# 232
На нас ни казаха 6 дни месо, 1 риба.
Като знам брат й как яде зеленчуци и плодове след молби и заплахи, поне сега можем ние да определяме менюто, че злоядо дете е нещо страшно.

# 233
Значи Дарио как яде тази пукана спелта с мед от ДМ, само като я види и започва да крещи Grinning

Също така вече опита и кучешките гранули на кучетата, не се разминахме Grinning

# 234
  • Белгия
И ние сме доста назад с яденето. Сега е на вълна лъжица. Сам я държи и използва. Не иска и не дава да го храня.. Само самичък. И затова отнема доста време и изведнъж му омръзва и до там. Иначе цока с пълна сила. Месо давам почти всеки ден, риба може би веднъж седмично. Друг е въпросът колко изяжда.

Наскоро пак пробвах белтък, поду му се малко устната и получи обрив около устата. Но изчезна за няколко часа. Миналият път имаше обрив по тялото, който стоя повече от седмица. Педиатърката казва, че най-вероятно ще го израсте. През 3-4 месеца ще пробвам.. Докато няма реакция.

Снимки от днешната разходка.

# 235
  • Пловдив
Сладурче е Диди! И при вас така пусто...
Каква е тази пукана спелта и понеже на немски няма да се сетя как е, снимайте някоя опаковка да ида и аз до ДМ, хаха

# 236
Ето, фирмата не помня същата ли е, но името да:
https://shop.gladen.bg/product/alnatura-bio-pukana-spelta-s-pchelen-med

# 237
Аз се притеснявам да давам мед на моя хубостник. Вие кога го въведохте?

Диди, какви прибори използвате? Ние сме в същата ситуация, но малкият не се справя с обикновена лъжица

Последна редакция: вт, 01 дек 2020, 09:45 от BMR

# 238
Здравейте,
Днес се надявам да направим украсата вече. Много обичам Коледа и цялата празнична атмосфера, много надежда и топлина ми носи. Ще качим елхата високо.
Малката ходи, доста лесто проходи. Проходилката от Лидл е чудна за тази цел и доста занимателна. Ходи и сама, но в повечето случай предпочита за ръка.
Аз, която имах ужасните проблеми с малката с яденето най-накрая имам напредък, но пък месо не яде, изобщо не го докосва. Тя яде само ЗВБ ние да я храним абсурд. Яде плодове и зеленчуци, филия с масло, яйце и сирене, палачинки, правя ѝ соленки с кашкавал, пие чай от лайка харесва ѝ.
Момичета по повод детските, тя няма ваксината за морбили без нея дали можем да кандидатстваме?

# 239
  • Белгия
Аз се притеснявам да давам мед на моя хубостник. Вие кога го въведохте?

Диди, какви прибори използвате? Ние сме в същата ситуация, но малкият не се справя с обикновена лъжица

Преди време бях купила такива чаени лъжички, но шарката започна да избледнява от миялнята и ги хвърлих. Освен една, която се беше скрила в някакъв пакет. Понеже е по-малка от обикновена чаена лъжичка реших това да е неговата, поне засега. Имам и пластмасова на Хип, но нея хич не я харесва. Аз предполагам, че предпочита тази, защото е тежка и с дебела дръжка и му е по-удобно да я "маневрира".

Общи условия

Активация на акаунт