Октомврийче чака право под елхата Дядо Коледа да дойде на вратата.Тема 9

• 19 481
  • 761
  •   1
Отговори
# 615
За запека- ако е захранено детето с киви - пробвай. При нас действа след няколко часа.

# 616
Аааа не радио не пускам нито каквато и да е било музика няма да заспи така. Като почнат рекламите и се събужда понякога да ги гледа пък какво остава на музика да заспи 😂. Но задължително 10 минути скача в кошарата като го сложа. Днес например един час недоволстваше, докато да заспи (но и ММ беше в стаята та се надяваше да го вземе) накрая се предаде и заспа.

# 617
Likeawind, започна да се събужда много рано и по някое време към 10-11ч му се доспива, ама не може да заспи и накрая с много мъка заспи в 12-13ч и спи 30 Мин. Още не може да направи една дълга дрямка и после цял следобед е кисел и му се спи. Накрая в 17ч задрямва и после не може да заспи вечерта. При това се научи сам да слиза от леглото и аз само да се завъртя и той е избягал към всекидневната и вечер по 100 пъти го прибираме от другите стаи 😁
Аз да ви питам. Някой борил ли се е с дерматит покрай устата? Мислех, че е защото се лигави от зъбите, но те излезнаха и засега няма лиги, а не му минава. Взех му един крем на Bioderma специално за тази цел, ама и от него ефект няма... някакви идеи?

# 618
Как се справя със самостоятелното хранене на супа? Ние изгаряме от желание да се храним сами, но супите си разлива по нея. Пък не разрешава да и държа ръката.
За памперса сам ли си казва/ показва гърнето или сте на нацелване?
На какъв интервал от време пишка и колко вода пие през деня?
На нас още не ни е пробил последния кучешки зъб,от няколко дни не спи спокойно вечер и е почти само на млечни. Аз го оставям да се храни сам дори и с по-течните храни,като супа например,както и да пие сам от обикновена стъклена чашка. От вчера му махнах дневния памперс и има само по 1-2 напишквания . Любимата му игра е на криеница с баща му и баба му. Вашите деца как ги приспивате? Има ли такива,които като им се приспи и да си лягат сами да заспиват? Моя,колкото и да му се спи ,ако не е в колата или количката чака да го приспя .

# 619
Jorito Дарио има около устата, но има и по тялото. Аз също мажа с биодерма за атипична кожа и минава, но много бавно.
Според кожната е суха кожа, според педиатъра е реакция от белтъка в храните/ краве мляко.
Каза че тези дерматити се израстват след 3 годишна възраст.
Ако не е мн зле го мажа само с кремове, мазах веднъж и с кортикостероиди, разбира Се се махамаха бързо, но след месеци пак се появиха.

Мале момичета като ви чета с тези цокльовци направо лошо ми става и едно леко ми става, че го отбих. Голяма мъка ми беше това кърмене на мен. Направо ми е мъчно за вас.
Мога само да ви кажа да не се притеснявате как ще заспива/ успокояват и т.н след отбиване, намират си начини. И стават още по лигави. Когато съберете смелост тогава спрете, ако не ви дразни и пречи това кърмене, няма защо да се тормозите че са големи пък още цокат.

# 620
За запека - ужасно е, малката цяла седмица беше с разстроено стомахче, голямо напъване, събужда се, плаче, гърчи се и пръцка шумно, направо като колики, ама тя като е голяма едва я удържах да я гушна и да я успокоя.
Аз също давам Омнибиотик Панда, като беше по-малка 1 път й дадох даже 2 за деня и веднага си се изходи.
Тя по принцип няма проблеми и е редовна по 2 пъти на ден, та всяко отклонение я мъчи.

Likeawind, започна да се събужда много рано и по някое време към 10-11ч му се доспива, ама не може да заспи и накрая с много мъка заспи в 12-13ч и спи 30 Мин. Още не може да направи една дълга дрямка и после цял следобед е кисел и му се спи. Накрая в 17ч задрямва и после не може да заспи вечерта. При това се научи сам да слиза от леглото и аз само да се завъртя и той е избягал към всекидневната и вечер по 100 пъти го прибираме от другите стаи 😁
Аз да ви питам. Някой борил ли се е с дерматит покрай устата? Мислех, че е защото се лигави от зъбите, но те излезнаха и засега няма лиги, а не му минава. Взех му един крем на Bioderma специално за тази цел, ама и от него ефект няма... някакви идеи?
Малката става към 6:30-7, спи 1 час някъде около 11-12 и в последствие заспива за вечерния сън около 18-19. Някои нощи се пробужда за вода/гушкане и т.н., но винаги стоим на тъмно и накрая си заспива пак. Реално спазвам интервалите на будуване - 5-6 часа, общо 11-12 за денонощие.

За кърменето съм мега хепи, че го приключих като беше на 8 месеца и не разбираше толкова, защото и тя беше почнала да се буди по 100 пъти на нощ, при положение, че преди това спеше по цяла нощ. Като се събудеше й давах водичка и упорито я гушках и си заспиваше. Винаги само аз си я приспивам и нямам проблеми, когато се е налагало някой друг, много ги разиграва, ама заспива накрая де 🤣🤣🤣
Оставих я един обяд на кръстницата и трябваше в 12 да спи. Пиша й в 13 да я питам станала ли е, тя ми вика: " Аааа, ами ние си играем, тя не ми е показала, че иска да спи" 🤣🤣🤣

# 621
Аз също кърмя моя малчо- само веднъж- рано сутрин. Не ми пречи. Знам, че кърмата е незаменима и щом е само като добавка веднъж, нека я има все още.
Не заспива с кърмене, баща му го гушка и така заспива вечер за няколко минутки, а през деня заспива сам в леглото си и спи към 2 часа, понякога и повече.
Всъщност той и вечер може сам да си заспи, но си лапва палеца и така заспива, а се опитваме да не му даваме, защото пръстчето се зачервява- затова вечер мъжът ми го приспива.
Ние до 1 г. имахме огромен проблем с водата- грам не пиеше. Това ме принуждаваше да го кърмя и през деня. Обаче му хванахме цаката- оказа се, че обича айрян и изпива 5 пъти по 180 мл на ден- това малко ли е, много ли е, нямам представа, но толкова пие и сравнено с 30 мл дневно вода от преди това, за нас е постижение.
Иначе никога не е имал запек, храни се добре и поне 2 пъти дневно ака- след топло хапване Simple Smile Аз си му готвя. Винаги всичко си изяжда, въпреки че е кльощавелник Simple Smile Златно детенце Wink Слава Богу, че ми се паднаха деца, които си хапват, защото аз съм била страшна напаст- мнооого злоядо дете и нашите са били в див ужас. Знам, че това е голям проблем. Обаче сега да ме видите! Ха-ха! Компенсирам за детските години! Слава Богу, че имам бърз метаболизъм, иначе съм изгубена...
Пробвайте с айрянче- за който не пие вода,може пък да им хареса. Аз слагам малко мляко, почти цялото иначе е водичка. Идеята е да овкуся водата.
Моят син не яде сам супи и такива течни неща, аз му давам. В това отношение сме изостанали определено...но все ще се научи в някой момент.
Днес играхме много в снега с децата... и ние с мъжът ми се вдетенихме и поцелихме със снежни топки, де. Ха-ха! Беше весело! Simple Smile

# 622
  • Белгия
Виктор яде сам, колкото по-течно, толкова по-мазало. Но пък все някога ще се научи.

Иначе, започва малко по малко да яде по-големи количества. Слава богу. Вода пие със сламка, от чашка или от шише.

Цокането е с пълна сила. Аз преди време бях отчаяна, исках да спирам, но сега не ми е толкова тежко, дори и с нощните ставания. Една приятелка спря да кърми на две и половина години детето си. Каза му, че е вече голям и млякото и е станало лютиво. Сложи (мнооооого) малко леко лютива пудра, и детето като опита и се разсмя и оттогава само си спря да търси. Може би и аз така ще направя, но в момента ще продължа колкото мога.

Спим заедно, засега. Все се каня да го оставя сам за нощното спане, тъй като през деня е сам, но ще видим как ще е. Абсурд да го оставя да плаче. Лично за мен това не е вариант.

Телевизия много не гледаме, може би веднъж на седмица-две някое филмче от Disney+, но той още няма голям интерес и не го насилвам. През деня основно слушаме детско радио или говорим с някоя баба по скайпа.

# 623
Аз също не искам да я оставям да плаче, не ни тежи да я гушна за 10 мин докато заспи. Преди много се изнерях и я приспивах по 2 часа с друсане и т.ню, докато не разбрах, че реално просто не съм спазвала интервалите на будуване и ритуалите преди сън. Откакто си ги създадох, всичко върви гладко и рядко се случва да не може да заспи.

# 624
За супата гледам да е по-гъста или ако е рядка слагам малко хляб. За памперса понякога ми казва сам ,друг път аз виждам ,че му се ходи и го питам. Има и моменти, в които се е заиграл и се изпуска но те са 1-2 пъти на ден. Горе долу пишка през час. Пие по 1.5л вода,сок,айрян,боза.
Как се справя със самостоятелното хранене на супа? Ние изгаряме от желание да се храним сами, но супите си разлива по нея. Пък не разрешава да и държа ръката.
За памперса сам ли си казва/ показва гърнето или сте на нацелване?
На какъв интервал от време пишка и колко вода пие през деня?
На нас още не ни е пробил последния кучешки зъб,от няколко дни не спи спокойно вечер и е почти само на млечни. Аз го оставям да се храни сам дори и с по-течните храни,като супа например,както и да пие сам от обикновена стъклена чашка. От вчера му махнах дневния памперс и има само по 1-2 напишквания . Любимата му игра е на криеница с баща му и баба му. Вашите деца как ги приспивате? Има ли такива,които като им се приспи и да си лягат сами да заспиват? Моя,колкото и да му се спи ,ако не е в колата или количката чака да го приспя .

# 625
И аз спазвам бодуването да е макс 6 часа и заспива лесно. Това съвсем не означава, че спи по цяла нощ добре. Обаче спи му се или не го слагам да ляга и най- мнгоо 30 Мин се върти в леглото.

Вие в това време излизате ли всеки ден?
Аз го водя поне веднъж навън и започнах да мисля дали не съм луда във всяко време да излизам и дали няма да го разболея така.....

# 626
  • Белгия
Ние излзиаме всеки ден минимум веднъж - за да разходим кучето поне. Във всякакви метеорологични условия. Може би само пет - шест пъти сме пропуснали в последната година, заради прекалено силен дъжд. Ако е хубаво времето и два пъти може да е, около нас има няколко градинки и му е интересно да гледа катерушките, дори и да не може все още да ги катери Hug

Ако се водя по времето в тази дъждлива Белгия изобщо няма да излзиаме..

Последна редакция: чт, 28 яну 2021, 11:19 от _____ДиДи_____

# 627
Виктор излиза всеки ден с малки изключения, когато вали или има мъгла не го изкарвам. Ако духа много силно също, защото до нас духа зверски силно последния път успя да го събори вятъра. Също и ако са минусови температури не го изкарвам.
Amerikass ще ти дам пример миналата седмица като беше със сополи. Вторник му се запуши носа, а последно беше излизал предната седмица в четвъртък. Петъка и понеделник въобще не беше излизал (бяха минусови температури), а събота и неделя беше от вкъщи в колата. И накрая цъфнаха сополите във вторник. Та въобще не мисля че си луда че го изкарваш. Имам две комшийки, които не си изкарват децата вънка ако нямало слънце да не вземат да се разболеят, доста често децата им са със сополи 🤷. Аз разсъждавам така: всеки ден трябва да излиза (ако времето позволява тоест не вали), защото когато тръгне на ясла никой няма да ми каже не го води че е много студено примерно. А и те са още малки по-добре е от сега да свикват с времето навън, за да може в бъдеще да не се разболяват от най-малкото застудяване.

# 628
Аз го извеждам ако температурите не са минусови, ако няма силен вятър, ако не вали и ако въздухът не е мръсен. Смятам, че са разумни ограничения Simple Smile Така съветва и педиатърката ни.

# 629
Аз си го извеждам всеки ден по 2 пъти, стига да не вали дъжд, въпреки че и в дъжд съм го извеждала.
Въпреки това, той си играе с деца на площадката и прихващат едно от друго сополи. Няма как.. Не се притеснявам толкова, защото е нормално, тепърва изгражда имунна система. Освен това спи на студено задължително, говоря за 16-17 градуса. Дебела пижама и завивка и е като ескимос Simple Smile Но това са си мои разсъждения, не ангажирам никого с тях Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт