Пубертетът при момчетата - тема 9

• 54 769
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
Не е българка.

# 106
  • София
Ако нещо подобно се случи с моя, бих поканила девойката на гости през пролетта/лятото. Да си вземе самолет, пък останалото бих предложила ние да поемем. Така ще видиш дали е реална, а не бот, който се опитва да източи парички. Така и син ви ще е спокоен, че приемате неговите чувства насериозно (важно е за пубера). А дотогава, следете за някакви искания и шантажирания от нейна страна...
Уф, малко съм мнителна към подобни влюбвания, не че не са възможни, де...
А Светът стана толкова тесен, че не бих отхвърлила възможността, децата ни да решат на някакъв етап да го опознаят и намерят "своето място", колкото и пуст да ни стане живота от което.

# 107
Понякога от такива влюбвания излизат страхотни семейства. Никога не можеш да си сигурен ( като родител) дали това не е любовта на живота на детето ти. Просто трябва повече да се връщаме в своята младост и да си спомняме какво е било когато сме били като млади. Съпругът ми ми предложи когато беше на 19 години. За родителите му беше най - глупавото нещо. Обърнаха земята да ни разделят за да попораснел. Оженихме  шест години по-късно. Наши приятели пък се ожениха на 18 а бяха гаджета от 14 годишни. Други приятели искаха да се женят на 18 ( аз съм от поколението когато на 18 завършване училище) но родителите ги разубедиха. Последваха казарма, университети в различни градове но си бяха двойка и седем години по-късно като си стъпаха на краката се ожениха.
Аз лично те поздравявам с това, че сте възпитали младеж който уважава семейството като социална единица и семейните ценности. Сега това е рядкост. Иначе господ си знае работата, което му писано ще стане и няма как да предотвратите.

# 108
И аз смятам, че ще му мине. Нормално е за възрастта му да смята, че тя е жената на живота му и друга няма да има. А те дори нямат връзка, всичко е виртуално.
Следи какво става, за да не се окаже, че е някаква измамничка. Поне ще си усъвършенства  английския и:-)
А колко гаджета ще има още, ехее.
На моя приятелка сина й се беше влюбил в 7 клас и беше заявил, че ще се женят и ще заживеят заедно веднага щом станат на 18. Родителите на девойката се бяха видели в чудо. Пет месеца по-късно, всичко е забравено Simple Smile.

# 109
  • София
Наистина, най-важното е да не е някакъв трик. Надявам се не само снимки са си пращали, а и на камера са се виждали и са си говорили онлайн. Макар, че пак не е гаранция, възможности за измами - много. Ако всичко е реално, нека си говорят, хем ще си упражнява английския, хем ще се опознават. Ако не възникнат никакви търкания предвид различните култури, нека ви дойде на гости за лятото. Ха да видим дали ще дойде, щото все пак и тя е ученичка, ще и трябват парички за билет до Европа. Както казаха останалите, нямат право да се женят без ваше съгласие, а и брак с чужденец така набързо не се урежда. Ако любовта им  е толкова голяма, че устои още 2 години, докато той навърши 18 и тя все така го разбира и успокоява, ми ще го пуснеш да отиде при нея. Пък ако по време на престоя ѝ тук усетиш нещо неискрено и фалшиво и ти ще се задействаш. Ще го подковете яко да прави само безопасен секс и така. Но нека се стигне до лятото, нека мине ситуацията около ковид-а, карантини, ала-бала пък ще му мислите пак.
Но много, много внимавайте за измама.

# 110
Моят младеж също е влюбен в момента, несподелено. Момиченцето го прави на луда калинка и той го знае, но продължава да я харесва.
Баща му беснее, защото е забравил, че и аз правех същото с него (станахме гаджета като бях в 8 клас).
Аз обаче знам, че това са първите му силни емоции и е опит, който трябва да придобие. Колкото по-рано, толкова по-добре Simple Smile.

# 111
Някои виртуални запознанства са доста големи пързалки. Не се ли видят наживо, имайте едно наум.
Също, бих те посъветвала да си поговорите обстойно какво означава една женитба. Задължения, отговорности, самостоятелност.. проблеми, които сами трябва да решат- като семейство.
Да, знам, сега има пеперуди в стомаха....но се опитай да му обясниш, че точно тези  пеперуди, които той има в момента, изхвърчават неусетно. И бързо.

# 112
Тя е една година по-голяма. На 17.
Добре цащо толкова сериозно говори....като обсебен е ! Изнервям се, опитвам се да говоря нормално с него, при което той казва " Нито съм тъп, нито обсебен. Ако ТИ пожелаеш да прекратя всичко, ще ти угодя....." В следващия момент аз естествено казвам НЕ! Не искам това за теб, искам да си щасстлив....при което се казва " Еми тогава ще се женим и ще ходя там" ....

Тя също не може да сключи брак без разрешение на родителите.А и в щатите не се идва така лесно.Няма да ти казвам да не се притесняваш,защото всички родители с деца пубертети се притесняват.Хормоните бушуват.Не е лесно и за родители,и за деца.

# 113
Всъщност брак под 18г се сключва с разрешение на съдия, а не на родител. От родител се взема мнение. Но пак не е толкова лесно да се сключи брак на тази възраст.
Аз съм на мнение да се покани момичето на гости, да пообщуват, тогава може и да започнат повече разум да вложат във връзката си. Като виждаш един човек в ежедневието си, малко по-различно е.
Обаче, тъй като са толкова млади, опасността е в неподходящ момент за бебе да се грижат.
Но все пак, по-добре реално общуване, на самия младеж ще му даде по-ясна картина.

# 114
Благодаря на всички за коментарите...
аз не го притискам....казах му да я покани, и че може да я вземем с нас на море ако успее да си уреди пътуване до тогава.  Виждала съм я на камера и аз много пъти, чувала съм я....
а той си говори със сестра и.....
Казал и , че иска да и купи подарък за Коледа, тя дълго време не му казваше нищо, защото тя имала повече пари от него и не било редно той да плаща разноските....След това поискала чорапи Simple Smile Такива неща......
Незнам...олекна ми малко като споделих. Господ да ни пази всички нас и децата ни !
Нещо съм в емоционална дупка.....
П.П. Говорили сме и за брака, и за образованието и за секса...

# 115
  • София
От това, което пишеш, момичето изгражда ОК на пръв поглед. Е, продължавай да държиш изкъсо нещата, но имайки предвид възрастта и на двамата, огромното разстояние между тях, както и голямата разлика между двете държави /като манталитет, разбирания за живота, брака и т.н./ честно казано, не мисля, че от тази връзка ще излезе нещо много сериозно. Просто им трябва време, за да им премине първоначалното влюбване.

# 116
аз не го притискам....казах му да я покани, и че може да я вземем с нас на море ако успее да си уреди пътуване до тогава.  Виждала съм я на камера и аз много пъти, чувала съм я....
Казал и , че иска да и купи подарък за Коледа, тя дълго време не му казваше нищо, защото тя имала повече пари от него и не било редно той да плаща разноските....След това поискала чорапи Simple Smile Такива неща......
Незнам...олекна ми малко като споделих. Господ да ни пази всички нас и децата ни !
Божкее! А аз се сърдя на моя, че гледа анимета Simple Smile Може ли да споделите каква зодия е момчето Ви?

# 117
Международният паспорт на моят младеж изтича. Мога ли да го пратя сам да го върне в Паспортна служба или трябва да ходя с него?
(На 14 е и има лична карта.)

# 118
Божкее! А аз се сърдя на моя, че гледа анимета Simple Smile Може ли да споделите каква зодия е момчето Ви?
Водолей

# 119
Международният паспорт на моят младеж изтича. Мога ли да го пратя сам да го върне в Паспортна служба или трябва да ходя с него?
(На 14 е и има лична карта.)
Обади се по телефона и попитай, няма указания точно за този случай.

Общи условия

Активация на акаунт