Пубертетът при момчетата - тема 9

• 54 771
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте майчета на пубери. Искам да споделя 2 неща,които ме притесняват. 1-во-по време на часовете в дистанционното моят син-на 12г.  непрекъснато се върти,не внимава в час,гледа си телефона, ако усети,че няма да го изпитват и т.н., ужасно разсеян е. И 2-ро случва се понякога да каже някой цинизъм в мое присъствие,което ме ужасява. А ако кажа " Какво каза?!!!"-той- "  Не исках това да кажа".Не знам как да постъпя- говоря,говоря..., но кой ли ме чува.Казвам му,че момичетата не харесват такъв език,  и не само момичетата, никой не харесва,  но той едва ли се вслушва в моите думи,щом нещата се повтарят.

# 121
Моят син също е на 12 г. и няколко пъти отнемахме телефона за неопределено време, именно заради ползването му по време на час. Сега вече сам си го оставя сутрин на масата в хола, докато минат часовете и после си го взима. Към момента има кой да го контролира вкъщи, но не знам как ще е положението когато остане сам. Склонна съм да му гласувам доверие, защото много добре знае, че ще го хванем, ако ни слъгва.
Относно цинизмите сам ми казва колко му е неприятно, когато някои от приятелите му ги ползват, но знам ли, може и той понякога да пуска по нещо такова, но поне в наше присъствие не съм чувала подобни неща.

# 122
Много познато ми е и моя е същия. На 11 г., но имам удоволствието на наблюдавам от време на време уроци онлайн у дома- същата работа, тотална разсеяност, трудно съсредоточаване и трудна концентрация.

# 123
  • Някъде в Европа...
Споко, момичета 😃! Елате да видите 14-годишните. Няколко пъти вече целенасочено чувам, вкл. и моя, да се покриват, за да поспели посред часовете - "кажете, че ми е спрял тока" или директно се обажда на госпожата да каже, че няма ток...Е, не виждам какво мога да противодействам...Ако го заставя да не спи, ще е все едно и също дали спи или е в час..ще обяви бойкот и направо няма да влезе - "какво, щял да има отсъствие, пък можело и въобще да няма"...Контролни се правят задружно...На друг екран вървят игри или училището върви на тел, а на пц се играе в това време (предполагам, знаете езикът и обръщенията по време на игри какви са)..и това го виждам в дните, когато съм отпуска, а какво е, когато съм по цял ден на работа, не ми се мисли...учудващо оценките са високи...
Апартаментът ни е голям - има си самостоятелна стая, в която не влизам, и само вика "излез" ако му отворя вратата по време на училище да надникна...

Последна редакция: пт, 18 дек 2020, 19:27 от AIR

# 124
  • Пловдив
Чудя се само учителите що пишат тия високи оценки? Знаят мн.добре как ги вадят...защо е това?

# 125
  • В полите на Пирин планина
Чудя се само учителите що пишат тия високи оценки? Знаят мн.добре как ги вадят...защо е това?

А какво да направят, като трябва да приключат срока?

# 126
  • Пловдив
Как какво? Да пишат реални оценки.

# 127
  • В полите на Пирин планина
Как какво? Да пишат реални оценки.

Ами, че те тестовете са за 6-ци... Simple Smile
Преписват, споделят... учебници, нет, тва-онова...

# 128
И при нас има същия проблем.Масово преписване на контролните и 90 % от класа без грешка на теста и с 6 (като цяло класа е слаб).Моят син решил да се прави на морален и има 5 - та сега се чувства демотивиран от всякъде. Най  го хвана яд за математиката, където госпожата му писа 5 -ца на контролното заради някаква глупава грешка  , а деца които в присъствена среда имат 3 и 4 са получили 6 -ци , предполагам с помощ от роднини и приятели. Днес ми вика - вече не издържам , с учене не става и аз ще преписва на следващото контролно. Заради масовото преписване и липсата на грешки учителите са вдигнали много критериите - от 20 въпроса и 3 грешки се получава петица.

# 129
  • Пловдив
Мх...всичко отива по дяволите!

# 130
  • Някъде в Европа...
Аз съм вдигнала ръце вече, не от детето ми, а от ситуацията като цяло  - ами като е такава "шантава" учебна година и децата реагират "шантаво" ...Няма какво да ги обвиняваме, всъщност никой не можем да обвиняваме..Все някога ще свърши това чудо и децата пак "ще се наместят" и справят много по-добре, отколкото си мислим...

# 131
  • Пловдив
Дано е по-скоро само...
Да сме здрави е най-важно!

# 132
На мен лично не ме интересуват оценките на другите , но той достатъчно демотивиран заради ДО и това му действа на психиката още. Казах му да гледа себе си и така , но беше разочарован много. Няма как да ги учим на ценности при тези условия , но той и живота е такъв - несправедлив в повечето случаи.

# 133
На мен лично не ме интересуват оценките на другите , но той достатъчно демотивиран заради ДО и това му действа на психиката още. Казах му да гледа себе си и така , но беше разочарован много. Няма как да ги учим на ценности при тези условия , но той и живота е такъв - несправедлив в повечето случаи.
Не те разбрах? Какво имаш предвид като пишеш "да не ги учим на ценности"?

# 134
В смисъл да продължава да работи самостоятелно нищо, че има възможност да преписва и сигурно изглежда като глупак пред съучениците си. Че важни са знанията , а не оценките и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт