Пубертетът при момчетата - тема 9

• 54 795
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
Моят синковец от малък трудно споделя. За да разбера какво се е случило в градина, училище подробно питах майките. Не е създавал проблеми, не е от буйните деца, но същевременно прави каквото е решил бавно и спокойно. Аз малко се дразня и нервирам, че не  успява да си разпределя времето, мотае се цял ден с домашните и накрая все бърза. Вместо да се съсредоточи и да напише за 1-2 часа и после да е свободен за игра. С това ДО съвсем се е отпуснал. Ние сме на работа и не можем да му висим на главата. Освен това е вече на 14 и предпочитам да се оправя сам. Но си мърморя профилактично, дано малко се сети. 😊
В къщи не се сеща да свърши нещо, освен с изрично казване по няколко пъти.

# 151
  • София
Аз вече я отписах тази учебна година. Направо не знам как ще учат от следващата година разказвателните на английски с това подготве. Уж учат, ама нищо не учат. Аз съм си вкъщи и държа нещата под контрол, и въпреки това го хванах два пъти да си играе на играта по време на час. Направо нямам думи - за какво беше този зор с НВО в 7-ми клас се чудя - толкова курсове, учене, нерви, изпити, прием и накрая - нищо!

# 152
  • Някъде в Европа...
Лейди, отдавна съм я отписала...По цял ден е сам вкъщи...Докато аз бях, декември няколко дни, дори си позволи да излъже, че нямал ток и легна да спи...😵...Домашни, контролни се правят в чат ..
Цялата работа ни е такава, няма смисъл да се ядосваме...Даже предполагам и как ще продължи тази ситуация - нали вчера казаха, че благодарение на затв училища са овладяли пандемията..Е, сега, понеже е ниска заболеваемоста, ще ги върнат на училище за седмица-две през февруари. Изведнъж ще нарастне заболеваемостта, защото ще трябва причина да ни затворят (по пример на западните държави) и ще си защитят теорията "видяхте ли, пуснахме учениците и нарасттна заболеваемостта, оставяме ги пак, прави бяхме"...
Единственото, което ме успокоява, е че минахме 7 кл и едва ли някъде ще му трябват оценките от 8 клас по новите абсурдни образователни системи...

# 153
О, не се безпокойте, "отписването" е глобално. Възможно е дори да се повтори учебната година, поне в Германия.
Миналата година съученик на сина ми доброволно реши да повтори 8 клас, защото заради локдауна, имаше пропуски...
Тази година учениците стартитаха с пропуски и нарушен ритъм, което продължава, дори се задълбочава  и не могат да наваксат.
Kaili случайно сина ти да е роден юли?

# 154
И аз нямам думи за това онлайн обучение.Трябва някой да ги накаже тези идиоти,които измислят тези ужасни неща.Не само в Бг,а по цял свят.И аз моя по-трудно го следя като е онлайн.

# 155
А не моля ви се - недейте да говорите така , я напишете тези постове в темата дистанционното обучение да ви кажат как ДО е прекрасно, напълно съпоставимо с пресъственото .Отделно нашите деца са мързеливи, неученолюбиви   абе почти идиоти , а ние като родители напълно незаинтересовани....
Моят син е 7 клас и очаквам тотален провал на НВО - гледам как върви назад и с мотивацията и със знанията. Отделно и кг растат, което никак не е за подценяване.

Последна редакция: сб, 16 яну 2021, 16:13 от red_violet

# 156
....как няма да растат килограмите.... Миналата седмица, синковеца има 2-ка по физическо, тази седмица-3-ка. На тестове( г-жата само това пуска и то доста сложни тестове за неща, дето няма да са им от особена полза и да ги знаят). Направо взех да тъгувам, за миналогодишният ентусист, дето им снимаше клипчета с упражнения и после ги караше да му пратят как те ги изпълняват( отначало бях възмутена, но по едно време и аз се включих и беше забавно.....а и все пак се движехме). Направо ги съсипахме тия деца- по цял ден са на компютрите.......

# 157
За движението и ние имаме проблем. Вчера го подканвах да си вземе гиричките и да се поупражнява на степера, да си постеле киличето за гимнастика... Игнорира ме, дори се подразни.
После, след доста часове, си взе гиричките в стаята.. какво е правил , не знам, но се похвали че гърбът му бил щракнал.

# 158
  • Пловдив
Аз се радвам, че отвориха басейна...моят от утре се връща.

# 159
По физическо при нас си говорят, проблема е че не мога да го накарам да се движи .Аз постоянно правя упражнения  на 40+, а той не може две коремни преси да направи. И нито с молби, нито с наказания става - не мога да го мотивирам да се раздвижи. Опасявам се , че диабета ще бъде масово явление при тяхното поколение , което ще бъде огромен здравен проблем , сигурна съм по-голям от ковид .

# 160
Предполагам, както няма еднозначно ПО, така няма еднозначно ДО. Аз оплаквания нямам, дори виждам засилен интерес. Е да, има го това с отвличане на вниманието, но някой има ли илюзии, че и при ПО го няма. При нас много се стараят учителите,
Мин година само ФВС беше щета, само тестове правиха. Сега имат упражнения, които да пращат на клипове, както и всеки да праща индивидуални занимания. За ФВС пак е индивидуално, като беше малък сина ми, веднъж обърках часовете и отивам да го взема час по-рано. Втора смяна, момчетата играят футбол почти в тъмница, момичетата на групичка щракат телефони. Учителката, без да я питам, смотолеви нещо за дублиране на салона.
Иначе, присъствие но уж.
Моят син точно покрай ДО намира повече време за движение. Всяко междучасие вдига гири, прави лицеви опори и се набира на лост, монтиран у дома. В 14 свършва уроци и веднага отива на фитнес на открито. Връща се в 16 и почва да учи. Иначе се прибира от училище в 16 на ПО едва тогава яде и към 17 почва да учи. Като временна мярка е приемливо ДО, но ако има пропуски във вземане на материал или обучение, то трябва към учителите да се отправят изисквания.

# 161
Започвам да мисля,че всичко това е с цел,за да се създаде едно мързеливо и немислещо поколение.Но който си е умен ще се оправи,надявам се.Ние с килограмите нямаме проблем,защото нашият всеки ден е на фитнеса с приятели за около час и половина два,отделно слиза долу в мазето,където също имаме уреди и тренира.От известно време забелязвам,че не седи само на компютъра,което е ОК,но пък от друга страна го мързи да учи и често го хващам,че има непредадени работи,а и няколко пъти го хванах,че ме излъга,че ги е предал,а той не беше.Не е лесно.

# 162
Предполагам, както няма еднозначно ПО, така няма еднозначно ДО. Аз оплаквания нямам, дори виждам засилен интерес. Е да, има го това с отвличане на вниманието, но някой има ли илюзии, че и при ПО го няма. При нас много се стараят учителите,
Мин година само ФВС беше щета, само тестове правиха. Сега имат упражнения, които да пращат на клипове, както и всеки да праща индивидуални занимания. За ФВС пак е индивидуално, като беше малък сина ми, веднъж обърках часовете и отивам да го взема час по-рано. Втора смяна, момчетата играят футбол почти в тъмница, момичетата на групичка щракат телефони. Учителката, без да я питам, смотолеви нещо за дублиране на салона.
Иначе, присъствие но уж.
Моят син точно покрай ДО намира повече време за движение. Всяко междучасие вдига гири, прави лицеви опори и се набира на лост, монтиран у дома. В 14 свършва уроци и веднага отива на фитнес на открито. Връща се в 16 и почва да учи. Иначе се прибира от училище в 16 на ПО едва тогава яде и към 17 почва да учи. Като временна мярка е приемливо ДО, но ако има пропуски във вземане на материал или обучение, то трябва към учителите да се отправят изисквания.
О представям си как отправям изисквания към учителите , в годината в която успеха му е важен. Сигурна съм веднага, че ще бъде " наказан" заради нахалната му майка , която им търси сметка как да преподават. Стоя и си трая и плащам за курсове , които за съжаление пак са он -лайн.
То временна , колко временна да е тази мярка -за големите стана една година без месец и половина.

# 163
  • Пловдив
Естествено, че е с цел...
Тая сутрин по радиото хванах интервю с най-известният физик у нас...точно това каза човека. Никва пандемия няма, всичкп е с цел населението да е закотвено и неуко.
Ето...истина е всяка дума...
https://darikradio.bg/uchitelat-teo-distancionnoto-obuchenie-e-p … latim-cenata.html
За първи път някой да каже открито каква ни е системата.

# 164
Харесва ми или не ДО си върви.Със смесени чувства съм.Натискам го да си учи,но в часовете ,където може блее и скатава.Едни учители са съвестни,други не,както и учениците.Жалкото е,че доста време са така и пропуските трудно биха се наваксали,особено ако са в повече.
По повод обездвижването-моят тренира чат пат на кростренажора и вдига гирички.Говоря му много,защото и апетит си има и то,като за трима.В последно време налита и на сладичкото и пъпките са му по цялото чело,крие ги с перчема,но поне започна да си чисти лицето редовно.Не му се връща в клас,така му било спокойно:stuck_out_tongue_winking_eye:

Общи условия

Активация на акаунт