Гримиране - идеи и техники. Тема №81

• 52 577
  • 733
  •   1
Отговори
# 525
Да, затова се използва 70% спирт Grinning

# 526
Последно съм удряла дъно на палитра (и май даже изразходвала цялостно) преди десетина години, когато имах две любими четворки на Есенс (една в розово-лилаво и една неутрална) и се гримирах всеки ден с тях. Видях им сметката даже преди изтичането на срока, обозначен в бурканчето, та даже си купих отново същите, още помня Joy
Сега няма шанс да изразходвам палитра, имам над 30, но си водя записки колко ползвам всяка една от тях (залепила съм етикет на гърба на всяка и отбелязвом с чертичка при всяко ползване). Фаворитите ми за миналата година са на Анастасия - Норвина и Сълтри с по над 10 ползвания от юни до сега. Сигурно ви се струва супер малко, но при все че имам 35+ палитри, за мен е направо постижение Grinning Joy

Прахообразните продукти могат да се дезинфекцират със спирт (70% е препоръчително), но и той не убива всички микроби и бактерии. Консистенцията им не се разваля. Това се учи като част от правилата за дезинфекция в курсовете за професионален грим.
А дали някой иска или му се струва удачно да дезинфекцира палитрите си за лична употреба, е друга тема и въпрос на личен избор.

# 527
Есмералда, това е страхотна идея с листчетата, май и аз ще го направя. Така ще мога да обърна повече внимание на пренебрегваните палитри Joy

# 528
Определено отваря очите за това колко харесваш един продукт и дали ти е нужен. Имам няколко палитри, които не съм използвала нито веднъж в последните 7 месеца, други само по 1 път. Ще им дам шанс още 6 месеца, и ако отново не посягам към тях, ще ги подаря.

# 529

Взех M·A·C FIX+ MAGIC RADIANCE,исках фиксатор за грим, но не съм обърнала внимание, че не е мат.Сложих го след грима, така ме 'поля'😂.Ако някой има този вариант, преди или след грима го слагате и доволни ли сте?Гледах му ревю, как го слагаха на бютю блендера, размазват по ръцете...дали не съм си дала парите на вятъра?Фиксира ли, според вас?

Ползвала съм го преди, както и след грима и не виждам никога никаква разлика. В момента ми действа при използването на брокатени сенки-пръска на четката да не изпопадат после.

# 530
На мен проблемът ми е, че си харесвам почти всички палитри, макар и да не ги използвам активно. Това са само единствени палитри, които веднага бих разкарала, но няма на  кого да ги дам. Малката е на Пат и не знам защо, но за мен е просто неизползваема или по-скоро никога нямам желание да я ползвам. Диорската е ужасна.

Всичко друго ползвам с удоволствие, макар някои и много рядко, освен всякакви единични и редена палитра с единични сенки на МАС. Не знам с какъв акъл съм ги купувала. Имам и недокоснат пигмент Naked в пълен размер. С една опаковка Melon декорирах прясно боядисана синя стена, но този за нищо не става. 😂

Последна редакция: нд, 03 яну 2021, 17:15 от Анонимен

# 531
Има тема за размяна на козметика, можеш да ги пуснеш там Blush

# 532
Аз пък за тази на Диор съм чела все суперлативи, но като се замисля все са от инфлуенсърките ни, на които и капка доверие нямам. 😀
Кажи ти защо не ти харесва? 😊

# 533
Не мога, в чужбина съм, а и не ми трябва нищо от размяна. Като се върна в България ще ги подаря на някого. 🙂

Кажи ти защо не ти харесва? 😊

Нито цветовете, нито формулата на сенките ми харесват. Базата е добра само, според мен. За тази цена има къде по- хубави палитри. Аз всъщност вече изобщо не поглеждам към Диор и Шанел.

Последна редакция: нд, 03 яну 2021, 17:15 от Анонимен

# 534
Всичките ми палитри са с прекрасно качество, всичко, което за мен е посредствено, изхвърлих/продадох/подарих. Нищо не е променило консистенцията или пърформанса си, като пръскам с дезинфекционен разтвор на cinema secrets всички четки, а палитрите с друг след почти второ ползване. Някои от Наташите ми са на 2 години и няма шанс да се разделя с тях още.

# 535
Страхотна идея, Есмералда.
Имам доста палитри. Сега съм майчинство и познайте колко често се гримирам.
Показаните палитри от Soft Click ми изглеждат много хубави.

# 536

Агент, няма как да не им се развали консистенцията поне по повърхността със спирт. Всеки си знае, но аз да себе си така считам, че е правилно.
Упс, аз не участвам в тази дискусия!

# 537
Има ли готов дезефекциращ продукт който става за сенки и може да се закупи в бг ( или нотино , makeup )
Иначе какъв спирт използвате ?

# 538
Спирт 70% от аптеката, който си купувам на разфасофки от литър и изсипвам в шишенца с пулверизатор.Става за всички прахообразни продукти, както и за червилата, както и за всякакви повърхности у дома.

# 539
Точно така правя и аз. Имам колекционерски палитри на по 10 години. Не ги ползвам, но нищо им няма, защото се дезинфекцират.

Общи условия

Активация на акаунт