Майчинството счетоводно - 87

• 34 414
  • 760
  •   1
Отговори
# 90
  • Седмото небе
Yan25, ако имаш ПИК от НОИ с него всичко се следи лесно. Ако нямаш си извади, ще ти е полезен за такъв тип информация и занапред.
На мен първият ми болничен беше от 07.10 до 20.10, следващия е от 21.10 до 19.11. Все още нямам превод, също предполагам че тези дни трябва да получа сумата поне за този първи 14 дневен. Голяма главоблъсканица е като цяло, ама когато тогава. Радвам се, че не разчитам изобщо само на тези пари, но когато за някой това е единствен и основен доход, тези срокове и забавяния са много неприятни със сигурност.
Днес съм на ЖК и ще питам друго аз. Понеже моят трети Б трябва да започне на 20.11, а този 45 дневния преди термин на 12.12. се чудя как ще стане...? Това е доста по-малко от 30 дни... Може би ще е за точния брой оставащи дни или пак за 30, а после се приспада по някакъв начин...?

# 91
Ами в тази обстановка не ми се реди на опашки в Нои за пик.. Ще почакам още ден, два, от работата ми казват, че е даден.

# 92
Здравейте!
Аз да попитам горе-долу след колко време се появява предаден документ в сайта на НОИ?
Още в края на октомври си подадох декларацията за втората година майчинство.
Знам, че срокът на работодателя е бил 10.11, но все още в сайта на НОИ не е отразен такъв документ и започнах да се притеснявам малко.

# 93
  • София-Младост
Здравейте!
Аз да попитам горе-долу след колко време се появява предаден документ в сайта на НОИ?
Знам, че срокът на работодателя е бил 10.11, но все още в сайта на НОИ не е отразен такъв документ и започнах да се притеснявам малко.
Трябваше отдавна да е "видимо,че е подадена. Но не знам как очаквате да я видите. Помня, че това беше неудобство, поне преди години. Подадена промяна се отбелязваше само на едно място, при банкова сметка...нямам ПИК при мен, за да погледна.
Ако имате някакви притеснения, звъните на работодателя и питате.

# 94
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте!

Трябва да се вижда при болничните и декларацията.Питай счетоводството кога точно е подадена.

# 95
Благодаря!
Писах на счетоводителката да я питам... Видяла го е, но отговор няма. Явно нещо са ме позабравили.
Ще изчакам още малко и ще звъня на работодателя.

# 96
Дами, моля за консултация по един абсурден казус! Както писах - чаках болничен от септември, писна ми да чакам и отидох в Нои. И хоп - изненада! Връщани болнични от 2016г до ден днешен заради стара банкова сметка, подадена от работата. Тоест аз 4г. не съм получавала болничен от Нои, не че много съм ползвала, но това са неизплатени пари. Сега ще ми коригират сметката и ще получа уж всичките си болнични от септември досега. Но старите?!
Как така никой не реагира, че стоят пари със статус Върнати. И от работата, и от Нои. Добре че отидох днес, направо съм бясна.

# 97
  • София-Младост
Аз бих попитала вие защо не сте реагирали? При НОИ е софтуер, там не седи човек да пише плаежни и да вижда, че се връщат. Уведомили са работодател, предполагам, така че те са чисти.
Защо обаче работодателя не е уведомил вас...н е знам.
Защо обаче вие не сте си потърсили парите...също не знам.

# 98
Защото са били малки суми за по 1,2 дни и няма как да забележа.

# 99
Защото са били малки суми за по 1,2 дни и няма как да забележа.
Има онлайн банкиране, има пик за нои...

# 100
Първите три дена се плащат от работодателя, може би затова не и направило впечатление. Нека не нападаме момичето. На всеки може да се случи. Една колежка така се беше отнесла, че беше пропуснала месеци наред плащания за майчинство, защото разчитала на заплатата на мъжа си и не следила нейните постъпления Simple Smile

# 101
Да, именно. Винаги съм била болнични 4 или 5 дни. 3 дни ми ги плащат от работата, тъй че за 1 или 2 дни са пропуските и хич не съм забелязала. Пък и смятам, че има други инстанции, които са отговорни преди мен. Нито от Нои са уведомили някого, нито в работата ми са променили новата банкова сметка. Аз разчитам, че това са надеждни институции и ако има проблем, ще се свържат с крайното лице, сиреч мен. Въобще за по 1,2 дни не съм забелязала. Видях сега покрай бременността и дългия болничен. Ще проверя само дали може за назад във времето да ми се изплатят все пак тези пари, те си стоят някъде в пространството явно..

# 102
Момичета 45 дневния след приключване ли се изплаща ?

# 103
Здравейте! Задължително ли е да се влиза в болничен 45 дни преди термина? Може ли да работя докато родя всъщност и тогава да почне майчинството?

# 104
Здравейте, момичета.

Имам следния въпрос и се надявам да може да ми помогнете. Работодателят ми ме осигурява на макс. осигурителен доход. Днес влязох с ПИК-а си на НАП и случайно видях, че за октомври осигурителният ми доход е мин. работна заплата-610 лв. До уточня, че през октомври бях в 45-дневен болничен. Нормално ли е така да се промени осигурителният доход? Не би ли следвало за остане максималният?
Предварително благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт