Майчинството счетоводно - 87

• 34 404
  • 760
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте! Дъщеря ми на 16ти сега прави 3 месеца тогава и ми изтича последния болничен от джипито. Въпроса ми е сега какво се прави за остатъка с кой трябва да се свържа какви документи трябват, каква е процедурата?

# 76
  • София-Младост
Здравейте! Дъщеря ми на 16ти сега прави 3 месеца тогава и ми изтича последния болничен от джипито. Въпроса ми е сега какво се прави за остатъка с кой трябва да се свържа какви документи трябват, каква е процедурата?
Подава се прил. 2 до работодателя.
https://www.noi.bg/images/bg/users/forms/benefits/pril2_2019.doc

# 77
Здравейте! Идкам да попитам първата година майчинство ми изтича на 22 февруари 2020. Кога трябва да подам документи за втора година и натрупаният платен отпуск кога се ползва чак след втората година ли, отпускът който е натрупан за първата и втората година заедно?

# 78
  • София-Младост
Преди да изтече, началото до средата на февруари.
Платения може да се използва след завръшане от майчинство. Може  и пред и това, прекъсвате другия топск и ползвате платен, ако ви разрешат.

# 79
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
в момента съм в болничен, а между този и 45 дневния болничен имам период от 6 дни. Тъй като в болницата където съм на ЖК изискват да си плащам болничния(последния път платих 40 лева преглед плюс 20 лева за болничен) не ми се иска само за 6 дни болничен да плащам отново 60 лева. Въпроса ми е може ли да пробвам да взема болничен от личната ми лекарка за 6 дни, или от лл на детето.

ЛЛ не може да издава болничен с този код.Преглед този път не мисля, че е нужно да минаваш изобщо.
прегледа беше месечния по ЖК, всеки път си намират начин да плащам нещо, независимо че ми се полагат мисля 2 или 4 ехографа.Болничен от ЛЛ може да ми пуснат например за нещо друго несвързано с бремеността или от лл на детето ми за самото дете.

ЛЛ на детето ще издаде изравнителен болничен до 135 ден след изтичане на този от болницата.
Този за "дупката" между 45-дневния и раждането не е какъв да е, че да го издава ЛЛ.Взема се от следящия АГ.

# 80
Може би въпроса ми е неясен. Дупката от 6 дни е между 30 дневен болничен от лекар по ЖК и полагаемия 45 дневен за раждане. Имам дете чиито личен лекар също би могъл да ми издаде болничен за гледане на детето, този лекар имам предвид не ЛЛ на бебето което ще родя. Благодаря за отговорите. Просто ще звъня на разните лекари и ще питам.

# 81
  • София-Младост
Може би въпроса ми е неясен. Дупката от 6 дни е между 30 дневен болничен от лекар по ЖК и полагаемия 45 дневен за раждане. Имам дете чиито личен лекар също би могъл да ми издаде болничен за гледане на детето, този лекар имам предвид не ЛЛ на бебето което ще родя. Благодаря за отговорите. Просто ще звъня на разните лекари и ще питам.
Да, може ЛЛ на другото дете да ви издаде болничен.

# 82
Здравейте,
По време на болничен и майчинство какво дължи работодателя за нас, мислех, че са само здравни осигуровки ( 8 % от заплатата), днес при разговор с познат, който има фирма каза, че са си всички осигуровки - 42 %?

# 83
  • Варна
Nadia , моите работодатели плащат само здравни осигуровки.

# 84
  • София-Младост
Само здравна вноска,която далеч не е 8% от заплатата.

# 85
Мен ме интересува същото

Не знам дали тук е мястото да попитам, но има ли начин от съвсем ранна бременност, след установяване на сърдечен пулс например, да получавам болнични до края на бременността?  Притесненията ми са свързани с Ковид и с това, че работодателят ми не се отнася сериозно към ситуацията и не взима достатъчно мерки, за да предпази служителите си.

# 86
  • Седмото небе
Има начин, писано е много пъти. Потърсете в темата, както и из нета. Можете да вземете болничен от самото начало при установяване на бременноста. После този болничен се продължава чрез ЛКК. Много момичета заради Ковид или други причини го правят. ЛЛ и/ли АГ следящ бременноста могат също да ви кажат как се случва.

Последна редакция: пн, 16 ное 2020, 07:12 от * SUPERGIRL *

# 87
Болничен, който изтича на 22 октомври работодателят го подава към Нои началото на ноември , така ли?
От работата така ми казаха, а аз мислех, че се дава когато е започнал, тоест септември.
И сега щом е даден 5 ноември, чакам 10 дни от Нои ли?

# 88
  • София-Младост
Болничен, който изтича на 22 октомври работодателят го подава към Нои началото на ноември , така ли?
От работата така ми казаха, а аз мислех, че се дава когато е започнал, тоест септември.
И сега щом е даден 5 ноември, чакам 10 дни от Нои ли?
Кога го подава работодателя зависи от това, кога вие ще му го предадете.
Вие Предавате м.10, краен срок на работодателя е 10.11. Плащане около 10 работни дни от входирането му в системата на НОИ от работодател.

# 89
Значи днес или утре най-късно трябва да ми го изплатят. Бил даден към 5 ноември. Въобще не знам всичко наред ли е, досега не съм била болнични повече от 2,3 дни.

Общи условия

Активация на акаунт