Майчинството счетоводно - 87

• 33 952
  • 760
  •   1
Отговори
# 465
Е хубава работа...защо да не може да и се издаде болничен.
Болничния прекъсва другия отпуск...само дето не ми стана ясно, каква точно и е ситуацията.

Става дума за болничен заради рискова бременност по време на текущо майчинство.

# 466
Благодаря за отговора!
За майчинството знам, че ще се изчисли на база заплата+бонус. Но питам за болничния? Той също ли е на тази база?

# 467
  • София
Моят болничен е само на твърдата заплата и е нормално да е така, как ще се получаваш бонус за допълнителни резултати, за месеци, в които не си работила?

# 468
  • София-Младост
Болничния прекъсва другия отпуск...само дето не ми стана ясно, каква точно и е ситуацията.

Кой период е за вас майчинство...има отпуск за бременост и раждане, т.нар. "първа година" и отпуск за отглеждане на малко дете до 2 г вързаст, т.нар. "втора година".
Може да ви се издаде болничен за втората бременост (нали така).
Той ще прекъсне другия отпуск, като се подават и съответните декларации и т.н. Обърнете се към вашето счетоводство.

# 469

Кой период е за вас майчинство...има отпуск за бременост и раждане, т.нар. "първа година" и отпуск за отглеждане на малко дете до 2 г вързаст, т.нар. "втора година".
Може да ви се издаде болничен за втората бременост (нали така).
Той ще прекъсне другия отпуск, като се подават и съответните декларации и т.н. Обърнете се към вашето счетоводство.

Във "втората година" ще съм.

Последна редакция: ср, 06 яну 2021, 15:18 от Norry

# 470
  • София-Младост
В такъв случай, издават ти болничен, прекъсва ти се отпуска за първото дете и освен обезщетение по болничния лист, имаш право на 1/2 от обезщетението, което получаваш в момента.

# 471
  • София
Моят болничен е само на твърдата заплата и е нормално да е така, как ще се получаваш бонус за допълнителни резултати, за месеци, в които не си работила?

Моят болничен е на база заплата + бонус. Зависи как ги превежда работодателя(не съм сигурна за термина)

Благодаря за отговора!
За майчинството знам, че ще се изчисли на база заплата+бонус. Но питам за болничния? Той също ли е на тази база?
На същата база е, само че 80%, т.к. малко по-малко

# 472
Ако детето само е записано а не ходи на ясла спира ли се майчинството ....искам да я запиша но да забавя присъствената форма

# 473
В такъв случай, издават ти болничен, прекъсва ти се отпуска за първото дете и освен обезщетение по болничния лист, имаш право на 1/2 от обезщетението, което получаваш в момента.

Много, много благодаря !🌻

# 474
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Ако детето само е записано а не ходи на ясла спира ли се майчинството ....искам да я запиша но да забавя присъствената форма

Спира се, когато детето започне да посещава яслата.

# 475

Кой подава тази информация до работодателя ?

# 476
  • Край морето... при пясъка и сините вълни

Кой подава тази информация до работодателя ?

Ти, лично, а работодателят декларира в 3-дневен срок в НОИ.

# 477
С бащата имаме брак !
Може ли той да ми прехвърли 5 от неговите 6 месеца неплатена за гледане на дете ....вече се обърках от толкова четене
И има ли значение адресната регистрация неговата ...живеем заедно но той е с друга регистрация...

# 478
С бащата имаме брак !
Може ли той да ми прехвърли 5 от неговите 6 месеца неплатена за гледане на дете ....вече се обърках от толкова четене
И има ли значение адресната регистрация неговата ...живеем заедно но той е с друга регистрация...
Може, няма значение адресната регистрация,моят съпруг,също се води на друг адрес,но ми прехвърли своите месеци.

# 479
  • ...
Извинявам се за може би глупавия въпрос, но за какво са ви тези месеци наплатена отпуска? За да не се върнете веднага на работа след 2те години ли?

Общи условия

Активация на акаунт