Какво ви е мнението за тарикатите от HelpKarma

• 24 044
  • 358
  •   1
Отговори
# 165
  • Sofia
Няма как някой да иска да дарява без отчетност, съжалявам, но няма как да стане. Все пак за разлика от някой тарикати, дарителите често отделят пари, които са не по-малко нужни в собствените им семейства, така че даренията в този си вид няма как да продължат.

Последна редакция: вт, 10 ное 2020, 10:05 от vaflichka

# 166
  • София
Аз няма да спра да дарявам. И ще продължавам да го правя директно, в ръцете на нуждаещия се. Аз съм една от онези, които се включиха финансово в   споменаваната по-напред в тази тема майка на 4 деца. - аз тогава помогнах не на нея лично, а на детето ѝ да си доплати таксата в АУБГ, за да може лятото да замине на бригада в Щатите и да си плаща после образованието сам. Направих го в пълното съзнание какво правя и не съжалявам. Помогнах на дете да има образованието на моите две по-големи деца, не съм помогнала на майка с каквито и да е проблеми. Парите преведох директно на АУБГ.

# 167
Хубаво е, че Мария Цънцарова е направила тези разследвания и, че БТВ ги показват.

Замислям се обаче за следното: Такива разследвания правят често Господарите. Те не са ли получавали сигнал/и?
Мисля си и друго - Боби Ваклинов има реклами за Кредисимо...

# 168
  • Sofia
Парите преведох директно на АУБГ.
Това все пак е някаква отчетност, нали? Друго е да се дадат и да се представи фалшив документ, а парите детето да изпие някъде например. Мисля, че разбрахе какво искам да кажа в поста преди Вашия, нищо против даренията нямам стига да са реално за нуждаещи се хора и срещу отчетност.

# 169
В това изявление няма нищо за това, че са използвали имена на доктори на сайта си без тяхно знание и за мазните лъжи, че имало лекарски съвет, който преглежда медицинските документи. Надявам се засегнатите лекари да ги съдят.

# 170
Хубаво е, че Мария Цънцарова е направила тези разследвания и, че БТВ ги показват.

Замислям се обаче за следното: Такива разследвания правят често Господарите. Те не са ли получавали сигнал/и?
Мисля си и друго - Боби Ваклинов има реклами за Кредисимо...

Е, това, че и те  правят разследвания, не означава, че само те имат правомощия да ги правят...все пак има и други разсл. журналисти Wink

# 171
Щом са толкова чисти, русата госпожа що си изтри веселите снимки от социалните мрежи?

# 172
  • Пловдив
Хората могат да събират пари за всичко. Ако е обяснено за какво точно и има желаещи да дарят, аз не виждам проблем. Ако обявя кампания за набиране на средства,  защото искам да отидана почивка до Малдивите и има кой да дари, проблем няма. Стига, разбира се, да съм уточнила целта.
Това определено е така, да. Просто целта "части за колело" е смешна. Лошо впечатление прави и даряването на сума за целта от самата Хелпкарма, макар че в нормален случай би могло да бъде за сметка на техните си отчисления (и пак, защо да е за колело).

----
Само по себе си не е необичайно събираната сума (целта) да се увеличава в хода на събирането, имало го е и в други кампании. Разбира се, не това е смущаващото при Енева и никой не твърди, че е това, само отбелязвам.

# 173
  • гр. Варна
Това, което мен ме притеснява в цялата тази ситуация са две неща:

1. Че болни деца и родители са докарани до положение да разчитат само на хорската милост и доброта. Не, не мога да приема, че данъците ни отиват за всевъзможни глупотевини, но не и за нистина важни неща, каквото е лечение на деца.
Цитат
- НЗОК няма лимит за лечението на децата. Колкото молби постъпят в институцията, толкова се разглеждат и ако отговарят на критериите, получават разрешение за финансиране.

- Към 31.07.2019 г. НЗОК е извършила плащания от трансфери от МЗ за дейности във връзка с лечение на лица до 18-годишна възраст по чл. 82, ал. 1а, 3 и 6 от Закона за здравето в размер на 2 950 423 лв.

- При своевременно получени становища от външни експерти и наличие на точна оферта е одобрявано лечение на деца в чужбина и за по-малко от седмица или две.
https://clinica.bg/9202-3-mln.-lv.-e-dala-NZOK-za-lechenie-na-deca-v-chujbina
ЗАСЕДАНИЕ НА НАДЗОРНИЯ СЪВЕТ НА НЗОК 27 ОКТОМВРИ 2020 Г.
https://www.nhif.bg/get_file?uuid=B2BBCBAE990D8F27E05332098C0A9A9B

# 174
Meжду другото, не намирам вече и списъка с лекарите, коио уж ги консултирали (и които даже и не бяха чували, че са там). Да не би и той да е набързо изтрит?

Както и каузата за колелото на Енев-младши.

Мнения от доволни от каузите техни създатели виждам само от Ралица, другите имат още несъбрани средства и не са завършили.

Нагли са да се оправдават, след като не отрекоха за заплатите, нито за "лайфстайла". Говорим за по над 20 000 месечно само за Славчо. А другите?

Възможно е Цънцарова да ги е подвела нарочно за целта на интервюто, за да реагират точно така. Но подобни важни документи трябва да са под ръка винаги и не виждам проблем възможно най-бързо да се представят, за да оборят твърденията ѝ.

И е страшно нагло да хвърлят контраобвинения, че заради разследването каузите ще останат без подкрепа. Не, заради вашите измами ще останат!

Дано органите си свършат работата.

И фирмичките за "пари навреме" трябва да се подхванат все някой ден..

# 175
Тия хора ни имат данните на картите. Sad

# 176
не се притеснявайте, такава транзакция винаги може да се оспори.

# 177
Там е каузата за колелото, отваря се от линка на предишната страница, лекарите и аз не ги намирам на сайта.

# 178
На мен ми се стори, че този Константин не беше наясно със сумите, които си е начислявал Славчо. Когато журналистката стигна до 80те хиляди и каза - ами ето, човекът до вас е взел толкова - ми се стори, че се опули. За съжаление камерата точно тогава се извъртя към Славчо. После се окопити и започна да маже.

Мислят се за много умни тези хора. С обясненията само се забатачиха повече.

# 179
  • Пловдив
Голям праз, един вагон хора ни имат данните на картите, нали пазаруваме онлайн с тях - аз поне. Не е казано, че всички са кристално честни. Wink

Общи условия

Активация на акаунт