Какво ви е мнението за тарикатите от HelpKarma

• 24 047
  • 358
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Хубаво е, че Мария Цънцарова е направила тези разследвания и, че БТВ ги показват.

Замислям се обаче за следното: Такива разследвания правят често Господарите. Те не са ли получавали сигнал/и?
Мисля си и друго - Боби Ваклинов има реклами за Кредисимо...
Аз пък се разрових и забелязах оглушителното мълчание по скандала на кафявите медии. Освен статия, че има нещо гнило, че хора и деца, свързани с Хелп са били при Радев за Коледа.😒

# 181
  • Wonderland
Много ми е интересно какво ще се случи с 5-те милиона, които имат налични по сметки, а дали и изобщо ги имат, поне по финансовите им отчети би трябвало да са налични. Всеки техен опит да изнесат някакво изявление им помага все повече да се закопаят. Очевадно е, че тук си трябва финансов одит.

Другото притеснително е, че не забелязах някоя друга медия да отрази скандала...………...

# 182
  • Пловдив
Телевизиите може би не, но в новините в сайтове го има. В дир.бг - дори няколко статии.

# 183
  • София
Мисля, че Нова ТВ го бяха споменали в една от новинарските си емисии.

# 184
Възможно е Цънцарова да ги е подвела нарочно за целта на интервюто, за да реагират точно така. Но подобни важни документи трябва да са под ръка винаги и не виждам проблем възможно най-бързо да се представят, за да оборят твърденията ѝ.
Естествено, че ще иска да ги хване по бели гащи - ако бяха читави, както твърдят, щяха да кажат "Ето, имаме документи, ще дадем справка, ще получите информация." Елементарни неща не знаеха - брой служители, заплати... Аз работя в малка фирма - насън да ме бутнеш, мога да кажа колко души сме, горе-долу колко отиват за месечни възнаграждения. Да не говорим за бонуси и заеми - абсурд да не знаеш тези неща.
Мен НАП не ме предупреждават, че ще идват на проверка, защо очакват да им каже журналистката, че прави разследване?
Ралица Енева като смята, че "лайфстайлът ѝ не е УАУ" защо си изтри снимките? Нали може да си го позволи? На тези тримцата се надявам да им направят проверка на платените данъци и да се види кой как си позволява "лайфстайла".

# 185
  • Пловдив
Като каза НАП - сериозно се върти тук-там, сигурно сте срещали, предположението, че данните за доходите на конкретните лица, Славчовци и други, са дадени на Цънцарова точно от човек от НАП - разбира се, няма начин иначе, по нареждане "отгоре", за да се "изпържи" Хелпкарма. Wink
Тези неща - индивидуалните възнаграждения примерно - наистина не са публични, вкл., мисля, и при фондациите в обществена полза, и все някой с по-вътрешен достъп е дал подробностите. Ако Цънцарова изобщо ги е имала предварително, а не е тръгнала само от онова, което може да се намери публично, и после да ги е взела от самите Хелпкарма. И ако ги е имала отдругаде, не казвам, че е непременно от НАП, може да е просто бивш техен близък човек.

Не че това, дори евентуално да е вярно, ги оправдава и ей толкова, разбира се.

# 186
  • Wonderland
Като каза НАП - сериозно се върти тук-там, сигурно сте срещали, предположението, че данните за доходите на конкретните лица, Славчовци и други, са дадени на Цънцарова точно от човек от НАП - разбира се, няма начин иначе, по нареждане "отгоре", за да се "изпържи" Хелпкарма. Wink
Тези неща - индивидуалните възнаграждения примерно - наистина не са публични, вкл., мисля, и при фондациите в обществена полза, и все някой с по-вътрешен достъп е дал подробностите. Ако Цънцарова изобщо ги е имала предварително, а не е тръгнала само от онова, което може да се намери публично, и после да ги е взела от самите Хелпкарма. И ако ги е имала отдругаде, не казвам, че е непременно от НАП, може да е просто бивш техен близък човек.

Не че това, дори евентуално да е вярно, ги оправдава и ей толкова, разбира се.
Магдена, мисля че фонд работна заплата я има в ГФО, които са публични. Оттам лесно се разделя на брой работещи и се вижда средната заплата. Иначе и информатор от НАП би свършил работа - да. Според мен лекарката от Германия първа е подала сигнала и от нея е тръгнало разследването.

# 187
  • Пловдив
Да, възможно е и това наистина. Не съм сигурна (не съм счетоводител) дали броя работещи го има във фин. отчети, но ако да - и средната не е била никак ниска. А и самият брой работещи също може да е бил съмнително голям, оттам и общият фонд работна заплата. Просто срещнах такова предположение за индивидуално инфо, вероятно от НАП. При това го подхванаха и хора в моя ФБ, някои от които са счетоводители.

# 188
Като тръгнеш да търсиш, все се намира кой да ти даде информацията. Не съм дарявала конкретно през тази платформа, защото винаги ми се е струвала прекалено агресивна в рекламите. Въобще не мога да се съглася, че това е правено от незамении ИТ специалисти, които ще работят само с такива заплати.

# 189
  • Sofia
Вие сериозно ли си мислите, че раследването е на Цънцарова само? Един журналист сам не прави такива разследвания и не могат да се излъчват без да минат проверки,, одобрения, редакция и т.н. Аз си мисля, че много малко показаха от информацията до която са достигнали.

# 190
  • Пловдив
Ти пък защо реши, че си мислим, че е "на Цънцарова само"?!
Другаде беше поантата.

# 191
Със сигурност са имали вътрешен човек, няма как да имат достъп до такива данни иначе от Бтв.
Тази Ралица изключително много ме подразни как за кампанията на собственото си дете не можа да обясни адекватно защо 3 пъти се повишава нужната сума. Също не можа да покаже разходните отчети - как е възможно да си на такава позиция и да мънкаш, че не си сигурна дали всичко е отчетено... Изобщо, надали ще излязат сухи от цялата ситуация.

# 192
Е как не са знаели с каква цел идва Цънцарова, пък са настояли да запишат целия разговор предварително.

# 193
Със сигурност са имали вътрешен човек, няма как да имат достъп до такива данни иначе от Бтв.
Тази Ралица изключително много ме подразни как за кампанията на собственото си дете не можа да обясни адекватно защо 3 пъти се повишава нужната сума.

Нея "този разговор много я умори", затова. Нагла, нагла, нагла.

# 194
Нагла, но с усмивка.

Общи условия

Активация на акаунт