Какво ви е мнението за тарикатите от HelpKarma

• 23 944
  • 358
  •   1
Отговори
# 75
Doli, във всички репортажи съм я гледала сама с децата, никога не съм я чувала да говори за съпруг. Но всъщност не съм проверявала дали има такъв.

# 76
  • Варна
За спешните случаи трябва да реагира държавата. Но и там е корупция и апатия.

# 77
# 78
Сега какво следва? Коя е новата пирамида? Не вярвам, че случайно изгърмя ХелпКарма.

# 79
А всъщност от доцентката ли започва всичко?
Тя е видяла, че има измама ?

# 80
Явно тя първа се е съгласила да говори
Аз и преди съм срещала коментари, че взимат голям процент. Но то това да е- регламентират процента и си го удържат. Явно им е било малко Sad

# 81
  • Sofia
Doli, във всички репортажи съм я гледала сама с децата, никога не съм я чувала да говори за съпруг. Но всъщност не съм проверявала дали има такъв.
Аз сега потърсих инфо и в почти всички се споменава за съпруг.

DMS техни ли са?

# 82
  • Wonderland
Аз съм потресена от безочието на тези хора! Да поддържаш висок стандарт на живот от даренията на обикновени хора, които са отделили от мизерните си доходи......

# 83
Да се подиграваш на съдби, да се правиш на Бог, да убиваш!

# 84
Ох, само като видя такава усмивка като на дамата и ми светва някаква червена лампа... И аз не знам защо. Едно и също изражение навсякъде. Уж изглежда много извисено, лъчезарно, привлекателно..

Не съм очаквала от майка на три деца, която познава от първо лице всички проблеми около тях, която има и болно дете, да се забърка в подобно нещо. Но и преди съм чела разследвания, изобличения - примерно, за майката на Снежанка, за която се събираха дарения с години.

Тук обаче е като организирана престъпна група явно и си е за съд. Съжаляват, че са ги хванали, не, че осъзнават колко са виновни.

Струва ми се долнопробно да ѝ гледаме екскурзиите, прическите, татуировките, но след всички разкрития трябва да ги разкатаят от проверки и по каналния ред. За урок на подобни. И наричащата се наша държава да си влиза в ролята и да сложи регулации вече.

# 85
Не съм успяла да изгледам още втората част, но пък изчетох текста от интервюто под видеото в сайта на БТВ, предполагам, че като изказвания е същото. Освен че са му събирали на детето на Енева пари за нищо в платформата, се оказва, че за него правилата на клуба не важат, че не трябвало да събират пари по други канали, освен чрез Хелпкарма, за да ило прозрачно, да имало проследимост и дрън-дрън. Във фб споменават, че на всеки мач на Левски се събират пари за детето.

Много организирано ми изглежда разследването, политическата им закрила явно е паднала. Коя ли ще е следващата подобна платформа монополист? Гледам, че вече доста услужливо се препоръчва друга, но тя ли ще е?

Със сигурност ще има и нововъзникнали такива, които ще си въобразят, че само с айти умения ще направят нещо. Такава платформа иска връзки и много пари, докато стане популярна.

# 86
  • Пловдив
Не съм очаквала от майка на три деца, която познава от първо лице всички проблеми около тях, която има и болно дете, да се забърка в подобно нещо. Но и преди съм чела разследвания, изобличения - примерно, за майката на Снежанка, за която се събираха дарения с години.
От личен опит мога да те уверя, че майките на три деца са същите като майките на две, на едно и на пет деца. И като жените без деца. Има всякакви.

Аз съм силен скептик и не дарявам. Само за Джони, че си е наш. Един път значи са ме излъгали хелпкарма.

# 87
Потребителката, която подлъга цял форум да и плаща разходите има четири. Не е до бройката деца явно.

# 88
  • Пловдив
Аз дарявам. Скептицизмът не е пречка. Ако не даряваш, за да не подпомогнеш с примерно пет лева такива като тези (ясно е какво мога да мисля за тях), това значи, че и другите ти примерно  двайсет и пет така няма да отидат при нуждаещия се. По-добре е като че ли поне част от парите да отидат, където трябва; нищо, че едни тарикати ти се смеят зад гърба вероятно. А и както се вижда, винаги има риск от разкриване. То и да се компрометираш завинаги, не е малко, нищо, че парите може да са си стрували.
И не смятам, че е чак толкова важно дори дали тези разкрития подготвят умишлено пътя на следващите подобни "благотворители". А кой знае, може да доведат един ден дори до създаване на подобна платформа от ентусиасти без задни намерения. Не непременно съвсем безплатно, предвид, че дейност като тази вероятно наистина отнема доста време.

Последна редакция: нд, 08 ное 2020, 10:13 от Магдена

# 89
  • Пловдив
Магдена, има логика в думите ти. Но, аз лично, предпочитам когато дам парите си да знам точно къде отиват. Като е написано - 20% отиват за платформата, 80% при реципиента, то това да е наистина така. И рецепиентите да са наистина проверени.

Общи условия

Активация на акаунт