Откъде ортопедичен офис-стол тип колянов

• 2 428
  • 18
  •   1
Отговори
  • Варна
Здравейте, търся стол от този вид:
https://img.aviarydecor.com/img/deko-2019/dlya-chego-nuzhen-orto … heskij-stul-5.jpg
Пише, че е ортопедичен колянов или тип коляно, но не намирам откъде мога да купя подобен.
Моля, пишете, ако имате информация!

# 1
Аз го потърсих на испански: silla ergonómica de rodillas

https://www.ekoideas.com/silla-ergonomica-perfeccionada

https://www.amazon.es/ergon%C3%B3micas-ergon%C3%B3mica-ajustable … B3n/dp/B07ZRH8L8C

https://www.amazon.es/Cinius-Silla-ergon%C3%B3mica-Profesional-R … vZ0NsaWNrPXRydWU=

Изглежда удобно това нещо. Пробвала ли си го?

Последна редакция: сб, 07 ное 2020, 11:10 от amy_nka

# 2
  • Варна
Благодаря!
Не съм пробвала, затова предпочитам от български магазин, за да го пробвам, преди да го купя. Но, явно, у нас няма търсене. За последния вариант намерих отзиви (от немския амазон), от които става ясно, че само идеята не е достатъчна, за да е комфортен.

# 3
Ортопед ли ти го препоръча този стол?

# 4
  • Варна
Не, смятам, че ще е по-удобен за работа пред бюро, за предотвратяване на проблеми с гърба и т.н.

# 5
Аз имам подобен стол. Не само аз, ами почти всички колеги в отдела. Някои седят по цял ден на него. Аз лично не мога, но ми е удобен заради това, че мога да сменям положението на тялото. Сега работя на 100 процента от вкъщи (преди беше на 50%) и пак ползвам този стол в комбинация с нормален. Идеалният вариант за мен би бил да имам и бюро, на което да мога да работя и права от време на време, макар че ортопедът на детето каза, че ползата от това била съмнителна. За съжаление у дома няма място за такова бюро. С една дума, подобен стол е удобен с идеята да сменяш позициите на тялото. Конкретно за този модел не мога да кажа, моят не е точно такъв.

# 6
Като седя дълго време на офис стол, почват да ме болят кълките. Може би един такъв стол, където тежестта не пада върху дупето и кръста, ами върху коленете + дупето е само подпряно наистина ще е доста удобно за продължителна работа пред компа.

# 7
  • Тра-ла-ла
А дали е удобно и най-вече здравословно 8ч цялата тежест да пада върху 2 колена и краката да стоят в тази фиксирана поза?! Другото, което виждам при този стол е, че няма облегалка. Неминуемо ще се изгърбваш и ще си докараш болки и в други части на тялото.

Коя част по-точно те боли?! Има подложки за крака. Например тази на Икеа и по разни ортопедични магазини има сходни предложения

# 8
  • Варна
Според мен с облегалка задължително, за да се извлече максимум  ползата за S-орбазиня гръбнак, иначе се свличаме до едно "C". А 8 ч. на какъвто и стол да седиш... Трябва да се пробва.

# 9
Според мен с облегалка задължително, за да се извлече максимум  ползата за S-орбазиня гръбнак, иначе се свличаме до едно "C". А 8 ч. на какъвто и стол да седиш... Трябва да се пробва.

Аз точно с облегалката не мога да си го представя.

Ето такъв е моят стол:

https://www.amazon.de/Varier-Variable-balans-Originale-Holztelle … varier&sr=8-2

При него гърбът трябва да бъде много добре изправен назад, за да се пази равновесие. Няма много варианти за кривене, което всъщност му е идеята. Струва ми се, че една облегалка би ме подпирала.

Честно казано, не бих си купила подобен стол, нито друг, без да съм го пробвала. Евентуално може с опция за връщане, но те идват разглобени. Тоест трябва да се сглоби, пробва и ако не е удобен, да се разглоби и обратно в кашона. Голяма хамалогия ми се струва.

# 10
  • Тра-ла-ла
При него гърбът трябва да бъде много добре изправен назад, за да се пази равновесие. Няма много варианти за кривене, което всъщност му е идеята.
Това не държи ли тялото постоянно под напрежение?! Т.е  не можеш се отпуснеш физически и тялото да релаксира, а постоянно се самокоригира и стоиш изпънат като струна.

# 11
  • Варна
Трябва да си с по-силни мускули на гърба, предполагам, за да няма нужда от облегалка... Аз ползвам стол, който ми е прекалено дълбок в момента и през повечето време не се облягам, но не мога да издържа много дълго. Може би като се раздвижва по-често човек, става. Но аз се усещам, че се сгъвам на С, колкото и да не искам.

# 12
Аз лично не съм със силни мускули на гърба, точно обратното - от дълго ходене например ме боли гърбът, а не краката. Да не говорим, че от дете съм със сколиоза. Когато седя на показания от мен стол по-горе, гърбът ми наистина е изправен на макс, но не усещам напрежение. Както казах обаче, мои колеги стоят по осем часа на такъв стол, аз го редувам с нормален. За мен добавената стойност от такъв стол е смяната на позата. Затова си мечтая и за електрическо бюро, така ще имам още един вариант за поза. Даже почти си бях взела, ама не ми достигат някакви си 40 сантиметра място. Ако авторката на темата ще си прави офис у дома, горещо я съветвам да проучи тези бюра. Електрическите на ИКЕА са много добри от отзивите на приятели, които от години работят на такива и у дома, и в офиса.

# 13
  • Тра-ла-ла
Точно, защото и аз имам проблеми в гърба и врата и си мисля, че 8ч на такъв стол ще напряга. Може ли линк към електрическото бюро на Икеа. Не го намирам. Каква е идеята на таково бюро?! Какво му е различното и улесняващото?!

# 14
https://www.ikea.bg/rooms/home-office/office-desks-bekant/desk-c … ochinata/09282199

Това е бюрото. Или поне такъв тип. Не знам дали в България няма и на по-прилична цена. Живея в чужбина и тук по-евтини мебели от ИКЕА няма. Затова и само тях съм проучвала. Е, и едни от 2000 евро +, но за бюрата на ИКЕА съм чувала само хубави неща.

Идеята е същата - да се сменя позицията на тялото, без да се отлепяш от компютъра.  Бюрото се вдига и можеш да работиш прав. Ортопедът на сина ми каза, че работенето прав не е ок, но понеже не ми се занимаваше в конкретния момент да споря и разпитвам, не задълбах по темата. Предполагам, че имаше предвид “осем часа прав”.

Във всеки случай на моите колеги с доказани проблеми с гърба (не просто болки) още преди пет или шест години медицинската служба в работата им даде такива бюра. Приятели също ползват у дома.

Общи условия

Активация на акаунт