Любители на кучета - 110

• 28 528
  • 772
  •   1
Отговори
# 510
  • тук-там
Същата работа и с моите. При ковид кризата много кърпички и много човешки фекалии - голяма вкусотия! Аз носи лакомства и обикновено сработва команда: Пусни. Ако е мокра кърпа, си права!

# 511
  • Бургас
А, по-вкусно от мокра кърпа с ако е само хартия от дюнер с покапал сос или найлонова торба от същото!
Вчера погълнахме една торба, чакаме я да излезе тези дни.
Снощи Елза категорично ми заяви, че повече в коридора не желае да спи. Натиска с лапа дръжката на вратата на хола, води ме натам, пльоска се театрално на килима до дивана и с поглед ми казва - аз вече тук ще спя! Естествено като изляза, се покачва на дивана.
Вижте на какви яки нашийници и нагръдници попаднах днес във Фб и вече поръчах:)
https://themobydog.com/store/category/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D … D1%81%D1%82%D0%B8

# 512
Същата работа и с моите. При ковид кризата много кърпички и много човешки фекалии - голяма вкусотия! Аз носи лакомства и обикновено сработва команда: Пусни. Ако е мокра кърпа, си права!
Всичко друго оставя, като викнем "остави", но до тук само едно а.о пак в планината, и тази мръсна кърпичка са пропуски. И двамата с ММ викнахме, но тя въпреки че знаеше каква караница ще последва, побърза да я глътне. Благодаря на всички че споделихте, че и вашите кучета са гълтали такива неща, и нищо им няма. Ние доста се бяхме притеснили. И все още я чакаме.

# 513
Nelika до няколко дена ще излезе кърпата. Ако не я изака, ще я повърне.
Когато се касае за беля гълтат супер бързо. Лошото е, че има неща които няма как да ги оставиш да нагълтат, но тренирайте с някакви други боклуци, че няма проблем да ги захапе, после да ги пусне, после пак му дайте да захапе. Аз така с кокалите на вън го научих Макс да не ги гълта за норматив и да не ми бяга. Карам го да пусне, после пак му го давам и определени кокали накрая му ги оставях да си ги изяде. Той пък е гълтал платнена носна кърпа и няколко пъти цяла найлонова торба. След консултация с вет съм го карала да повръща, но веднъж чак на изхода разбрах че е глътнал торба. Мъка беше докато излезе та я късах и не смеех да издърпам, че е опасно.
За снега завиждаме. Макс обожава сняг и онзи ден пътувахме и спряхме на едно място дето имаше малко, колкото да се нарадва:

Последна редакция: пн, 30 ное 2020, 12:55 от Sivi

# 514
  • тук-там
Нелика, с караница не става! Ще се научи да ви мами и директно да гълта, от страх да не и го вземете. Аз нося лакомства, които вадя само в този случай - парченца вкусно месо, парченце кремвирш ...

# 515
mtz стана дълъг предния пост, ама следете го Нъки, защото не всички кокали се разграждат и в един момент ще тръгне да излиза цял и да не се препречи някъде в червата. Едно от служебните кучета за малко да си отиде от намерен и глътнат кокал. Но по поведението на кучето веднага ще познаете, че нещо не е на ред. Стискам палци да си излезе без никакви проблеми.

# 516
  • тук-там
От това ме е страх и мен. Това, че се дави, притеснително ли е? Какъв симптом да следим спорд теб?

# 517
От това ме е страх и мен. Това, че се дави, притеснително ли е? Какъв симптом да следим спорд теб?
Това, че се дави по скоро не е притеснително. Даже може да успее да го повърне ако много му дразни стомаха. При служебното куче кокала беше се запречил след стомаха в червата. Спря да се храни и да се изхожда. Беше много отпаднал. Даже тогава ветеринаря му би инжекция, която да накара кучето да повръща, а също и да се изхожда, но в случая кокала беше се запречил на криво и не помръдваше. Направиха му на дивака операция и го изкараха. Просто го следи Нъки за промяна в апетита и поведението. Стискам много палци да си го изходи нормално.

# 518
  • Bарна, морето, сините вълни
Момичета-кокичета, пратете ми малко сняг, моооля! При нас има ужасен вятър, направо не искам да се подавам навън. Ерос сутринта от студ, дори не се изака. Grinning

Марулета, съжалявам за преживяването, направо настръхнах. Дано успеете да се справите с проблема. Идеално те разбирам.

Много са ви хубави снежните снимки, дано и ние имаме щастието тази година да се порадваме.

# 519
  • Sofia
Nelika,тъкмо се чудех ти ли бе разказала историята с бързото лапване и вадене от устата на л**но Blush

Mtz,стискам палци всичко да е ок и да мине бързо.

На всички останали-черпя със снежна  снимка от втория опит за снимане на дзверо Blush

# 520
  • о`майна лунна нощ е
Пазаруването в Лидл е опасно. Много опасно. Тръгваш за продукти, прибираш се ревящ с кутре в ръцете.

Едно изхвърлено на студа бебе, което приютихме за вечерта.
Това бебе тичаше след хората, първо след възрастна двойка, после след майка с дете ...  Накрая се сви под една току-що спряла кола и почна да плаче. Не издържах, ревнах и аз и с мъжа ми го прибрахме за вечерта у дома. Не можех да си представя да стои на минусовите температури навън през нощта. Тумбакът му беше пълен, не яде много вкъщи. Изкъпах го и му дадох четвърт милпразон. Не видях бълхи по него, но на сутринта изкара глисти. Заехме се с намирането на дом. Не можем да го задържим. Просто ми е невъзможно второ куче. Женско е. На около месец.
Мого се надявам скоро да е при неговите истински хора. Довечера ще пиша какво е станало. Има надежда .... голяма!

# 521
ТуиГ браво за постъпката 🤗 Какво ще го правите мъника?

# 522
  • Варна
Сладкиш с късмет, браво, Туиг ❤

# 523
Оле,Туиг!!!Аз без въобще да свържа с теб,съм го качила ,снощи,в страничката си във Фейсбук....Така ми заприлича на Лорето...

# 524
  • о`майна лунна нощ е
Пуснала съм пост във фейса в сектата и в личния профил. Много късно вечерта получих обаждане от близка приятелка. Ако всичко е наред, довечера ще им го предадем. Много ме беше страх, защото реагирах първосигнално и много емоционално. Докато тичаше след хората сякаш не ме жегна толкова, но като се сви под топлата кола и се разплака не издържах и извиках по телефона мъжа ми. От там - баня, хапче ... постове.... Толкова е трудно задомяването. Не спах тази вечер. Легнах си в 1,30 часа, в 4,30 се бяха събудила и се въртях неспокойно. Къде от положителни емоции, къде от страх.

Общи условия

Активация на акаунт