Любители на кучета - 110

• 27 583
  • 772
  •   1
Отговори
# 690
  • тук-там
Защо да не е добре да си върши и двете работи на всяка раходка?! Това не го разбрах.

# 691
  • София
Ами четох из темата и разбрах, че изходният материал колкото по-малко е, толкова по-добре усвоява храната - та се чудя ... Ама чак толкова няма да се втелясвам, ако кучо е жизнен и щъка и лае по гълъбите, сме си ок Simple Smile))

# 692
  • тук-там
Ако още е малко (под годинка) и се храни повече от веднъж на ден, е нормално да “тропка” по няколко пъти на ден. Щом го прави и по време на разходка, още по-добре.

# 693
  • о`майна лунна нощ е
Храните за подрастващи предизвикват системата и акат почти на всяко хранене. Типично по бебешки, и при човеците е така. Колкото до възрастните кучета - не знам в каква степен има зависимост, но едно е кучето да е 2 килограма, друго е като 32 кг. "Резервоарите" са с различен обем, а времето да се напълнят и изразнят респ. е повече. Разсъждавам си на тема размер, без да претендирам, че съм права.

# 694
  • София
Буба е 4кг и след бебешката си възраст голямата работа я върши 2 пъти на денонощие - сутрин и вечер. Зимата, като реши, че е станало твърде студено, има периоди, в които го прави само веднъж. А ако нещо я сецне при сутрешнатта разходка, понякога пуска и едно междинно следобед (но е мъничко). Не мисля, за съжаление, че размерът е особено релевантен.
А Капончо май не беше бебе, аз поне така зпаомних. Може би да пробвате само с гранули и да видите дали има разлика?  

Това не е завито бурито, това е Бубито Simple Smile

# 695
  • София
...А Капончо май не беше бебе, аз поне така запомних. Може би да пробвате само с гранули и да видите дали има разлика?  
Капончо не е бебе, началото на януари ще стане на 5 години. За жалост нямам никакво инфо как е гледан - като се почне от хранене, та до тоалет и т.н. Ако пробвам само с гранули, няма да ги погледне хич, затова се лъжем с 20 грама консерва и 30 - гранули. Пропорцията предложена от доктора беше 10 консерва, 40 гранули - не се харесва, и не си изяжда цялото количество. Обмислям варианта сутрин консерва с някоя и друга гранулка за декорация и вечер да е гранули, овкусени с консерва... Отделно и да пробваме с други гранули. И той е 4 кила, и трябвало да отслабне, че бил дебеличък за породата си ..., ма той е и по-едричък мисля...
На малкото бурито каква храна давате? Много сладичко Бубе, с едни живи очета Simple Smile

# 696
  • о`майна лунна нощ е
Аз за това разделих поста си в разсъждения по два въпроса - първо за бебетата, второ - за възрастните кучета, но с различен размер.
Вие се включвате с актуална информация и споделяте опит.

# 697
  • София
pilito, тя е на 7 вече, от няколко години яде Орижен, 2 пъти на ден по 25 грама (според активността й, понякога давме и някой грам бонус; плюс хапва всеки ден я дентално лакомство, я краставичка, я морковче, марулка, сиренце, кисело мляко - според сезона и каквото готвим, но винаги в малки количества). Единствените гранули, които е отказвала някога, бяха Equilibrio. Тя си е с апетит и проблемът беше, че от всякакви други храни качваше тегло, даже от специалните за такъв проблем. Беше станала 4,5 кг, та се наложи да свали половин килограм и затова сменихме Рояла канина и пробвахме други храни. Остана на Орижен конкретно, защото бързо постигнахме напредък, хубава храна е и й се отразява добре. В началото, още с бебешките (и 1-2 години след тях) ядеше гранулите накиснати. Откакто  мина на Орижен, си ги папа сухи - просто лесно свикна и за нас е по-удобно така.  
Пък колко да не ще да яде Капон-ът? Ако е здрав, с 1-2 дни по принуда, би трябвало да прояде. Може да пробвате първо като наградки да му ги давате сухи? Покрай Саске злоядият ( Simple Smile )тук имаше съвети да се добавя масло от сьомга към гранулите, и доколкото аз разбрах Иланг тогава, май при него това беше проработило; може да пробвате?  

Туиг, всяко твое менние е полезно, изобщо няма какво да се уточняваш - виждаме и те разбираме правилно, спокс Simple Smile Може би аз да не съм се изразила добре и ако е така - съжалявам.

# 698
  • София
ToniShu Това с накисването и с маслото от сьомга ми се вижда добра идея. Благодаря Simple Smile
`ТуиГ Принципно и аз си мисля, че на теория трябва да е така, а ето и ToniShu се включи и даде подробно инфо, та ще видя какво мога да подобря в храненето на мошеника...
Извинявам се, ако прекалено много окупирам темата с моите вълнения Flushed

# 699
  • о`майна лунна нощ е
Много е сладко, когато има нов член, но е още по-хубаво, когато се пита и се търси информация, за да се направи информиран избор накрая. Тук се споделя опит. Нямаме ветеринар, който да ни дава съвети - повечето е разкази по преживяно.

# 700
  • София/Севлиево
Здравейте Simple Smile
Това бебоче кокер направо ми разтопи душичката-толкова е сладко ❤️ Пу-пу,да расте здраво и послушно.
Аз съм в голяма чуденка-водих Рекс на контролен  преглед за ушите,за щастие са напълно здрави,и питах ветеринаря от кога трябва да му давам храна за пораснали кучета.Сега яде еукануба за средни кученца,на привършване е и трябва да взема нова.Та доктора ми каза от 1 годинка да му я сменя с такава за възрастни,а той става на 1 на 26.01,със сигурност това ,което имам в сегашния чувал няма да ми стигне до тогава.И сега се чудя каква да поръчам-дали някаква друга в по-малко количество за бебета или направо 18 кг.чувал от тази за пораснали кучета...

# 701
  • о`майна лунна нощ е
Елислава, и при нас се получи така, но следващият чувал, който поръчах, беше за пораснали кучета. Разликата в големината на гранулата не е съществена, а в съдържанието - нищо фатално за няколко седмици. Поръчвай направо за пораснали кучета.

ToniShu - нямам право и не се обиждам за нищо. Тонът в темата е разкошен и добронамерен. Всеки има право на мнение, на споделяне и никой не е длъжен да се събразява с казаното или даденото като съвет. Тук е едно от местата във форума, в които ми е изключително приятно и разтоварващо.

Последна редакция: пн, 07 дек 2020, 17:07 от `ТуиГ

# 702
  • Варна
Мока трябва да си стои вкъщи поне 10-дни, защото ще зарази някое куче, достатъчно е да се изкиха някъде.

Бебока ще скимти до около 3 месец, иска се търпение,  както и подменете киселото мляко с прясно.

За екземата освен крема, може истинска розова вода и сребърна вода.

Кришка, Кришка, много ме замисли, защото Каду правеше така в студените дни, иначе като е по-топло, по-рядко, но го прави. Стискам палци за Леон, после, когато имаш време, ще те помоля да ми обясниш подробно, благодаря.

# 703
  • София
Много сладко бебче, радвам се за напредъка. Само да подсетя, ако не е обезпаразитен вътрешно при мама, задължително да се направи.
Моят днес ми изкара акъла. Заплесна се по една бигълка и понеже май навлиза в пубертета, избяга след нея. За секунди изчезнаха и двамата. Вече си представях най-лошото, добре че другата жена имаше предположение, къде са отишли. Вече само на повод, ще го пускам само в клетката. Изкарах акъла и на сина ми. За 5 минути беше при мен - по суитчър и къси гащи.

# 704
  • Пловдив
Саско скоро става на година. Кухих му вече храна за пораснали. Пак същата марка, която яде и бебешката. Скоро започвам да смесвам с детската храна (остават ми около 2 кг от нея).
Напоръчах му един куп неща в събота - уши, копита, еленски рога. Нали ще има рожден ден - подаръци.
Днес за втори път обличаме якето - Шошото се тръскаше да го маха. Но пък се прибра сравнително сух, а близо час бяхме под дъжда.

Джедайското око е страховито Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт