Любители на кучета - 110

• 27 587
  • 772
  •   1
Отговори
# 675
  • Sofia
Честит празник на всички именници и  тези дето си имат именници вкъщи Hug

Бела днес отнесе ваксината за бяса в крачето и един чип във вратлето. Как се е държала не мога да кажа,не ме пуснаха вътре при нея. В клиниката само се запъна и не направи крачка и постоянно драпеше към вратата. Вече 3 часа минаха,не дава индикация да й е зле.

Но пък за сметка на това обиколи половин Витошка и немския коледен базар зо сега. Че и голяяям кожен кокал получи,ама ще си го яде следобяд Blush

# 676
  • тук-там
Честито на именниците! Здраве и късмет им желая!
Мокка днес кашля доста по-рядко. Дивя на разходката - голямо тичане падна. Има апетит и е доста активна. Само витанин С давам. Ако и мине за 2 дни, няма да слагам ваксина. Да видим!
Стискаме палци на Леон!!!

# 677
  • София
Кришка, луксация ли го водят това? Буба я оперираха от луксация на колянна става още преди да навърши годинка. От тогава насам е като нова, никакъв проблем с въпросното краче или с другото, за което тогава ни казаха, че може и то да се влоши. Казаха и че често се среща при малките породи. Дано е добър ортопеда и ще сте пушка след операцията; напролет ще има да търчи като луд и без грам болка! Много прегръдки на страдалеца и много оптимизъм на вас Simple Smile

# 678
  • sofia
Кришка, луксация ли го водят това? Буба я оперираха от луксация на колянна става още преди да навърши годинка. От тогава насам е като нова, никакъв проблем с въпросното краче или с другото, за което тогава ни казаха, че може и то да се влоши. Казаха и че често се среща при малките породи. Дано е добър ортопеда и ще сте пушка след операцията; напролет ще има да търчи като луд и без грам болка! Много прегръдки на страдалеца и много оптимизъм на вас Simple Smile
ТониШу, не е луксация. Има дегенерация на ставата. Тази част, която влиза в таза е износена..Лекарят е от най-добрите ортопетди, доколкото четох.

# 679
  • София
Добре, значи пак ще сте пушка след операцията! Ще се изненадаш колко бързо е се възстанови момчето. И ще му олекне Wink

# 680
Здравейте отново.
Нашето мъниче още си няма име Blush, защото ни се обадиха предната вечер, че трябва да го вземем, тъй като майката няма кърма. И ние бяхме подготвени, че ще я вземем поне на 50 дена.
Иначе днес я преместихме в хола и  не е скимтяло, адаптира се много бързо, голяма игра пада като се наспинка. Размекнатите с вода бебешки гранули не са и фаворит, предпочита ги с кисело мляко, но яде само млякото.Grinning От ръката на дъщеря ми яде гранулките, като награда и ги дава , като се изпишка на памперса. Сама се изака Grinning, голяма радост беше.
Като е толкова мъничко и не е пило вода до сега, имате ли съвети как да я научим?
Ето я нашата малка принцеса:

# 681
  • София
С пръстче да й намокрите нослето, за да го оближе и да й харес водичката? От съдче, което държите в ръка?
Не ми се е случвало, но ако ми се наложи бих дала вода със спринцовка в устата или с капкомер, биберон - каквото проработи. Едва ли е добре да се обезводнява Sad В киселото млекце има някаква вода, но пък лактозата не знам дали е добре да приема.

# 682
  • sofia
Мисля, че има спяциални формули за бебета кучета. И стартова храна, която се размива с вода. Така няма да има нужда от допълнителна вода. При всички положения, ветеринар трябва да ви посъветва.

# 683
  • Sofia
За вода не мога да кажа,защото нашата си пиеше от купичката,макар и рядко.Но Бела я взехме на 45 дни и първите дни ядеше само от ръката ми. Дори и сега,когато нещо не й е добре и отказва храна,само от ръката ми хапва. Ако не яде мъничето пробвайте да му давате в началото от ръка,пък после от купичка. Стискам палци всичко да мине бързо и безпроблемно за него и вас Heart

# 684
  • Bарна, морето, сините вълни
Олеле, каква малка рожбичка! 🥰 Направо ми разтопи сърцето.

Честит празник! Бъдете здрави и благословени! ❤️

Миличкия Леон, стискаме му палци и лапки, всичко ще бъде наред.

Когато си имаш малка сестричка ще бъдеш дяволче, ангелче и каквото друго пожелае! 😂 👿
❤️

# 685
  • sf
Ох, милинкото, ще свикне, ама му трябва време.

# 686
  • тук-там
Лека нощ от нас:

# 687
Mtz, вет му каза да давам по лъжичка мед на Хари като кашляше.

# 688
Добро утро Simple Smile
За един ден нашето бебче постигна забележителен напредък- научи се сама да пие вода, яде накиснати бебешки гранули, съвсем нормално ака и тази вечер спинка самичко в хола. Дъщеря ми остави една нейна тениска и едни чорапи в легълцето и, то си ги гушна и така е спало.
Благодаря за съветите и пожеланията Hug
Топъл ден пожелавам и весели игри с нашите кученца.

# 689
  • София
Привет, на всички, много било забавно в тази тема Simple Smile))
За който пита - на Ал Капоне си му викаме Капоне с различна интонация в зависимост от ситуацията Simple Smile.
Не знаехме дори как му викат точно и в началото единият ми син реши да го прекръстим на Алфи, ама не проработи - в момента, в който в разговор чу Капоне - да видите как наостри ушите - и така ще си бъде. Понякога му викаме Капончо Laughing
Стискаме палци и лапи да оздравяват болните и бързо да се възстановяват, а Кари да намери любимото си меню. Много сладко бебче видях - сигурна съм, че ще обичано и отлично гледано Simple Smile
Все още нагаждам храната на Капоне - засега сме на смес консерва и гранули - пропорцията, която ни каза вет-а, не върши работа - ако е малко консервата, хич и не поглежда гранулите ... на всяка разходка си върши и двете работи, а доколкото четох тук при вас, това не е добре май - не усвоява добре храната. Вие как мислите? Да сменям консервата или гранулите - сега е на Nuovo - харесва я .. и гранули Purina Pro Plan със сьомга...
Стана дълго, ще се коригирам в бъдеще Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт