Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 10

• 63 307
  • 753
  •   1
Отговори
# 330
Тъкан муселинов слинг или ринг слинг от лека материя са подходящи, защото са с еднослойни връзвания.

Няма нужда да го оборвате мъжа Ви, с бебето винаги е по-лесно, ако има слинг човек. Не иска да спи в кошарата - слинг, колики - слинг, искате да слезете да вземете пратка от офис - слинг, искате да се разходите сред природата - слинг, детето се дере от рев в количката... местите в слинга и още и още. Просто аз не разбирам хората как се оправят без носилки...

# 331
  • София
Благодаря, tonid!
Имате ли преложения за такива слингове? Гледам ги в сайтовете от първата страница, но ми е трудно да избера. Бихте ли препоръчали слинг за начинаещ? Също така имам притеснения, че съм с две леви ръце и няма да се справя.. според вас трудно ли е или се научава и става като обуването на обувките и не се замисляш?
Имаче мъжи ми като взема слинга ще го карам и той да носи бебето, за да види, че няма страшно Grinning

# 332
Lina, най-добре е да отидете на консултация, където ще можете да пробвате различни видове и консултанта ще Ви покаже връзванията. Ако сте от София, мога да препоръчам Рошаво и Сгушени, т.к. аз тях съм ползвала и съм доволна.

Иначе моите бебета са зимни и нося в еластичен и в кабу като новородено и на по-късен етап в муселинов. Муселиновия ми е на Рошаво и съм доволна.

За връзванията... не знам... на мен ми е много лесно, ама мъжът ми все моли за помощ, той е малко по-несръчен..

# 333
  • София
От София сме, ще ги посетим следващата седмица тогава. Благодаря за препоръките! Innocent

# 334
Lina, само имайте предвид, че е със запазване на час, така че се обадете. Успех Simple Smile

# 335
Здравейте.
Нося бебето в слинг от 3 дни. Много и харесва и това е единствения начин да спи през деня. Извадя ли я и да я сложа някъде другаде почва да плаче. Искам да ви попитам проблем ли е да има дремки през деня в слинга по 30мин- час и нещо? Мога ли с нещо да навредя? Позата в която е е тази:

# 336
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Ако е добре вързан и бебето е в оптимална позиция, може да спи и цял ден в него .
Връзването на снимката не е много добро и не бих го използвала за пример.

# 337
  • Седмото небе
Както е казала Калей, ако е правилно вързан, може да спи, колкото му се спи.
Нашия личен “рекорд” в слинг, но преди да натежи и много порасне звяра, беше 3,5 ч в Кабу Котън плюс. В раницата (Ергобейби Адапт) като по-голяма е спала максимум 2 часа, но съм я носила много повече. Харесва и “да се вози”, да оглежда всичко, особено от светофари много се впечатлява. Убедена съм, че докато още не върви, вижда света наоколо по съвсем различен начин отколкото като седи в количката и затова толкова се кефи на бебеносенето. Топленето в мама и спокойствието също са и голям фактор. Само като ме види да вадя раницата от торбата, дори и без да и кажа “Хайде сега да се гушкаме”, почва да пищи от кеф и да маха с ръце.
Вече милион пъти съм го казвала, че бебеносенето е може би най-хубавото нещо на което се реших като майка. Радвам се, че благодарение на желанието и четенето тук, и на многото споделени съвети, започнах от рано и сега това носи много радост, и улеснение за нас.

# 338
И аз съм с Ергобейби Адапт и цяло лято малкия живя в раницата. Кърмене - сън в раницата - кърмене и така цяло лято. Аз му казвам "Скачай в купата" (от рекламата за бонбони) и той умира от кеф. Сега си поръчах зимно покривало, за да мога да я ползвам и в студени дни, но вече залагам повече на количката.

# 339
Може ли да поясните - самия начин на връзване не е добър за носене и сън (и ако може да ми дадете друг пример за връзване, който е по-добър) или просто на снимката модела не е поставил слинга както трябва?

Ако е добре вързан и бебето е в оптимална позиция, може да спи и цял ден в него .
Връзването на снимката не е много добро и не бих го използвала за пример.

# 340
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
На снимката слингът не е поставен добре.
Бебето е много високо, вратът му няма опора, дупето трябва да е малко по-ниско от колената и да образуват М

Тук се вижда по-добре

# 341
Здравейте, дами.
Бихте ли споделили своя опит в бебеонсенето. :

Имам бебе на 2 месеца и половина. Активно я нося от 2 месеца - абсолютно всеки ден по няколко пъти. Спи в слинга, и навън и вкъщи. Обичам да съм в движение и слинга много ми улеснява ежедневието. Направо не знам какво щях да правя без него.

Та въпросът ми е.. как се променя поведението на бебетата в течение на месеците? До скоро моето момиче само спеше в него и щом се събуди искаше да излезе. И сега е почти така, но вече проявява интерес и преди да замрънка първо пооглежда насам натам.. Simple Smile)
Като стават по-големи прекарват ли време в носилните без да спят постоянно? Носите ли бебетата си в будно състояние? Grinning
Чудя се как се променя бебеносенето с течение на времето!

Благодаря за отзовалите се! Grinning

Последна редакция: сб, 11 дек 2021, 16:48 от Ivayla_IYI

# 342
Да, будуват си и се оглеждат, като станат по-големи почват и да се присягат хаха (готвя с бебето в носилка), за тях е идеален начин да опознават и разглеждат света, а когато им дойдат много стимулите (просто се скриват в мама/тате) и заспиват.

# 343
Да, будуват си и се оглеждат, като станат по-големи почват и да се присягат хаха (готвя с бебето в носилка), за тях е идеален начин да опознават и разглеждат света, а когато им дойдат много стимулите (просто се скриват в мама/тате) и заспиват.

Това ми звучи толкова яко! Grinning

# 344
Голямото ми дете стоеше и будна и заспала, докато не пролази. Когато стана мобилна, вече беше невъзможно да стои там, ако не й се спи. Малко изключение беше, когато сме на разходка сред природата или планински преход, тогава стоеше повече и будна. Сега е почти на 2г. и вече стои в раницата САМО за обеден сън, ако се налага да е навън. Вече и сред природата не иска да стои в раница. Ако се брои за бебеносене, стои известно време на рамената на баща си (без носилка). Затова избираме къси маршрути. Децата са различни, забавно е всеки да си сподели опита, но няма общо правило, как ще е Вашето детенце Hug

Общи условия

Активация на акаунт