Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 10

• 63 291
  • 753
  •   1
Отговори
# 360
  • Седмото небе
А дали удобно да ми посочиш конкретни модели? Признавам си-не съм запозната и с двете марки, като Тула доколкото знам са по-популярните... За да знам към какво да си насоча вниманието за проба. Благодаря за съветите отново!

# 361
Действително ми изглежда много трудно със слинг.
Само изгледжда трудно със слинга. Малчо е на почти 50 дни от втората му седмица се носим в слинг основно вкъщи , за да мога да свърша нещо и по-рядко навън.
Здравейте, може ли съвет за слинг за новородено? Нямам библиотека или опция за наем в нашия град, за да тествам.

# 362
Може да се поръча онлайн. 🤗 Аз така бях поръчала два вида раници под наем. Ако нещо не ти е ясно, веднага обясняват консултантите какво да направиш. Предполагам друго си е на живо, ама като няма опция.. 🙂

# 363
Аз винаги кринджвам, като видя малко бебе в Ембрейс, защото то просто се губи вътре. Панелът при хората, които съм виждала да я ползват, идва по-висок и закрива половината глава на бебето, за мен това не е оптимално в никой случай.
Аз носих в еластичен слинг до последно, тоест някъде до 6-тия месец, когато вече бебето тежеше 7 кила, но почна да натежава на слинга и смених с хибридна носилна Неко ХБ по препоръки на мацките тук. Ако не ме мързеше, щях да се пробвам сигурно и с тъкан. Съгласна съм с горните мнения. Ще допълня само, че за мен със слинг винаги можеш да допристегнеш, донаместиш без особени проблеми.

# 364
kale, tonic, Мизъри,  много ви благодаря за отговорите, значи си оставам на опция слинг, като му дойде времето.

# 365
A какво е мнението ви за тази носилка?

Имам завещан еластичен слинг, толкова дълъг обаче, че се губя в него. Имам страх, че ще се оплета като пиле, а носилката ще се ползва за пазар и ежедневни разходки с кучетата(и при ревливи ситуации вкъщи предполагам). Всеки случай ще ми трябва да се слага относително лесно, а една катарама на кръста ми се струва, че доста улеснява процеса. Върпросът ми е ергономична ли е за новородено, поне няма колани опъващи гръбчето, но не знам какво друго трябва да гледам? А така и така ме питат за подарък мисля да си я заръчам на някой, но ще се радвам да дадете мнение или съвет за хибридна носилка, която е по-подходяща.

# 366
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
А дали удобно да ми посочиш конкретни модели? Признавам си-не съм запозната и с двете марки, като Тула доколкото знам са по-популярните... За да знам към какво да си насоча вниманието за проба. Благодаря за съветите отново!
И двете марки имат само по един toddler модел. Не могат да се сбъркат. Има и други марки, за които просто в момента не мога да се сетя. Има и оразмерими варианти в тодлър размер.

# 367
Аз имам същия проблем с бебето сега, като с първото дете, още към 2,5 месеца на детето, то просто започва да провисва в еластичния слинг (сега съм с Boba, ако има значение). Не е като да виждам носилка или бебе за първи път, не знам къде бъркам, уж го стягам добре, в движение ми е много неудобно да пристягам и намествам, а като провисне си е грозна работа, цялата ергономия отива на кино, а ако е и под якето за бебеносене зимата си е направо опасно. Имате ли идея защо така, нещо от моето телосложение ли е или просто нещо не правя като хората, бебето е 5,5 кг в момента, на 2 месеца и 15 дни, много е рано да ми е некомфортно с носилката, а и този път взех Тула стандарт, а не ФТГ, та трябва да разчитам на слинга по-дълго време.

# 368
Момичета, моля за помощ. От известно време чета, чета.. за раниците и не мога да се спра на някоя. Вече имам нужда, но досега не съм ползвала. Нося единствено със слинг. Бебето вече е 7 кг и е над 62 см (преди месец). Скоро ще бъде на 5 месеца.
Ако трябва да направя някакво заключение за себе си, най-масовите са Ерго 360 и Тула фритогоу. Загледах се и в Ленни.
Дайте ми съвет кои да пробвам под наем, но в същото време и да не са ужасно скъпи след това. Следя втора ръка, но не излизат точно такива. А и в групите във Ф. срещнах публикации, че Ергобейби имат много реплики.

# 369
Аз бих казала, че тези две марки са с най-агресивната реклама, но далеч не са най. Вариантите буквално са много - но пробвайте една раница с мек колан и една с твърд и то седмица, от едно слагане няма да разберете кое е за Вас.

# 370
Да, за по две седмици ще ги взимам. Но ако още с първата съм доволна, направо ще купувам. Все пак да наема например 3 раници  за месец и нещо и то половината пари за собствена раница ще фръкнат. 😚
Забравих да напиша, че съм 1.70 и 55-56. Имам проблем с кръста - протрузия. Не знам, може би с твърд колан ще бъде по-подходящо .

# 371
Бримка, аз съм с неко старт. Доволна съм, малката я нося в нея от 5 месец. Закупена е от Турция, понеже имам близки там, а цената беше 52 лв. Моделът Switch, според мен е по- добър и лесен за употреба.

# 372
Аз бих наела на Исара, Боба, Лени и евентуално Тула. Носила съм с първите три. Е, крайна сметка, нашата лична е Исарата и съм най-доволна. Другите са ми ги заемали приятели за проба по няколко седмици. Ленито е яка, Тулата е много твърда за моя вкус. Боба е ок, ама мъжът ми нещо не я хареса и също е твърдичка. Той е 2м, може заради това да е било неудобството.  Ергобейби са си много шум за нищо...

# 373
Лени е разкошна раница, детето обаче се спукваше да реве в нея, когато я пробвах. С Исарата аз лично не се разбрах, защото съм ниска, едрогърда и вече тантуреста, та самата раница се кривеше всеки път, когато я слагах, при таткото такива драми нямаше. Аз самата много държах да бебенося, продължих да търся варианти, та Исарата си остана за таткото, а Неко ХБ беше моето спасение.

Но и аз много добре знаех какво искам и едното нещо задължително беше плат от тъкан слинг, та Ергобейби и Тула изобщо не ми бяха в полезрението.

Последна редакция: нд, 09 яну 2022, 18:48 от Misery.

# 374
Мъжът ми носи в Исара, аз нося за из вкъщи с Лени, но хич не ми е удобна по принцип, просто я взех за без пари, за времето, в което готвя и нося дете. Сега навън нося със мей тай на Соул. Но между Лени и Исара, Исара ми е фаворит.
Както виждате, разни хора, разни предпочитания 😁затова проба

Общи условия

Активация на акаунт