Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 10

• 63 302
  • 753
  •   1
Отговори
# 345
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Зависи от детето. Моите реално са носени повече будни, отколкото заспали. Оглеждат се, наслаждават се на разходката ( не винаги, разбира се). Носила съм ги на гръб до 3-4 години .

# 346
Добро утро, въпрос към майките, които ползват зимни покривала - с какво обличате детето под покривалото студените дни? Много се чудя как да процедирам - да сложа тъничко яке или по-дебел пуловер. Покривалото е полар и непромокваема и противовятърна горна част.

# 347
Здравейте,насочила съм се към тази раница,дали ще е подходяща?
Към момента детето е на почти два месеца,около 54/55см и 4.5 кг.
https://www.hippoland.net/mountain-buggy-kenguru-ergo-ranitsa-ju … er-cherno-0248-01

# 348
За тези пари никога не бих купила това. Това е бюджет за нова истинска ерго раница на производител, който се занимава само с това. Предполагам, че дамите, които основно дават съвет тук, ще ви препоръчат същото - на картинка няма как да се знае дали ще е подходящо нещо, най-добре е да пробвате в някоя библиотека, в идеалния случай придружено с консултация, за да усетите различни носилки как ви пасват на вас и на бебето. Като цяло бебето е малко за раница, по-добре слинг на този етап, макар че май всички с първото дете имаме някакъв неоснователен страх от слинга и все се чудим как по-бързо да сложим детето в раница.

# 349
Тази носилка не е подходяща за носене на бебе. Нито ергономията й е добре, нито плата изглежда подходящ и обгръщащ.
Вие ще носите малко бебенце. Ориентирайте се към слинг. А ако смятате, че ще Ви е трудно със слинг (само изглежда трудно Wink ), с този бюджет, се насочете към някоя от следните опции:
Caboo
Ergobaby embrace

# 350
Благодаря за отговорите.След като писах продължих да гледам и загледах Ergobaby embrace.
Действително ми изглежда много трудно със слинг.

# 351
Действително ми изглежда много трудно със слинг.
Само изгледжда трудно със слинга. Малчо е на почти 50 дни от втората му седмица се носим в слинг основно вкъщи , за да мога да свърша нещо и по-рядко навън.

# 352
И мен ме беше страх от слинг. Три пъти го вързах и вече бях факир. Има библиотеки които дават безплатно за първия месец. Може да погледнете и да пробвате.

# 353
  • Седмото небе
Аз мога да препоръчам с две ръце Кабу. С точно три упражнения сама вкъщи и с бебка, се справях много лесно и бързо.
А по повод моята пораснала госпожица да питам. Вече незнамсиколко месеци се носим в Ергобейби адапт. На 20 януари прави годинка. Безкрайно сме свикнали и двете с тази раница. Ама тя върви с бая дългички крачета и май вече ни се поизгубва М позицията. Отпусната е с копченцата максимално, както и е залепена на последната позиция отвътре. Между ръба на раницата и сгъвката под колянцето и има около 2 пръста и май това малко ме притеснява... Дали и колко още можем да я ползваме или трябва да се ориентирам към друга раница с по-широка основа или както там се казва това, в което и се помества дупето?

# 354
Имах същия проблем с моята Тула ФТГ, пробвах с Исара, не беше нашето, накрая просто купих Тула Тодлър и реших въпроса, макар че в началото тя пък му беше широка и краката повече стърчаха, отколкото да бяха в М позиция, но пък я ползвах за по 10 минути, колкото да го занеса до яслата, с израстването се наместиха нещата. Ергобейби Адапт ми беше първата раница, и досега се кълна в нея, най-удобното нещо за мен, но много ни беше топло и на двамата, та се наложи бързо да я заменя с Тула коуст. По мои наблюдения регулируемите раници, поне тези с фиксирани позиции (разширяване на панела с копчета, а не велкро), имат оптимален живот до около навършване на годинка на детето, после сякаш то ги е израснало, макар да е далеч от максималните кг, които уж поддържат. Може би има значение и как се носи детето, аз носех само отпред, на гръб така и не се престраших.

# 355
По принцип, след първата година обгръщането от коляно до коляно вече не е от толкова голямо значение, защото ставите вече са оформени и не се нуждаят от толкова поддръжка. От друга страна, това обгръщане разпределя по-добре тежестта за носещия.
Ако ви е удобно, може да продължите да се носите, като важното е детето да не израсте платката на височина. Ако започва да ви натежава обаче, може да помислите за преминаване към тодлър раница.

По мои наблюдения регулируемите раници, поне тези с фиксирани позиции (разширяване на панела с копчета, а не велкро), имат оптимален живот до около навършване на годинка на детето, после сякаш то ги е израснало, макар да е далеч от максималните кг, които уж поддържат. Може би има значение и как се носи детето, аз носех само отпред, на гръб така и не се престраших.

Килограмите на раницата показват максимално тегло, с което е тествана раницата.
Повечето раници - оразмерими и със стандартен размер умаляват около първата година.

# 356
Слингът има ли някакви предимства пред раницата Ergobaby Embrace? В смисъл тя някакъв компромис ли е анатомично/ергономично или си е съвсем еквивалентна алтернатира на слинга? Става дума за първите месеци.
А докога долу-горе бебеносите в слинг?

# 357
Моето лично усещане е, че раницата винаги ще е компромис в сравнение със слинга за малко и нестабилно бебе. Просто то се усеща, как слингът хубаво си опъва от всякъде и гръбчето на детето е идеално подкрепено. С раниците винаги има луфтове. За вече мобилно/пълзящо/седящо дете за мен е обратно, раницата му дава повече възможност само да се намества, да действа повече с ръчички, повече свобода на вратлето и т.н.
Това са чисто мои усещания...

# 358
  • Седмото небе
Калей, благодаря за подробния отговор!
А може ли да ми посочиш варианти за добри според теб тодлър раници?

# 359
Слингът има ли някакви предимства пред раницата Ergobaby Embrace? В смисъл тя някакъв компромис ли е анатомично/ергономично или си е съвсем еквивалентна алтернатира на слинга? Става дума за първите месеци.
А докога долу-горе бебеносите в слинг?
Embrace е абсолютен компромис в много отношения. И преди съм писала за нея. Първо, това не е раница, а хибридна носилка. Лошо конструирана. Панелът е твърде тесен, не се регулира и поради това Embrace умалява реално 4-5ти месец, като максимално може да се носи до 8ми.
 В тъкан слинг съм носила и дете на 4 години, с еластичен пределът е някъде 8-9ти месец.
Регулируемите раници могат да се ползват от/около 62см или 3-4 месеца, много зависи от физиката и развитието на детето.

Калей, благодаря за подробния отговор!
А може ли да ми посочиш варианти за добри според теб тодлър раници?
Най-добрата раница винаги ще е тази, която е удобна на вас.
От всички, които съм пробвала, на мен винаги най-удобна ми е била Тула. Beco също не са лоши.

Общи условия

Активация на акаунт