Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 10

• 63 202
  • 753
  •   1
Отговори
# 420
И аз съм Тула фен, ползвахме Ftg, standart и toddler, като последната сме тествали до към 2,5г. и 100см и си беше ок.

# 421
Кои модели тодлър раници са хубави? Искам да се спра на 2-3 макс да пробваме. Исара the one, ползвахме до преди зимата, но сега вече като оформя хубава седалка, то не остава много плат за гръбчето и не ми се струва стабилно. Детето е на 2г, към 96-98см. Искам да вземем тодлър модел. Гледам Тула и Лени имат тодлър модел. И в коя слинготека в София ги има налични повече марки, да идем да пробваме и направо да я регулират там като я купим? Детето ще го носи предимно мъжът ми 2м висок, на гръб. Предстои ни екскурзия с много обикаляне и ще си я ползваме. Ако беше за нещо кратко един-два пъти, щях да се прежаля с Исарата, ама искам да му е комфортно и на детето и на мъжа ми, че е стабилна и осигурена.
С каква раница сте се носили до сега?
Тодлър раници Лени Тодлър, Лени Прескулър -регулируема, Тула тодлър, Неко тодлър (регулируема)ако ви харесват хибридните раници, има Лени хибрид. Също така може да пробвате и някой слинг с халки, подходящ за по-големи, компактни са, а и малчуган на 2+ предполагам, че няма да носите с часове.
В Прегърни Ме има избор на тодлър носилки
В www.facebook.com/hugmeslinglibrary

# 422
Здравейте,
Видях, че в Айко се предлагат ергономични раници. Моля, някой да сподели дали може да се има доверие, че са оригинални.
Благодаря Simple Smile

# 423
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Айко са оторизиран представител на Ергобейби и Тула. На сайта ergobaby.bg излизат всички магазини в страната.

# 424
  • София
Здравейте! Бременна съм в 9-ти месец и за първи път ще пробвам да бебенося. Мислех първо да посетя някоя слинготека да ми съдействат, но все пак искам да се ориентирам в няколко модела да не съм съвсем боса като отида с бебето. Знам за опцията под наем, която се предлага, но като не знам какво да наема. 😔
Необходима ли е първо консултация с ортопед да види дали са укрепнали тазобедрените стави преди да го поставя?
Четох, че за новородени се препоръчват еластични слингове тип шал, но нещо не ми допада връзването им. Гледах слинг Caboo+ organic и Manduca twist. Може да ми препоръчате и други модели. Имат ли опция за регулиране с растежа на бебето и колко време се ползват? Или е по-добре да се насоча към шал?
И каква е разликата между слинг шал за 100лв+ и слинг шал на Кикабу примерно за 30лв? Нали е парче плат от памук? Извинявам се малоумните въпроси. Следя и чета темата редовно, но от толкова марки и модели трудно се ориентирам.
Аз съм висока 178см, таткото 183см (ако се престраши 😁). Очаква се и бебето да бъде по-едричко и високо, защото ми казаха на ехографа, че има дълга тазобедрена става и върви с малко повече от седмица напред. 🙂

# 425
Нали затова са консултантите, за да препоръчат според вашата стеуктура, желание, възможности и т.н.
Отивате, набелязвате и ако нещо Ви допадне, го наемате.

# 426
Здравей.
Нямам много опит, но и ние сме с едро бебе.
Аз съм 170, таткото 189.
От първи месец до трети бях наела слинг срещу 10лв и поех доставките. След 3.5м сложих бебето в Tula free to grow без да меря раницата предварително. Просто я бях набелязала и в взех. И аз и таткото я ползваме и то доста често! Направо всеки ден по няколко пъти. И на двамата ни е удобно.

Отностно слинга този на кика бу е пълен боклук! Даже не съм сигурна че е памук това. Няма еластичност и материята е ужасна. Една приятелка го има. Нищо общо със слинговетв на доказаните марки.. Съветвам те първо нает слинг и после ерго раница.
Аз се справих сама без консултации и за двете неща. Питах във фейсбук групата и тук дали бебето е поставено добре.

Успех в бебеносенето 🤗

# 427
Здравейте, бихте ли ми препоръчали конкретен консултант в София, от който сте доволни? Нали не е проблем, че вече съм закупила слинг? И още един въпрос- ако бебето няма жълтеница,  няма да проспи ядене, ако го нося, или? Питам, защото моята дъщеря доста спи върху гърдите ми , а като я оставя някъде , започва да плаче, че е гладна.

# 428
Моите и двамата проспиваха ядене, като съм ги носила. Не може да се твърди с категоричност за всички деца, разбира се, но моите в количка се будеха, но в слинг/раница - не.

# 429
Здравейте, бихте ли ми препоръчали конкретен консултант в София, от който сте доволни? Нали не е проблем, че вече съм закупила слинг? И още един въпрос- ако бебето няма жълтеница,  няма да проспи ядене, ако го нося, или? Питам, защото моята дъщеря доста спи върху гърдите ми , а като я оставя някъде , започва да плаче, че е гладна.

Слингомания - Ани Събева

И моите са проспивали ядене, но пък малкият си го кърмех и в слинг/раница, той кърмеше на поискване, като през половин час 😅

# 430
  • Пловдив
Здравейте, извинявам се за внезапното нахлуване в темата.
Решила съм да нося живот и здраве бебчето си в слинг.
Имах една консултация в Пловдив, спряла съм се на тъканен слинг. Решила съм да си купя втора употреба. Но не разбирам самата плътност на слинга- не мога да преценя дебелината на плата. Може ли знаещите да кажете какво да разбирам под “Плътност: 270гр/м2”?
Очертава се бебчо да се носи август месец (аз съм в Пловдив, а лятото е наистина горещо)

# 431
В тази статия има доста изчерпателна информация за материите
http://www.fairyknot.org/blog/main/%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B5%D1%8 … 0%B3%D0%BE%D0%B2/
Плътността трябва да се съобрази и с материята.
Посочената от теб е по-скоро средна.

# 432
Здравейте, препоръчайте ми раница за бебе на 2,5 месеца 5 кг и 53-54см.
Спряла съм се на :
1.Emeibaby Treemei
2.Ergobaby Embrace
3.Isara Quick Full Bucket
4.Hoppediz Primeo

Коя ще ми препоръчате?

Последна редакция: пт, 11 мар 2022, 13:45 от coolyto

# 433
Спряла съм се на :
1.Emeibaby Treemei
2.Ergobaby Embrace
4.Hoppediz Primeo

Коя ще ми препоръчате?

За тези размери на детето, най-добре слинг, малко е за раница. По-добре изчакайте с раницата, поне до възраст 4 месеца.

# 434
Спряла съм се на :
1.Emeibaby Treemei
2.Ergobaby Embrace
4.Hoppediz Primeo

Коя ще ми препоръчате?

За тези размери на детето, най-добре слинг, малко е за раница. По-добре изчакайте с раницата, поне до възраст 4 месеца.

Пробвах със слинг, но ми идва тежко на гърба. Искам да имам добра опора и на кръста.

Общи условия

Активация на акаунт