Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 10

• 63 144
  • 753
  •   1
Отговори
# 465
Да, за детето и на мен ми се струва удобен слингът, но на мен ми е много трудно цялото това връзване. Или става много стегнато, или много хлабаво, общо-взето сама така и не мога да го нагодя да е както трябва. Като ходихме при консултант уж всичко беше ясно и лесно, е така и не можах да го докарам вкъщи Simple Smile А се притеснявам, че ако не е вързан правилно мога нещо да навредя на детето.

# 466
kalei , мниго благодаря за отговора. Не съм пробвала раници до сега. Нося с еластичен слинг и не ми е проблем вързването, но за ММ явно е Simple Smile Чакаме дребен, който всъщност върви дълъг, да порастне още малко и да ходим да избираме раница. След 2 месеца ни предстои ваканция, на която няма как да минем без носилка.

# 467
Здравейте, къде в София мога да отида да ми покажат как да сложа бебчо в раницата? Как ли не пробвах, стягах, разхлабвах и все не ми е удобно

# 468
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Здравейте, къде в София мога да отида да ми покажат как да сложа бебчо в раницата? Как ли не пробвах, стягах, разхлабвах и все не ми е удобно

Слинготека, Рошаво, Слингомания

Може ли и аз да се включа с молба за съвет. Бебчо е на 3 м, 62 см. Имаме вкъщи еластичен слинг Boba, който така и не можем да връзваме както трябва. И на консултация ходихме, и вкъщи пробваме - ужасно е неудобно и за мен, и за ММ. Та така и не го ползваме.
Като видя носилки, които се връзват и ми става лошо, а за раници не знам дали още не е рано. Може ли препоръка за нещо добро за детето, което се слага лесно, без да трябва помощ, и е подходящо и от сега или поне сравнитвлно скоро? Или поме да ме насочите какво да гледам. Независимо от бюджета Simple Smile

Повечето раници стават над 62см (ergobaby omni е изключение).
За 3 месечно бебе не бих инвестирала в Embrace.

# 469
Здравейте! Очаквам съвсем скоро първото си дете и една приятелка ми даде нейното Ergobaby Omni 360, от това което четох става и за много малки бебета. Ако информацията не ми е грешна след 4 седмици може да се започне с “бебеносенето” и въпросът ми е дали въпросната раница е подходяща? Благодаря ви!

# 470
Аз да споделя, от темата една мама преди 2-3 години ми препоръча kinderkraft nino, защото не е много скъпа. Имаше доста добри отзиви в темата. Пише, че може да се използва след 3ти месец, но аз започнах някъде след 6ти-7ми когато започна да сяда стабилно. Прала съм я многократно на 60 градуса, дори апликациите по нея почти не са мръднали. Сама си я слагах без проблем. Дори сега е в отлично състояние. Много добра работа ми свърши, препоръчвам я.

# 471
DareAngel, доста раници се рекламират "от раждането", както и с възможност за гледане напред. Нито едното, нито другито обаче са ок. Това, че може да се бебеноси след 4та седмица не знам къде сте го чели.
Прочетете малко повече за основните правила за правилно бебеносене, вижте и изображенията за това как се променя позицията при различните етапи на развитие на гръбначния стълб.

# 472
  • София
Здравейте! Имам бебе на 1 месец - 4,6кг, 58см. Не ми се иска да нося слинг шал и да го връзвам, а за ергономична раница е рано. Насочила съм се към слингове като Ergobaby embrace, Caboo +organic cotton, Caboo lite. Гледам също хибридни носилки като Kaya Tai, Love and carry love tie, Manduca twist, Lenny Hybrid, Isara quick full buckle.
Видях, че има и ергономични раници 0+ с допълнителна подложка, но доколкото разбрах не се препоръчват. Моля ако сте ползвали някоя от посочените носилки, да споделите мнение. Приемам и други предложения. 🙂

Последна редакция: пн, 28 мар 2022, 11:33 от gigi91

# 473
DareAngel, доста раници се рекламират "от раждането", както и с възможност за гледане напред. Нито едното, нито другито обаче са ок. Това, че може да се бебеноси след 4та седмица не знам къде сте го чели.
Прочетете малко повече за основните правила за правилно бебеносене, вижте и изображенията за това как се променя позицията при различните етапи на развитие на гръбначния стълб.

След 4та седмица може да се носи детото в слинг. Даже е доста разпространено в африканските държави. Аз така и не се научих да го връзвам това нещо, и не съм ползвала

# 474
След 4та седмица може да се носи детото в слинг. Даже е доста разпространено в африканските държави. Аз така и не се научих да го връзвам това нещо, и не съм ползвала
Това изобщо не е вярно. Затова ми беше интересно авторката да сподели къде го е чела. Ако бебето е родено здраво и доносено, може да се носи от деня на раждането. Не в ергономична раница обаче.

# 475
Това изобщо не е вярно. Затова ми беше интересно авторката да сподели къде го е чела. Ако бебето е родено здраво и доносено, може да се носи от деня на раждането. Не в ергономична раница обаче.

Ма, Госпожа, четете внимателно и съсредоточено. Като пишете, че нещо не е вярно, а после твърдите същото, някак мнението в олеква в пространството.

# 476
Не знам кой как и дали чете. Слинг може да се носи от ден 1, не след 4та седмица.
Сама казвате, че не сте ползвала слинг, очевидно не сте и особено информирана, не заблуждавайте и останалите в такъв случай.
kalei доста се е постарала с оформлението на първата страница, има линкове и на сумати библиотеки, където може да се получи още повече информация, стига човек да иска.

# 477
Здравейте! Имам бебе на 1 месец - 4,6кг, 58см. Не ми се иска да нося слинг шал и да го връзвам, а за ергономична раница е рано. Насочила съм се към слингове като Ergobaby embrace, Caboo +organic cotton, Caboo lite. Гледам също хибридни носилки като Kaya Tai, Love and carry love tie, Manduca twist, Lenny Hybrid, Isara quick full buckle.
Видях, че има и ергономични раници 0+ с допълнителна подложка, но доколкото разбрах не се препоръчват. Моля ако сте ползвали някоя от посочените носилки, да споделите мнение. Приемам и други предложения. 🙂

Хибридна система е много подходяща за лятното носене, защото материите са слингови и дишащи. В Прегърни Ме със Слингомания има разпродажба на носилки и има няколко хибрида и мей тай.

Относно носенето в ергономична раница, препоръчва се да е регулируема (свиваема платка) за доносено бебе над 62см и/или 4м със стабилна задържаща се глава

Със слинг може да се носи от ден първи, изобщо не е сложно, а и е най-оптималният, ергономичен и безопасен вариант за бебето. Това което изиска е малко практика и много желание, за доброто на бебето, а не за удобството на майката.

За Омни 360 не ми се коментира, за мен това е компромис с безопасността на  безумно висока цена

# 478
Аз да споделя, от темата една мама преди 2-3 години ми препоръча kinderkraft nino, защото не е много скъпа. Имаше доста добри отзиви в темата. Пише, че може да се използва след 3ти месец, но аз започнах някъде след 6ти-7ми когато започна да сяда стабилно. Прала съм я многократно на 60 градуса, дори апликациите по нея почти не са мръднали. Сама си я слагах без проблем. Дори сега е в отлично състояние. Много добра работа ми свърши, препоръчвам я.

Само да кажа, че съм объркала името, това което ползвах до сега е kinderkraft milo Simple Smile Сега ще търся нещо с по-голям размер

Госпожата Шантел ако смени тона и пише така че да се разбира какво твърди, ша е добре

# 479
Със слинг може да се носи от ден първи, изобщо не е сложно, а и е най-оптималният, ергономичен и безопасен вариант за бебето. Това което изиска е малко практика и много желание, за доброто на бебето, а не за удобството на майката.
Аз имам желание, но така и не успявам да се справя със слинга. Особено без чужда помощ е абсурд. Не гледам своето удобство на първо място - точно защото не мога да го вържа оптимално се притеснявам да го нося, за да не навредя на бебето. Изобщо не е толкова лесно Simple Smile

Цитат
Относно носенето в ергономична раница, препоръчва се да е регулируема (свиваема платка) за доносено бебе над 62см и/или 4м със стабилна задържаща се глава
За главата какво ще рече стабилно? Да я държи права без да му е трудно или без изобщо да се поклаща?

Общи условия

Активация на акаунт