Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 10

• 63 117
  • 753
  •   1
Отговори
# 510
Уф, ами не съм специалист, дано се включат момичетата, които ни съветват, но като човек, на когото през ръцете и бебетата са минали 6 раници на 4 марки не бих купила нито едно от тези двете. Изглеждат ми тесни, ужасно дебели, за такъв бюджет може да се вземе нова раница от утвърдена марка.
Благодаря!
Ще съм благодарна на препоръка за марка и модел ,към които да се насоча.  Висока съм 1.70, 68 кг (надявам се скоро и по-малко Simple Smile ). Бебка е на 6месеца, 59см, 4.500кг.

# 511
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Здравейте,
Има ли някой мнение за раниците на Nuna и BabyBjorn?

НЕ и на двете.

Ще съм благодарна на препоръка за марка и модел ,към които да се насоча.  Висока съм 1.70, 68 кг (надявам се скоро и по-малко Simple Smile ). Бебка е на 6месеца, 59см, 4.500кг.

Повечето раници се препоръчват над 62 см. Препоръчвам консултация и проба на място.

# 512
Според мен, това са по-скоро кенгуру с наченки на ергономично носене, но макс от 5 до 7м, защото не видях да се регулира а платка е много тясна.
Не съм ги виждала на живо, да ги пипна, но платът ми изглежда изкуствен и много плътен.
За 200е, можете да купите страхотна слингова раница в приятен десен, с която лятото да ви е приятно.
Уф, ами не съм специалист, дано се включат момичетата, които ни съветват, но като човек, на когото през ръцете и бебетата са минали 6 раници на 4 марки не бих купила нито едно от тези двете. Изглеждат ми тесни, ужасно дебели, за такъв бюджет може да се вземе нова раница от утвърдена марка.
Благодаря!

Бебето доносено ли е? Държи ли си главата изправена?  Ако отговорите са " не", то слингът е решението на този етап.

# 513
Здравейте, моля за съвет от по-опитни по темата..
Имам Ergobaby Omni 360 на която е посочено,че може да се носи бебче от 3,2 кг - има доста опции за корекция за да пасне на бебчето. Чела съм, че не се препоръчва носене на бебе в раница преди 3-тия месец и за това поръчах слинг Caboo, но грам не мога да си го сложа както трябва.
Опитах да сложа бебчо в раницата за да видя като позиция как е - ами доста по-правилно му застават крачетата…
Да мъча ли слинга или да го нося в раницата? Всеки казва различно и се обърквам вече…

# 514
Здравейте, моля за съвет от по-опитни по темата..
Имам Ergobaby Omni 360 на която е посочено,че може да се носи бебче от 3,2 кг - има доста опции за корекция за да пасне на бебчето. Чела съм, че не се препоръчва носене на бебе в раница преди 3-тия месец и за това поръчах слинг Caboo, но грам не мога да си го сложа както трябва.
Опитах да сложа бебчо в раницата за да видя като позиция как е - ами доста по-правилно му застават крачетата…
Да мъча ли слинга или да го нося в раницата? Всеки казва различно и се обърквам вече…

Не става ясно бебето всъщност колко е голямо като месеци и сантиметри.
Омни по принцип е за бебета над 65см, въпреки че Ергобейби твърди друго.
Пуснете снимка тук или в някоя група с двете носилки, за да можем да ви насочим повече.

# 515
Мда,най-важното съм пропуснала да опиша 😀 бебо е на 1 месец - около 4 кг /53 см
Така е със слинга
Скрит текст:

# 516
Здравейте, не е точно слинг или ергономична раница, но някой дали е ползвал подобен тип за гушкане на бебчо skin to skin вкъщи? Някакви наблюдения?
Виждам, че не става за пренасяне на бебчо, а само по време на седнало положение. По-скоро се чудя дали е подходящо за бебе или би имало някакви проблеми? https://www.seraphine.com/en-us/slate-blue-cotton-skin-to-skin-top-1/

# 517
Мда,най-важното съм пропуснала да опиша 😀 бебо е на 1 месец - около 4 кг /53 см
Така е със слинга

Изглежда ок, може би малко трябва да се позатегне и разпредели по-добре плата на рамената. Вас какво ви притеснява?

Здравейте, не е точно слинг или ергономична раница, но някой дали е ползвал подобен тип за гушкане на бебчо skin to skin вкъщи? Някакви наблюдения?
Виждам, че не става за пренасяне на бебчо, а само по време на седнало положение. По-скоро се чудя дали е подходящо за бебе или би имало някакви проблеми? https://www.seraphine.com/en-us/slate-blue-cotton-skin-to-skin-top-1/

Блузите "kangaroo care" са много препоръчвани най-вече за недоносени деца.
Имат много ползи както за бебето, така и за родителя.

# 518
Изглежда ок, може би малко трябва да се позатегне и разпредели по-добре плата на рамената. Вас какво ви притеснява?
Позицията на крачетата- мисля,че трябва да са по-високо

# 519
Благодаря!
В крайна сметка се спрях на Tula Explore . Ще видя дали ще си паснем.
[quote author=mamaAnna link=topic=1268134.msg44635970#msg4463597

Бебето доносено ли е? Държи ли си главата изправена?  Ако отговорите са " не", то слингът е решението на този етап.
Доносена е и си държи главата, но е дребна. Имам и слинг, но не е моето за съжаление.

# 520
Здравейте.Може ли мнение за тази раница,някой ползвал ли е марката?В момента сме със слинг с ринг,но вече се оглеждам за хибридна раница за след месец два,мисля първо да я пробвам под наем,за съжаление в града ни няма консултанти и библиотеки,чисто на визия и по характеристики я харесах.
https://koalababy.bg/hybridna-ergonomichna-ranica-primeo-hoppediz-singapore-blue

# 521
Благодаря!

Ergobaby Omni и Tula Explore са почти едно към едно и съответно пасват над 65 см, защото (заради опцията "с лице напред" ) не могат да се регулират на височина.
Има и изключения, разбира се. Пет месечно бебе, може и да пасне ок, въпреки че е по-дребно.

Позицията на крачетата- мисля,че трябва да са по-високо

Дупето е видимо по-ниско и според мен е ок.

# 522
Здравейте, знаете ли в Пловдив към кого мога да се обърка за консултация? Има ли място, на което мога да отида както в София?

# 523
# 524
Благодаря!
[quote author=mamaAnna link=topic=1268134.msg44635970#msg4463597

Бебето доносено ли е? Държи ли си главата изправена?  Ако отговорите са " не", то слингът е решението на този етап.
Доносена е и си държи главата, но е дребна. Имам и слинг, но не е моето за съжаление.

Тази раница се препоръчва за бебе над 64 см, няма опция зза носене на по дребно бебе, защото платката не се стеснява достатъчно, а и е много висока, като захлупва по- малките бебета.

Общи условия

Активация на акаунт