Дистанционно обучение за учениците-Teмa 11

• 22 225
  • 746
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Включвам се и аз, като студент 3ти курс. За мен това ДО е просто неефективно, поне от гледна точка на провеждането на упражненията. За лекциите е ок да са онлайн, обаче не стой така въпроса за упражненията. Пък и не съм само аз, а други мои колеги имат задължителен стаж, в тази ситуация дистанционното провеждане на този стаж е просто невъзможно.

За всички е ясно, че лабораторни упражнения студентите по физика, химия, биология или медицина няма как да правят дистанционно. Но претенциите ти за съвестен студент рязко се изпаряват в мига, в който "съгласуваш" неопределително местоимение в единствено число със сказуемо в множествено число. Хайде, за такива неща като пълен - непълен член няма да споменавам, но това е все едно да напишеш "я не мо'ем да пра'йм упражнения тъй". Смешно и... жалко е. Бих ти препоръчала да използваш "освободеното" време - за път и пр. - и да наблегнеш в/у грамотността.

Включвам се и аз, като студент 3ти курс. За мен това ДО е просто неефективно, поне от гледна точка на провеждането на упражненията. За лекциите е ок да са онлайн, обаче не стой така въпроса за упражненията. Пък и не съм само аз, а други мои колеги имат задължителен стаж, в тази ситуация дистанционното провеждане на този стаж е просто невъзможно.

Абсолютно неефекитвно е така е . Каква е вашата специалност ако мога да попитам?

Искам само да кажа на мамите следното:
И да има старание момичета и да няма ако не си супер умен ученик няма как да научиш да кажем първи закон на Мендел, или пък втори, или трети ако няма кой да ти го обясни качествено и най вече присъствено.

Абе аз за пръв път ги прочетох от Уикито и мога да ти обясня 1-ви, 2-ри и 4-и дори без "синхронно" ДО.
При това така, че със сигурност да ги и разбереш, и запомниш трайно. Wink
Съмнявам се преподавателите ти да са по-малко умели.

Последна редакция: пн, 09 ное 2020, 19:48 от katiABV

# 196
  • Пловдив
Момичета, дайте да се върнем по същество на темата Hug
Девойката е ясна - проблемът е някой младеж, а не трудности при усвояването на материята Sunglasses
В нашето училище /в Пловдив/ днес пуснаха анкета през Shkolo с опции: присъствено или ДО до отпадане на мерките. Гласувах за второто. Достатъчно учители и родители се заразиха от деца, които го "карат" леко. Не говоря с предположения.

# 197
Мими, времената сега са такива, че се налага да пораснете малко по-бързо от обичайното.  При вас нещата са по-сложни заради новата програма и това двустепенно гимназиално образование, но каквото за всички - това и за теб. Ще се понапънеш малко повече, ако искаш да вървиш напред.
Да се брои като измрънкване, но бързото порастване би било оправдано в други ситуации. Съвсем не съм съгласна със ставащото и където трябва, го казвам на място.

Тук епидемия няма.  Мерките са излишни и децата са опитните зайчета, които го отнасят.

Последна редакция: пн, 09 ное 2020, 20:29 от Анонимен

# 198
  • Варна
Къде е това тук, ти нали си в Канада? Ние пишем за България, а тук епидемия определено има.

# 199
  • София
@mimi_zl Вече не фигурира математика към дисциплините ми, обаче поне няколко дисциплини е много по-добре да ги разбереш присъствено(говоря за практическите упражнения все пак). Колкото и да се стараем да разберем както сме сега онлайн, много е трудно хем да гледаш във виртуалната стая, хем и да използваш софтуера за съотв. дисциплина

Телерик, Софт Уни и Гугъл чудесно се справят със задачата.

# 200
Ачо, не можеш ли да си сплитваш екрана?

# 201
  • София
Опитни или не - в момента такива са обстоятелствата по нашенско. На 16 са достатъчно големи, за да могат да си седнат на столовете и да учат. Тъкмо ще се научат на самодисциплина малко, а и те имат родители, които да им помогнат. Като нещо не им е ясно по някой предмет да питат - то с питане става и малко напъване. Да се радват, че все още учат, че както върви да не стане да се обяви нулева година, че тогава ще видят зора!  Достатъчно сме я закъсали - да се стяга и да учи!

# 202
Ние докато обсъждаме, ковида ще мине през децата, учителите и родителите и оцелелите (надявам се всички) ще са като някои от лекарите на първа линия с антитела. Та ДО след месец заради ковид може да е излишно, ще сме имунизирани. Дано сме живи и здрави дотогава. Днес говорих с нашата класна, миналата седмица беше доста напрегната, имаме деца с карантина заради родители. Тази седмица децат се върнали, родителите всички изкарали леко, с потвърдени тестове били, звучеше бодро. Но каза че тя замества други учители, та въртележката се върти. Моят син беше болен миналата седмица, сега съм аз. Прилича на обикновен вирус, но знам ли. Та докато се наумуват ще го изкараме всички май, дано да е леко, че идват и грипните вируси ...

# 203
  • София
Ти си го карай колкото искаш, ама не бутай и другите да го карат. За теб може да е като грип, за други хора е да берат душа и да не могат да ги приемат в болница.

# 204
  • София
Днес са имали само един час с титуляр. Останалото- със заместници, някои и съъвсем не по същия предмет. Ново нищо не са взимали. Да живее присъственото обучение при тотално отсъстващи и болни учители.
Кати,
Скрит текст:
всички здравни министри са п_тки, мълчат, ако и да идват от системата. Сякаш всичко става по "Приказка за стълбата" на Смирненски. Докато са долу, редови работещи, виждат и се ядосват, станат ли обаче министри, и тутакси забравят за какво е ставало дума. Те са принцове по рождение и боговете са им братя. Много добре  знаят колко е безумна и неработеща е системата наа здравеопазването, и то не от сега, а от въвеждането на човеконенавистното творение, наречено НЗОК. Поредният пример за администрирането им е предложението за критерии за направления за ПСР по каса.
Скрит текст:
Човек се чуди как да заобиколи подобни разпоредби, само и само да свърши полезна работа. Половината време от работата е да се чудим как да заобиколим разпоредбите в полза на болния и да описваме простотии по бумагите. По каса се лекуват само определени диагнози. Ако си болен от друга болест, опциите са две- да се пише реалната диагноза и касата да не поеме лечението/а болницата е търговско дружество, не благотворително/ и да се наложи човекът да го плаща, ако и осигурен, или втората- да се напише друга, която касата плаща. Както казва един колега- отдавна не вярвам на епикризи.  В пътеката пише да се направи А+Б, но те далеч не са необходими за конкретния човек, на него му трябват В+Г, но правим задължителните, защото те гарантирали качетвеното  обслужване, т.е нещо като лечебницата на санитарите Гюс и Уес в "параграф 22"- алгоритъмът изисква да се измери температурата и да се боядисат ноктите против гъбички. Край! От какво има нужда конкретният човек, не е важно, защото ако има пропуск от задължителните неща, не плащат и глобяват
От ЕЖК /майка на колежка, педиатърка/ - интубирано 9 г дете, болно от коронавирус. ЕЖК от колеги досега не ми е донасяло невярна информация. За вас лъжа, за мен истина.
Който оцелее, ще е много як и приспособен. Ще му се наложи да я кара с минимално медицинско обслужване, защото няма да има кой да го преглежда. Който оцелее, ще му се наложи да стане бързо много умен и самостоятелен, защото няма да има кой да му преподава и обяснява. Това ще подобри здравния и ментален статус на нацията бързичко, а и пенсионното ще си отдъхне и ще се разтовари. Добре са синаправили сметката г-дата управляващи, в т.ч.и Светиня Му, В.

Май "Дистанционно Обучение" ще заменим с "Дистанционно Лечение". Интересно ми е за колко ли време човек се научава да интубира сам себе си... гледайки обучителни клипчета. Много ми липсва падащото от смях човече...

С това редуване на присъствено и дистанционно ще стане такъв мармалад, че до месец системата ще колабира. Системата на образованието са учителите, докато ако МОН изчезне за един месец може и никой да не забележи. Престъпни решения. Дано се вразумят.

А, не си права - ако МОН изчезне като нищо може и да заработят нещата... по-добре.

# 205
Мога, обаче половината написан код не се вижда, както и има моменти, в които лаптопа ми просто "замръзва", когато се ползва meet срещата, платформата за онлайн обучение към университета и съотв. софтуер.
katiABV, чета и странична литература освен задължителната, обаче пак ще го кажа: не е същото, както е в присъствената форма. Същото стои и с разработването на част от курсовите работи, еми онлайн консултациите не дават същия ефект, както би било при нормално провеждане на часовете.

# 206
Ти си го карай колкото искаш, ама не бутай и другите да го карат. За теб може да е като грип, за други хора е да берат душа и да не могат да ги приемат в болница.
Не разбрах защо реши че искам другите да го карат... Това се случва, само констатирам и е факт че докато ни пуснат ДО ще се окаже че повечето са карали. Това че не харесвам ДО не значи че смятам че сега е разумно да са на училище.

# 207
  • Mediterraneo
Значи, така да не харесвам лигавщини! Сигурна съм, че и в присъствено обучение толкова ще научите, ама сега понеже е модерно, да се изкажем и ние против!
Дъщеря ми завърши предната учебна година с чудесен успех! Не й попречи дистанционното обучение, учеше здраво. Да, на моменти изпушваше, но с малко повече бутане от моя страна, нещата се получиха. Племенникът ми, от своя страна, никаква не я свърши. При еднакви условия бяха поставени, той успя да провали седем 7! дисциплини. Така че не е до присъственото или дистанционното. Той и в първите два триместъра не се справяше, ходи на уроци по 2-3 предмета, а бяха присъствено.

# 208
  • София
Мога, обаче половината написан код не се вижда, както и има моменти, в които лаптопа ми просто "замръзва", когато се ползва meet срещата, платформата за онлайн обучение към университета и съотв. софтуер.
katiABV, чета и странична литература освен задължителната, обаче пак ще го кажа: не е същото, както е в присъствената форма. Същото стои и с разработването на част от курсовите работи, еми онлайн консултациите не дават същия ефект, както би било при нормално провеждане на часовете.

Не се притеснявай. Научиш ли коя е цитираната от теб Еми ще разбереш и как да се справяш с търсене на материали, насоки, съвети и дори код изцяло, вкл. с обяснения из нета. Ще ти дам подсказка: stackoverflow . Представи си, учила съм се да програмирам (дисертацията ми е в/у компютърни симулации на сложни системи, програмите са мои) в годините, в които такава помощ нямаше. И пак се справих. Забележи, учех се докато работех в голяма степен, преди това имам само един семестър, при това зачот. Та въпросът тук не е възможно ли е - знаем, че е възможно - въпросът е доколко ти лично си мотивиран да го направиш. Да допълня - поне трима от състудентите ми работят като програмисти, нито онлайн, нито офлайн преподаватели са имали. Единия е и съсобственик на софтуерна фирма. Моя бивша колежка е програмист в една от големите софтруерни фирми. На програмиране се е учила... от мен и от книги (разпечатвани, снимани... такива времена бяха). Става. Може.

# 209
Значи, така да не харесвам лигавщини! Сигурна съм, че и в присъствено обучение толкова ще научите, ама сега понеже е модерно, да се изкажем и ние против!
Дъщеря ми завърши предната учебна година с чудесен успех! Не й попречи дистанционното обучение, учеше здраво. Да, на моменти изпушваше, но с малко повече бутане от моя страна, нещата се получиха. Племенникът ми, от своя страна, никаква не я свърши. При еднакви условия бяха поставени, той успя да провали седем 7! дисциплини. Така че не е до присъственото или дистанционното. Той и в първите два триместъра не се справяше, ходи на уроци по 2-3 предмета, а бяха присъствено.
Първо, не е лигавщина. Второ изказвам си мнението, което е и на база опита ми от предишния семестър. Тогава го изкарах целия + всички изпити онлайн. Еми извинете, ама тогава също работех пак в университета. За съжаление бях първо в платен, а след това и в неплатен отпуск. Ако смятате, че това са претенции/лигавщини, здраве му кажи.

Общи условия

Активация на акаунт