Дистанционно обучение за учениците-Teмa 11

• 22 135
  • 746
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Няма да оглупеят отрочетата, а родителите ще изкукат, защото не са свикнали да се занимават с децата си. И не, не е заради работенето. Принципно не са свикнали, защото децата от 2-3-годишни са по детски заведения и се виждат вкъщи за 3 часа, от които поне два часа всеки е зает със своите неща.

# 241
Предвид обстоятелствата няма да е провал. При положение, че и без това малко се тества, днес почти половината са положителни, вече никой не крие, че вирусът се разнася И в училище, после децата си го носят вкъщи, колко хора и тук писаха, че няма откъде другаде са са го лепнали, освен от детето.  Ако сега аз имах малък ученик, хич нямаше да ми дреме дали ще му става нещо на психиката и колко му била важна социализацията - щях да съм с три ръце и пет крака за ДО, пък лятото ще се оправяме. Вече стана много модерно, поредната дъвка колко било важно присъственото. А още сме ноември, тепърва ни чакат декември и януари с грипа.
Съгласна съм, но вероятно е наистина децата вече да са го донесли и превенцията може да няма смисъл, поне за този вирус. Аз лично ще си пусна едни антитела да проверя. Цитирах нашата учителка, миналата седмица беше притеснена, тази каза че всички са обратно в клас (без моя син, който задържах още малко, защото искам да го наблюдавам), някои са деца на родители, прекарали вируса. Иначе мен ако питате, ако имаше лесен начин бих си оставила детето в къщи до края на март. Само, че се чувствам малко като в ДГ и не ме интересува училището в момента, съвсем сериозно, просто бих го спряла, дори ако после трябва да ходи на изпити. Самият факт че някои ще иска да му виси пред компютъра, а не да си работи по учебници след като нищо друго не е наред много ме дразни.

# 242
  • София
тоест ти го изкара леко, вкъщи го изкарахте леко, значи всички ще го изкарат леко и е най-важно вече като ти е минало, всичко да си е по старому, защото вече теб не те засяга. Мониторът ти е най-големият проблем.

# 243
тоест ти го изкара леко, вкъщи го изкарахте леко, значи всички ще го изкарат леко и е най-важно вече като ти е минало, всичко да си е по старому, защото вече теб не те засяга. Мониторът ти е най-големият проблем.
Само да добавя, че здравна система в колапс е проблем за абсолютно всеки човек, без значение дали е изкарал ковид или не. Или поне за всеки, който мисли една стъпка напред.

# 244
Не знам какво съм изкарала, всички караме лек (засега) вирус при положение че има положителни родители. Стоя си в къщи и след време ще проверя. Разсъждвам си, решението за ДО завсички не зависи от мен. Не съм безотговорен родител, детето си ползва маска, ние ползваме маски, работя от в къщи и не се разнасям за щяо нещяло по обществени места.

Последна редакция: вт, 10 ное 2020, 08:29 от Sparkles

# 245
  • София
Към днешна дата, поне в София, вече всички сме контактни. Някои даже го изкараха. Аз не виждам никакъв смисъл да се спират децата от училище. Просто е безмислена мярка вече.

# 246
За мен като потърпевш в дадената ситуация е изключително трудно да се справям и съучениците ми поне една част от тях твърдят същото. Тези,които предпочитат ДО всъщност не са с много добър успех и им е все едно, но ние амбициозните и с желание за знания сме ощетени. Момичета казвам ви съвсем сериозно биология, химия и литература за 10 клас не може да се учат по този начин.

Teya75-Диктуват, обясняват, изпитват пишат да така е, но аз не говоря за тези неща, а говоря за УСВОЯВАНЕТО на материята и го казвам от най- първо лице . Не можете да ме убедите в противното както и не можете да убедите един уважаващ предмета си учител в това.

Усвояването, мило момиче, се случва след като ти е преподадено. Като седнеш вкъщи, прочетеш, помислиш и осмислиш това, което са ти издиктували и разказали.
Понеже моето дете върви крачка пред теб, съвсем отговорно заявявам, че изброените  дисциплини се усвояват в пъти по-добре при добре преподаден материал и с ДО. Особено литература, особено вече в 10 клас, дори няма нужда и от преподаване чак толкова. Би трябвало да имате огромния опит от 7 клас, след него почти няма надграждане, само творби се разглеждат.
Та казано простичко, ако не умееш да учиш в 10 клас и чакаш някой да ти го смели като в 7 клас, да, може и да ти е трудничко.
Тук отварям една скоба, за незапознатите - 10 клас е особено труден и натоварен клас в момента за езиковите гимназии, които след това се профилират и трябва да са приключили с всички предмети до тогава. Първи гимназиален етап (поредната новост) е толкова наблъскан и хаотичен, че е нормално на децата да им е трудно, НО, повечето неща няма как да бъдат усвоени принципно-така е заложена програмата. С ДО или без ДО, дисциплините и материалът са много. Няма усвояване, има зазубряне.
Ако си мислите, че присъствено ще е различно-не, няма да е. ДО поне ви пести време от път, вкъщи си, на тихо и топло, и поне можеш да се съсредоточиш да поемеш максимума. Ако си амбициозен ученик, както твърдиш.

# 247
  • София
тоест няма смисъл от нищо, да ходим да се повеселим и при Алибегов. А децата на училище хубавичко да се поизмесят и дори тези, които още не са занесли нищо  да запълнят пропуска.

# 248
Към днешна дата, поне в София, вече всички сме контактни. Някои даже го изкараха. Аз не виждам никакъв смисъл да се спират децата от училище. Просто е безмислена мярка вече.
Сериозно ли?

# 249
  • София
10 клас не е труден. Обаче...аз съм учител и мога да ви кажа, че огромен процент от усвояването на всеки материал става чрез общуването в класната стая. Има десетки техники, които не могат да се приложат онлайн. Децата са си всеки за себе си и съвсем ясно се вижда, че НЕ общуват помежду си при онлайн урок.

Да, съвсем сериозно го казвам. Съжалявам, но това са фактите. Ако сте живели в някоя кула като самотен пенсионер, може и да се спасите.

# 250

На какво се основава това твърдение? И наистина ли не разбираш, че това колко ще се разболееш зависи от това колко вирусен товар си поел, поради което при лекарите положенеито е много зле. Дори да си бил контактен по някакъв начин, това не значи, че е ОК да продължаваш да се излагаш да вируса, както и да излагаш на него други хора. Аз може и да съм се разминала в супермаркета с някой заразен, но това е максималната ми контактност.
Според мен ще има реален ефект, ако се мине на ДО до края на декември. Да се прескача през две седмици между ДО и присъствено не е ефективно нито като учебен процес, нито като борба с епидемията.

# 251
  • София
къде са това фактите? В момента фактите никой не ги знае, защото няма обективни данни.  На теория всички може да сме контактни, на практика не е нужно допълнително да се измесват хората и да продължават да се измесват, защото така си правят още повече контактни с повишен риск от заболяване.

# 252

Според мен ще има реален ефект, ако се мине на ДО до края на декември. Да се прескача през две седмици между ДО и присъствено не е ефективно нито като учебен процес, нито като борба с епидемията.
Според мен направо до края на март, вместо да се върнат тъкмо като тръгне грипа.

# 253
10 клас не е труден. Обаче...аз съм учител и мога да ви кажа, че огромен процент от усвояването на всеки материал става чрез общуването в класната стая. Има десетки техники, които не могат да се приложат онлайн. Децата са си всеки за себе си и съвсем ясно се вижда, че НЕ общуват помежду си при онлайн урок.

Да, съвсем сериозно го казвам. Съжалявам, но това са фактите. Ако сте живели в някоя кула като самотен пенсионер, може и да се спасите.

Т.е. говоренето между учениците в час е начин за усвояване на материал? Съгласна съм, че дискутирането на материала е важно за разбирането му, но не разбирам как това не може да стане онлайн? Даже смятам, че е е по-удобно, защото в класната стая децата седят едно зад друго, а в интернет могат да виждат лицата на съучениците си, вместо гърбовете им или изобщо да не ги виждат, което е важно за общуването.

# 254
  • София
Ок, вярвайте и се надявайте.
Фактите са 43/ позитивни от тестваните.

Да, контролираното говорене по урока е част от процеса на учене.

Общи условия

Активация на акаунт