Дистанционно обучение за учениците-Teмa 11

• 22 135
  • 746
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Твоето малко ми напомня на онези партита за шарките - хората не си спират децата от градина, дори ги водят на такива партита, за да се зарази детето "и да изкара леко шарката, докато е дете". А аз не виждам никакъвсмисъл да се вдигат ръце и да се оставя всичко на самотек, щото, нямало смисъл повече да се внимава.

# 256
10 клас не е труден. Обаче...аз съм учител и мога да ви кажа, че огромен процент от усвояването на всеки материал става чрез общуването в класната стая. Има десетки техники, които не могат да се приложат онлайн. Децата са си всеки за себе си и съвсем ясно се вижда, че НЕ общуват помежду си при онлайн урок.

Да, съвсем сериозно го казвам. Съжалявам, но това са фактите. Ако сте живели в някоя кула като самотен пенсионер, може и да се спасите.

Т.е. говоренето между учениците в час е начин за усвояване на материал? Съгласна съм, че дискутирането на материала е важно за разбирането му, но не разбирам как това не може да стане онлайн? Даже смятам, че е е по-удобно, защото в класната стая децата седят едно зад друго, а в интернет могат да виждат лицата на съучениците си, вместо гърбовете им или изобщо да не ги виждат, което е важно за общуването.
Според мен общуването между децата  в час няма ниаккво отношение към преподаването. Там е важен учителя. Общуването се осъществява в междучасието.

Последна редакция: вт, 10 ное 2020, 09:30 от Sparkles

# 257
Ок, вярвайте и се надявайте.
Фактите са 43/ позитивни от тестваните.

Да, контролираното говорене по урока е част от процеса на учене.

Да, от тестваните. А те са се тествали, защото имат основание, т.е. били са контактни. Това не значи, че ако тестваме цяла София, процентът ще бъде същият.

Още не разбирам как не можете да уредите дискусия на учебния материал през платформите, които ползвате.

# 258
  • Варна
Ахъм, 43% от тестваните са позитивни. Да, ама другите 57 не са!!! И далеч не 100% от населението е тествано! Та айде да не си говорим глупости, че вече всички сме го изкарали! За днес над 100 смъртни случая! Колко още трябва да чакаме и да се успокояваме, че "всички сме го минали"? Кои са тези всички? Всички, които изкараха по някой сопол и дори тест не си направиха, ама вярват, че са изкарали ковида! ОК, аз НЕ ВЯРВАМ, че вкъщи сме го изкарали и никак не държа! Пълна тъпотия се случва в момента в държавата, наливали пари в болниците! Вместо да предотвратят попадането на хората там. Тва е същото като да кажат "нека гори и се разраства пожарът, ще купим още пожарогасители да го гасите локално", вместо да се вземат мерки и да се ограничи! Тъпизъм на ента степен и бягство от отговорност от страна на хора, които са на поста си точно за да я поемат!

# 259
Към днешна дата, поне в София, вече всички сме контактни. Някои даже го изкараха. Аз не виждам никакъв смисъл да се спират децата от училище. Просто е безмислена мярка вече.
Някои даже и умряха, а други се борят за живота си.
Контактни не значи заразени.

# 260
Няма да оглупеят отрочетата, а родителите ще изкукат, защото не са свикнали да се занимават с децата си. И не, не е заради работенето. Принципно не са свикнали, защото децата от 2-3-годишни са по детски заведения и се виждат вкъщи за 3 часа, от които поне два часа всеки е зает със своите неща.

Това беше най - смисленото и истинно до циничност мнение.
И това не важи само за детските заведения( ДГ , училища) но и за заниманията по интереси почивните дни ( рисуване, яздене и пр.) Чувала съм го и облечено в думи на родители - два часа глътка въздух все пак. Но иначе е заради детето....
Жалко, че не много родители  осъзнават описания от Андариел факт - хората не са свикнали да си бъдат с децата, някак е удобно някой друг да се занимава с тях, те си плащат ако трябва, а после дори могат да търсят вина - защо не е направено/постигнато това или онова.

# 261
  • София
Тъй, класната вчера потвърдила на децата, че половината липсващи учители са положителни, другата половина са  болнични от страх. Но родителите сме били гласували за присъствено обучение, затова директора нищо не може да направи. Липсват и деца от класа. Силно неясно защо. Особено много нов материал не взимат, няма кой да го преподава, но за сметка на това всеки ден имат контролни. Нали трябва да се запълни времето. Бележникът е пълен:) Официална информация от училището все още няма..... Като оставих днес детето пред училището, ми направи впечатление, че има доста по-малко коли и потокът деца беше рехав.

# 262
  • София
Тези неща отдавна са измерени, има си правени анкети, дори обективни замервания какво правят хората вкъщи, колко време кой как прекарва. Когато не общуваш активно с някого, започваш да се отчуждаваш и после общуването те натоварва. А децата са "искам всичко веднага, сега и завинаги, обръщай ми внимание". Не са виновни хората, защото системата ги поощрява дори ги задължава да го правят.  Но е хап, който много трудно се преглъща, горчи.

ха, ха, от четвъртък, където имало над 20 процента заболяемост в училищата, щели да имнат на ДО! Това от министъра преди малко. Следва интересният въпрос - а колко ще са тези училища с данните за 20-те процента?

# 263
Не ми влиза в работата, но как майките, които толкова подкрепят ДО, как мислят да издържат финасово от два до 5 месеца? Понеже има и самотни майки и сирачета, но всички искат да ядат и да са на топло.
Вие как бихте се справили със ситуацията. Предполагам, че освен безсмъртните като мен има и много родители, които точно това ги тревожи.
Аз лично съм чела условията за отпускане на 610лв помощ и първо има лист от критерии, които граничат с прага на бедността, второ - дори и да ги получиш, кое по напред да платиш?

# 264
  • София
И аз забелязах повишеното количество контролни.
Даже вчера 10 клас имаха контролно по история сутринта, явно учителката е станала и го е решила. А те са в часове от 13....

# 265
10 клас не е труден. Обаче...аз съм учител и мога да ви кажа, че огромен процент от усвояването на всеки материал става чрез общуването в класната стая. Има десетки техники, които не могат да се приложат онлайн. Децата са си всеки за себе си и съвсем ясно се вижда, че НЕ общуват помежду си при онлайн урок.

Да, съвсем сериозно го казвам. Съжалявам, но това са фактите. Ако сте живели в някоя кула като самотен пенсионер, може и да се спасите.

Това не е вярно. Или поне не е общовалидно, хайде, да не обобщавам.
Зависи от преподавателя. Зависи от децата. Който не умее-не умее и това е.
Аз работя от вкъщи и съм свидетел как протичат някои часове онлайн. Общуват. И деца и учител. Които умеят. Които не умеят не се получава, така е. Но при тях и присъствено не се получаваше-сух преподавател, скучен, без опит да мръдне крачка напред в развитието си-няма и какво да предложи на децата.

Може да не съм учител, но съм от родителите, на които не им тежи това, че са близо до децата си. Всички тези хуморески, дето се въртяха във ФБ лятото, по темата с изкукуригалите майки с деца на ДО ми бяха как да кажа, доста елементарни.
Аз прекрасно знам как протичат часовете, защото присъствах лично, щем не щем един дом делим. Чух с ушите си, видях с очите си. Говоря с децата си, коментираме всяка ситуация, научихме се да сме по-гъвкави, съдействахме на 200%, за да има процес. Половината учители също. Другата половина не мръднаха и на косъм в развитието си. Това е положението, и то е така и присъствено.

Последна редакция: вт, 10 ное 2020, 09:10 от фаастък

# 266
И аз забелязах повишеното количество контролни.
Даже вчера 10 клас имаха контролно по история сутринта, явно учителката е станала и го е решила. А те са в часове от 13....

Продължаваш да не обясняваш как при ДО децата не могат да дискутират материала.
Всъщност сега се замислих, че може би нямаш предвид общуването на децата в час, а това как по-схватливите обясняват на другите някои неща в междучасието, т.е. вършат твоята работа.

# 267
  • Варна
ха, ха, от четвъртък, където имало над 20 процента заболяемост в училищата, щели да имнат на ДО! Това от министъра преди малко. Следва интересният въпрос - а колко ще са тези училища с данните за 20-те процента?
Мхм, въпросът е пишат ли се отсъствия в момента и по наблюдения не се пишат много-много. От една страна - облекчение за родителите да не търчат при ЛЛ за всеки сопол, от друга - тотално изкривяване на данните!
п.п. и още нямам отговор от директорката относно епидемичната обстановка в училището. Не че очаквам да е достоверна при тези обстоятелства, ама ей така, от кумова срама...

# 268
  • София
Уини, която и да си, може ли без лични нападки?
Може да се организира дискусия в час при желание.

# 269
Уини, която и да си, може ли без лични нападки?
Може да се организира дискусия в час при желание.

Не е лична нападка, а настоятелен въпрос. Като при желание може да се организира дискусия, значи ти нямаш желание. Пак не казваш каква е толкова голямата и спъваща усвояването на материала разлика между класната стая и онлайн.

Общи условия

Активация на акаунт