Дистанционно обучение за учениците-Teмa 11

• 22 156
  • 746
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Към днешна дата, поне в София, вече всички сме контактни. Някои даже го изкараха. Аз не виждам никакъв смисъл да се спират децата от училище. Просто е безмислена мярка вече.

Някои го изкараха, други бяха окончателно прекарани, а голямата част не са били заразявани. И никак, ама никак не искат да бъдат, понеже някой вече го е "изкарал".
Моя приятелка - учителка - е болна сега. На моя възраст (приблизително), има малко дете, самотен родител е, няма ни братя, ни сестри, никого си няма. Има възрастна майка. И понеже контактни извън училище практически не е имала... познайте откъде е заразена.
И сега имам конкретен въпрос.
Ако се наложи да бъде хоспитализирана, кой от умниците тук, дето много знаят и "то е само грипче" и "децата не го пренасят", ще й гледа детето?

# 376
В моята фирма голям процент са хоум офис, сроковете са си същите. Комуникацията е променена, но нима някой очаква всичко да си остане като преди? Не сме си позволили да излизаме по заведения, даже отменихме почивка нашето семейство. Така е в условия на пандемия!

# 377
  • София
.

Последна редакция: вт, 10 ное 2020, 23:37 от sali

# 378
  • пустинята Гоби
Първо в София не всички са контактни, и второ от контактните не всички сме болни.

Мои близки заразени от децата (две семейства), карат вируса тежко. Едният е в болница в провинцията, защото в София не е намерил къде, а вторият се влачи повече от месец на антибиотици вкъщи.

# 379
  • София
10 клас не е труден. Обаче...аз съм учител и мога да ви кажа, че огромен процент от усвояването на всеки материал става чрез общуването в класната стая. Има десетки техники, които не могат да се приложат онлайн. Децата са си всеки за себе си и съвсем ясно се вижда, че НЕ общуват помежду си при онлайн урок.

Да, съвсем сериозно го казвам. Съжалявам, но това са фактите. Ако сте живели в някоя кула като самотен пенсионер, може и да се спасите.

Във Вашите часове учениците си приказват помежду си? Хм. Би ми било интересно какво преподавате и в кое училище (с цел да го избягвам).

Т.е. говоренето между учениците в час е начин за усвояване на материал? Съгласна съм, че дискутирането на материала е важно за разбирането му, но не разбирам как това не може да стане онлайн? Даже смятам, че е е по-удобно, защото в класната стая децата седят едно зад друго, а в интернет могат да виждат лицата на съучениците си, вместо гърбовете им или изобщо да не ги виждат, което е важно за общуването.

Очевидно могат да говорят като са онлайн - но само по обсъжданата тема, по-трудно им е да обсъждат прически и видеоигри.

Последна редакция: вт, 10 ное 2020, 14:50 от katiABV

# 380
В област Велико Търново учениците от 8 до 12. клас ще останат на ОЕСР до края на месеца.

# 381
  • София
Не съм в училище, споко.

# 382
В област Велико Търново учениците от 8 до 12. клас ще останат на ОЕСР до края на месеца.

Да и аз видях, решението е взето от кмета / имам приятел директор на училище от него го знам/ и е взет за всички училища. В София кога не знам?

# 383
Пише, че решението е на оперативния щаб. Предполагам, че до ден-два още области ще последват Пловдив и Велико Търново в една или друга степен.

# 384
... Аз съм в къщи и я питам да изпращаме ли нещата направени за да не изостава, а тя предлага да го сложа с телефона в meet. Имам чувството че на всяка цена трябва да станат супер дигитални. Колкото по-рано, толкова по-добре. Не бяха така учителите допреди ковид. По вайбър с кратки указания и всеки да се оправя. Сега докато не им увиснеш онлайн не се успокояват.

При нас организацията на електронното обучение е прилична. Има си програма, часове. Коригира се, когато се налага. Основният проблем е за по-тихите деца, че не успяват да се включат в надвикването заради по-шумните, но учителите могат да се справят. Настоява се да са включени камери, за да ги следят учителите дали работят в час.

Току що получих анкета. Отивам да я попълвам.

# 385
  • Варна
Нашата класна за първи път публикува домашните в Гугъл класна стая, а не в групата във ФБ... Чудя се дали това може да означава някакво намерение или просто тества системата Confused

# 386
В Пловдив от 6ти клас нагоре са на ДО до 22ри.
Пффф, дано останалите да са присъствено, че вече се чудят какво да измислят.

# 387
  • Най-красивата страна
В нашето училище вече има 3 начални учителки с корона вирус,както и няколко деца.
Дете от нашия клас отсъства,защото е имало контакт с болен от корона вирус и е под карантина.Още не знаем какви са резултатите от теста му.
А аз утре няма да пусна дъщеря ми на училище.
Ще поискам бележка от личен лекар за колкото може повече дни.С надежда да минем скоро на ДО.
Не мога и не искам да оставя детето си да учи в такава среда.Не е безопасно за никого.

# 388
Не знам, аз честно си признавам, че се страхувам, ако искат сега да ги върнат в училище. Две седмици така-онака, тъкмо като да се разболее. И да не е ковид, преди точно месец се чудих от какво е, пък как да взема бележка, пък как да намеря преглед... Нямам сили ни за фургони, ни за поликлиники. Сега поне тръгвам на работа спокойна, че е в къщи и текат някакви часове, последните дни преди да ги затворят имаха дупки от по два-три часа заради липсващи преподаватели, да ходят из улиците или кой знае къде, никой не го интересува, да се смесват с още хора. За мен просто не си заслужава нервите, ако ще в Сорбоната да учи. Ръководството ни е мангъровистко, ще умре на поста си, но няма да вземе мерки, нито да прибере децата в къщи...

И като почнат някои да питат - ами докога, ами кога... В бедствие се живее ден за ден и се радваш, че всички сте здрави и никой не се е заразил, та да тичате по болниците. Явно още има докато ни дойде достатъчно до главата.

# 389
  • София
Значи оставята второкласниците сами вкъщи, въпреки закона да не остават сами до 12 г., обаче е безотговорно да си пратиш детето на училище където освен знания, получава и грижи?
Дайте го този закон, да го прочетем и анализираме.
Училището не е място за грижи, а за обучение.
И ще е хубаво, ако има здрави учители, които да могат да преподават...и след ковид.

ЗАКОН ЗА ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО
Чл. 8. (Sunglasses (Нова - ДВ, бр. 14 от 2009 г.) Родителите, настойниците, попечителите или другите лица, които полагат грижи за дете, са длъжни да не оставят без надзор и грижа децата до 12-годишна възраст, ако с това се създава опасност за тяхното физическо, психическо и нравствено развитие.

СЕМЕЕН КОДЕКС
Чл. 125. (3) Родителят осигурява постоянен надзор по отношение на малолетното си дете и подходящ контрол на поведението на непълнолетното дете.

Общи условия

Активация на акаунт