Дистанционно обучение за учениците-Teмa 11

• 22 028
  • 746
  •   1
Отговори
# 660
Понеже виждам мнения, че всеки, преболедувал нещо, е с КОВИД- не е така. Със сина ми от седмица сме вкъщи със сополи и кашлица, вече и на антибиотик, но тестовете за КОВИД са отрицателни. Така че си ги има и другите вируси,  без положителен тест или поне някой супер специфичен симптом (загуба на вкус/мирис), изобщо не бих разчитала, че сме го прекарали.

ДО ми даде възможност да преподавам през това време, иначе щях да съм поне 2 седмици болничен. Имайте предвид, че заради изолацията от март на доста хора са им отслабени имунните системи и сме като бебета -бута ни всяко нещо.

# 661
  • пустинята Гоби
Добре, аз ще дам за пример малък град, за който имам сведения. Училището работи нормално, няма официално болни. Всичко е привидно спокойно. Същевременно болницата вече е пълна, положението там е тревожно. За мен нещата са свързани, нямаш достъп до адекватно лечение, затова спазваш мерки и ограничения. Реално, ако не се говореше за претъпкани болници и липса на медикаменти, аз щях да съм една идея по-спокойна.

# 662
Март изолацията беше съвсем кратка. Локдаун тук не е имало никога. След това цяло лято всички имаха шанса да събират витамин Д по плажове, че и в Гърция половин България се изнесе на три пъти.

# 663
  • Бургас

Ами при нас са си на линия и не искат ДО. И в двете училища, с които имам досег.
Тези мрачни прогнози не се сбъдват навсякъде. Но явно се очакват от някои хора с нетърпение и радост в стил "казах ли ви, че така ще стане?".

Радвайте се, че нямате, но ситуацията е много динамична. Както няма, за няколко дни се оказва, че има 5ма. Но когато се стигне до там все някой изгърмява, нали. Никой не иска да е от първите.
Не вярвам да има хора, които в тая ситуация да се радват на "нали ти казах".

# 664
На тези, които се притесняват за психиката на децата си заради ДО, може да прочетат тази статия относно последиците от ковид:

Всеки пети с COVID-19 развива психическо разстройство до 3 месеца

https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/11/10/4137630_vseki_peti_s_cov … _razstroistvo_do/

# 665
Винаги когато си помисля, че сме ударили дъното, властимащите успяват да ме изненадат. Утре мисля, че половин България се чуди да праща ли детето си на училище или ще са он-лайн. Много ми е интересно, не се ли замислят, че има деца и които не учат в родните си градове. Трябва да пътуват. Училището пише едно, областния щаб - второ и накрая министърът ще тресне някоя заповед, която отменя или не всичко. Как успяват да сътворят такъв хаос не мога да разбера.
Вече си мисля, че го правят нарочно! Тази неяснота още повече засилва паниката и страховете на хората! Не може да са толкова тъпи всички! Снощи обявиха, че днес ще има яснота!!! Кога днес?! В 23ч? Тези деца кога точно ще пътуват?

# 666
  • София

Здравейте. За да не пускам нова тема първо ще питам тук.
Имам дете със СОП начален етап (4 клас).
В понеделник, 9.11 в 10,40 часа директорката на училището, в което учи качва в школо заповед, според която учениците от 3 до 12 клас преминават на онлайн обучение до 20.11.
Това поставя в шах и мат родителите на децата в четвърти клас, които са втора смяна на училище.
Първи и втори клас продължават да учат присъствено, защото според директорката тяхното обучение било приоритет.
Има ли право да иска с мотивирано писмо разделяне на децата от начален курс на учещи онлайн и такива, които учат присъствено?
И не е ли приоритет присъственото обучение на всички деца от начален курс?
Не е ли приоритет да се осури присъствено обучение за децата със СОП и децата на работещи, родители от определени браншове, които не могат да излизат отпуска или да работят дистанционно?
Понеже не ми се отваря сайтът на МОН, моля за отговор, ако някой е запознат.

Мисля, че можеш да се опиташ да го преместиш в училище, където не са в момента онлайн, но не си представям каква полза би имало от това - нито за теб, нито за детето. Няма как да сложат по-големи деца със СОП в паралелки на малките.

# 667
И на фона на 4000 заболели от К-19 моето дете с имунен дефицит ще стъпи в училище само през трупа ми.
Това е твое право и никой разумен човек не би го оспорил. Но защо очакваш другите деца да не стъпват в училище?
Идеята на Врабчо беше такива деца като моето на ОЕСР да ходят в училище през определен период за да бъдат изпитвани, на което се противопаставям. Другите да си стъпват колкото искат, не взимам решение за чужди деца. Сега разбрана ли съм?

# 668
  • София
На тези, които се притесняват за психиката на децата си заради ДО, може да прочетат тази статия относно последиците от ковид:

https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/11/10/4137630_vseki_peti_s_cov … _razstroistvo_do/

Ох, вчера я видях тази статия.
Мисля, че вече всички сме с психически разстройства, независимо от това, дали сме с ковид или не! Disappointed

# 669

Ох, вчера я видях тази статия.
Мисля, че вече всички сме с психически разстройства, независимо от това, дали сме с ковид или не! Disappointed

Още от самоот начало в някои хора се забелязаха увреждания на нервната система. В тази статия се говори не само за депресия, но и за деменция и други сериозни неща, които са свързани не само с емоционалното състояние на човека, но и с когнитивни функции. Тези, които радеят за присъствено, понеже иначе децата ще останат необразовани, осъзнават ли, че някои от тези деца могат да се сдобият с увреждания, заради които после да имат СОП?

# 670
  • София
Когато има изследване, колко хора са развили такива разстройства, породени от ситуацията и се съпоставят с резултатите, цитирани в статията, може и да се замисля.
Това е манипулативно поднесено, както статията, така и проучването, ако действително е само това, което е написано.

# 671
Решението на щаба в София е: ДО до 27 ноември, за учениците от шести до дванадесети клас.

# 672
  • Майничка
Вие сте на ОЕСР по медицински причини, не по Ваше желание (така де, има формулирано желание, но обективната причина е медицинска).

# 673
  • Бургас
Когато има изследване, колко хора са развили такива разстройства, породени от ситуацията и се съпоставят с резултатите, цитирани в статията, може и да се замисля.
Това е манипулативно поднесено, както статията, така и проучването, ако действително е само това, което е написано.
Такива изследвания няма как да има. Обикновено едно дегенеративно нервно залоляване прогресира бавно и докато се появят видими симптоми е минало доста време. Т.е. причинно-следствената връзка няма как да се докаже.

# 674
  • София
Решението на щаба в София е: ДО до 27 ноември, за учениците от шести до дванадесети клас.

Къде го пише? Никъде нищо не намирам

Общи условия

Активация на акаунт