Дистанционно обучение за учениците-Teмa 11

• 22 029
  • 746
  •   1
Отговори
# 75
  • Бургас
Факт е, че учителките са болни. Факт е, че тази информация не е оповестена.

# 76
  • София
И защо трябва да ти вярвам, Лиляна?  Ти си заинтересована страна, защото си част от системата, така че каквото ще да става, няма да го напишеш в публично. Обвинявай ме в подлост колкото си искаш - аз нямам никаква връзка с образователната система, така че интерес нямам. Дори само поради факта, че доста хора в тази и другата тема писаха за това как по лични канали разбират за позитивни и болни деца и ,учители, а официално нищо не се обявява, не им казват и съответно няма карантина, няма нищо. Вярно, никой не е длъжен да дава лични данни като диагнози на учители, но не може да се крие - хората говорят.

Последна редакция: нд, 08 ное 2020, 23:19 от Andariel

# 77
Може в МГто или ЕГто в Ямбол да няма скрито-покрито, обаче ако гледаш само в тези две училища и си правиш изводите само от там, си в много голяма грешка.

Погледни извън този мини оазис. И ще видиш каква е истината.

От днес, цялата страна е "червена".

Наистина, ама - наистина - ли вярваш, че в твоето училище всичко е цветя и рози, пък болните са само по другите места???

Статистически каква е вероятността да е вярно? Ямбол е все пак, областен град, не е затънтено изолирано селце!

# 78
  • София
Аз само предавам какво са ми разказали.
Ако не спрем да предаваме какво са ни разказали, скоро ще се убием сами, преди вируса! Това важи за всички ни, не конкретно и само за теб.
И между другото, това "предавам какво са ми разказали", звучи точно като "на комшиите са им платили 1800 лв, за да ги пишат с ковид". Извинявай, но е същото!

Последна редакция: нд, 08 ное 2020, 23:58 от Слънчевата

# 79
Ами аз говоря от първо лице.
А, струва ми се, че четеш темата за сблъсък с ковид. И там ли всичко да е конспирация?

# 80
  • пустинята Гоби
И аз не вярвах в теории на конспирацията, но сега ги виждам пред себе си. Абсолютно неадекватно училищно ръководство, което не карантинира класове, а ги смесва и разболява допълнителни деца и учители.

# 81
Освен с медицинска бележка ,има ли друг начин да спреш дете от училище в момента за по-дълъг период?
И някой знае ли как стои въпроса с подаване на молба от клас ,за да мине онлайн?Колко % от класа трябва да са съгласни,за да се осъществи това?

# 82
  • Майничка
Mimi Rose, карантинирането на ученик, учител или клас е в правомощията единствено на РЗИ.
Gloria_18, има опция да подадеш до директора заявление за ОЕСР по желание. Ако не е по медицински причини, се иска разрешение и на РУО. Опция за клас няма.

# 83
  • София
rumka833, ако се обръщаш към мен, не чета. Но какво пише там? Че директори заплашват с уволнение учители?
Не казвам, че вярвам в това, че има оазиси. Има училища, които не изнасят бройките, факт е. Аз също не го одобрявам това. В НПМГ се опитаха да си замълчат при първия карантиниран клас, но родителите дадохме ясно да се разбере, че ще се чувстваме по-добре с неудобната и тревожна истина, отколкото с агнешко мълчание. Получавахме известяване в Школо за всеки случай на учител или ученик.
Искам да кажа, че е разнасяне на слухове това, че учители мълчат, щото ще ги уволнят. Вероятно има друга причина.

# 84
  • София
Скрит текст:
В малките населени места се оказва стигма да си признаеш, че си с коронавирус. Много хора отбягват тестуване именно по тази причина.
Контактна съм отново, отпреди 3 часа. Пациент, когото карат с тежка тахидиспнея, но водещата диагноза на бърза помощ е инсулт, какъвто той няма. Задушава се, надиша ме едно хубаво, докато се въртях около него да го преглеждам. От снимката излезе пневмония. Сега ми писа колежката, която ме смени- излязъл положителен бърз антигенен тест. Приет е в ковидното. Аз няма как да работя дистанционно. Други могат, но имат задръжки, надхвърлящи инстинкта им за самосъхранение. Заради тях и такива като тях аз и такива като мен ще продължим да сме все така контактни и да играем руска рулетка. В петък ще си пусна тест.

П.С  В нашата болница има ковидни, много и всеки ден. Доказани. Умират даже.

Стискам палци.
Ра, не ме разбирай погрешно, но... министърът доскоро беше директор на една от големите болници - същото безгръбначно ли беше и тогава?

Не казват, защото после ще искат да продължат да работят в училището. И подчиняването на авторитета. А и в рискова обстановка е много по-щадящо за психиката да си изфантазира човек, че всичко е ок, вирусът не е чак толкова опасен. Иначе щяха ли сума учители да се мотаят със смешните полушлемчета и да плачат, че не им било удобно да говорят с маска?  Много от докторите по същия начин реагират, за да преодолеят страха - игнорират го.

Да, това е защитна реакция на мозъка... спомням си някакъв документален филм с интервю с оцелял пилот - камикадзе... Казали им, че шансът за оцеляване е 0. и не помня колко %-а. Но... всеки е мислил, че точно той ще е оцелелият.

# 85
  • Бургас
Аз само предавам какво са ми разказали.
Ако не спрем да предаваме какво са ни разказали, скоро ще се убием сами, преди вируса! Това важи за всички ни, не конкретно и само за теб.

Оф, да приемем, че ме лъжат с уволнението. НО. Учителките са болни. Няма карантинирани групи и родителите не знаят, поне не и по официалния начин. Това са си факти, които не могат да се изопачат на принципа една жена каза. Какво говори това само по себе си? Че всички учителки дружно са се наговорили да не казват ей така щото им е кеф? Или нещо друго?

# 86
  • София
Не знам кой мълчи и кой лъже, но ето в нашето училище все още не се изнася информация. Започнах да пиша на директора в Школо и получавам доста подробен отговор, но информация до всички все още няма.

# 87
  • София
Няма как да са доказано болни и РЗИ да не са известени за случая с тази детска градина. Най-вероятно тези учители не са си направили ПСР тест и затова така са се развили нещата, което е тъпо. Всъщност по-тъпото е, че не се заделя обществен ресурс за такова изследване, като знаем колко рискови за себе си и за околните са учителите. Само че без тест - не е доказано, че учителките са били с Ковид или с друг вирус.

# 88
  • Бургас
Може, ако кажат, че са ползнали лични предпазни средства или, че 2-3 дни преди симпноми не са били на работа.

# 89
  • София
Може, ако кажат, че са ползнали лични предпазни средства или, че 2-3 дни преди симпноми не са били на работа.
Имаш ли информация дали са били с направен ПСР тест?

Общи условия

Активация на акаунт