Дистанционно обучение за учениците-Teмa 11

• 21 990
  • 746
  •   1
Отговори
# 60
  • Бургас
Освен това някой по-преди спомена и запрахи от уволнение ако се разприказват.
Съвсем наскоро ми разказаха за плъзнала зараза в детска градина в нашия град. Четири учителки болни. Директорката ги заплашила с уволнение ако кажат, че имат ковид.
Въобще тая пандемия освен всичко друго изкара и доста от лошите черти на някои хора.

# 61
  • София
Ох, сериозно ли?
И ги заплашва с уволнение, защото...?
Повтаряме само чух, казаха ми, говори се...
Дадоха право на всяко училище да мине на ДО ако желае. Защо ако учителите се заразяват в училище и се страхуват, училището да не мине на ДО? А очевидно се страхуват, ако петицията е наистина представителна за съсловието.

# 62
  • Ямбол
Повече им харесва да вярват на конспирации или сами да създават такива. Е, свобода на словото. Добре, че от такива не зависят решенията за ДО.

# 63
Слънчевата, както във всяка група хора, и след учителите няма единомислие.  Мен лично ме е страх.

Относно това дали има или няма случаи по-точно в момента няма как да знаем. Много хора ще са почти безсимптомни и изобщо няма да знаят, че им има нещо ,много ще са болни от "нещо", но няма да се тестват. Когато цялата държава гори е нелепо да се смята, че някои конкретни училища са подминати. Колкото и да се пазят и да спазват мерки вътре.

# 64
  • София
И двете учителки на децата не вярват във вуруса... Още когато съобщиха за първия и единствен случай на Ковид сред 1400 ученика казаха, че не вярват.

# 65
В малките населени места се оказва стигма да си признаеш, че си с коронавирус. Много хора отбягват тестуване именно по тази причина.
Контактна съм отново, отпреди 3 часа. Пациент, когото карат с тежка тахидиспнея, но водещата диагноза на бърза помощ е инсулт, какъвто той няма. Задушава се, надиша ме едно хубаво, докато се въртях около него да го преглеждам. От снимката излезе пневмония. Сега ми писа колежката, която ме смени- излязъл положителен бърз антигенен тест. Приет е в ковидното. Аз няма как да работя дистанционно. Други могат, но имат задръжки, надхвърлящи инстинкта им за самосъхранение. Заради тях и такива като тях аз и такива като мен ще продължим да сме все така контактни и да играем руска рулетка. В петък ще си пусна тест.

П.С  В нашата болница има ковидни, много и всеки ден. Доказани. Умират даже.

Последна редакция: нд, 08 ное 2020, 22:21 от ra2

# 66
  • София
Учителите са извадка от обществото. Някои искат ДО, други не.
Както сме и родителите. Аз съм в тих ужас, че в четвъртък се връщат на училище, други родители нямат търпение.

# 67
  • София
Не казват, защото после ще искат да продължат да работят в училището. И подчиняването на авторитета. А и в рискова обстановка е много по-щадящо за психиката да си изфантазира човек, че всичко е ок, вирусът не е чак толкова опасен. Иначе щяха ли сума учители да се мотаят със смешните полушлемчета и да плачат, че не им било удобно да говорят с маска?  Много от докторите по същия начин реагират, за да преодолеят страха - игнорират го.

# 68
  • София
Е, не смятам, че ra2, която очевидно работи в рискова среда, си фантазира услужливи на психиката неща. Не е сериозно.

# 69
  • София
Нищо не съм написала за ра2, но е достатъчно човек дори по медиите да ги чуе и види някои как говорят - типично, та типично, като по учебник.

# 70
  • Бургас
Ох, сериозно ли?
И ги заплашва с уволнение, защото...?

Защото не можеш да си представиш колко проблеми, бумащини, проверки и пълни дезинфекции съпътства затварянето на няколко групи в детската градина. Ще ги дават по новини, родители ще са недоволни, от общината ще ги скъсат отпроверки за спазване на мерки. Мога да изброявам още. Освен това някои директори на градини/училища се държат като диктатори. Правят каквото си решат, щото даречем имат гръб в общинанта/руо.

# 71
  • Ямбол
ОФ, много сте забавни, как се надъхвате. Колко от вас са учители, че да твърдите такива небивалици?
Или важното е лъжата да се повтаря достатъчно много, че да повярват и останалите.

# 72
  • София
Коя лъжа по-точно?

# 73
  • Бургас
Ами не знам, Лиляна. Аз само предавам какво са ми разказали. Ако искаш да ти дам телефона на работещата в градината, която ми го каза. Предполагам, че като работещи в системата ще се разберете кой крив, кой прав, кой лъже.

# 74
  • Ямбол
Примерно лъжата за лошите директори, които забраняват да се обявиш за болен. А и като цяло точно твърденията(предположенията) ти, Андариел, са неверни. Не си вътре, нищо не знаеш, само нахъсваш останалите срещу нас. Подло е това.

Общи условия

Активация на акаунт