Дистанционно обучение за учениците-Teмa 11

• 21 977
  • 746
  •   1
Отговори
# 15
Аз съм за ДО поне зимата. Такава опция няма в анкетата, затова гласувах До Коледа. Поне зимата, защото няма как да стоят отворени прозорци и врати, студено е и без това в училище, тръгват другите вируси. С маска на затворено цял ден трудно ще се издържи сигурно.

# 16
  • Бургас
Какво има за чудене, предвид това, че аз и повечето ми колеги не желаем ДО и го приемаме само като крайна мярка,

А не е ли вече време за крайни мерки? Или викате може и още. Колко трябва да станат например починалите и разболели се учители за да се включат крайните мерки? Число ми дайте, зная че сте математик.
За да има ефект от някоя крайна мярка, тя трябва да бъде приложена ПРЕДИ нещата да са изтървани, а не СЛЕД, защото иначе не е крайна мярка, а отчаяно действие в хаоса.

Последна редакция: нд, 08 ное 2020, 10:35 от Irene Adler

# 17
Моето мнение е, че учителите не предприемат действия по 3 причини:
1) да не ги нарочат за страхливци. Така или иначе има много анти-учителски настроения в страната, не искат да си навличат още недоволство.
2) ДО е много трудно за правене добре - отнема много, много повече време за подготовка на учителя, трябва да се препланира всичко, за да е подходящо и интересна за онлайн среда, а се изискват и технически умения,  които много учители нямат, а няма и към кого да се обърнат за помощ
3) не ги е страх, част са от групата в обществото, което го намира за просто грип

Виждам все пак, че синдикатите започват някакви действия - доколкото разбрах искат към момента дълга ваканция- надявам се да успеят все за нещо да се преборят.

# 18
  • пустинята Гоби
Молбата за ДО свободен текст ли е? Смятам да я пускам в понеделник, проблем ли е че няма да е одобрена, а детето няма да го пускам повече? После трябва ли да пускам нова молба, за присъствено обучение?

# 19
  • Най-красивата страна
Аз съм за ДО.
При сегашната обстановка мисля,че е крайно време да затворят детски ясли,градини и училища.Защото и без да има пандемия,те са развъдник на всякакви зарази.А дори и при това положение бай Ганьо продължава да пуска децата си болни на училище.В нашето училище например сестрата връща всяка сутрин 5-6 деца.
Присъственото обучение вече не е безопасно нито за учителите,нито за децата,нито за нас родителите.
В нашето все още няма заразен с Ковид,но е въпрос на време.
В съседното училище има 11 деца и 6 учители...заразени,като учителите са в болница.

# 20
Ако ви е интересно...
Добро (според мен) квартално училище (София) :
Имаме инфо в Школо от директор за:
1. брой положителни деца, брой карантинирани деца на ДО;
2. брой учители в болничен, не само Ковид (около 20%);
3. Анкета сред родители на ученици от прогимназия с 2 опции : За/Против До за 2 седмици;
4. Резултат от анкетата - 70% са "за";
5. Резултат от горното - 9-20.11 учениците минават на ДО;
Аз съм доволна, че няма да сме опълченци в неравната борба и с вируса, и със здравната система.

# 21
Нашата класна е писала в групата, че учителите са изключително притеснени. Имало много болни колеги.
Не знам как се работи под такова постоянно напрежение.

# 22
Браво! И при нас тече анкета до утре включително, но съм песимист!

# 23
  • София
е, те анкетите ги правят в зависимост от това какъв резултат им е по-изгодно да получат. Wink

Ами ето - мисля, че съм включила всички възможности, но ако някой се сеща за някаква съществено различна бих допълнила.

https://www.bg-mamma.com/?topic=1268345.new#new

# 24
https://www.actualno.com/healthy/sedmichnite-danni-za-koronaviru … news_1517890.html
Това ми се вижда доста добре подредено и даден добър диапазон от данни и времеви интервали.
Леко процентно забавяне. Дано.
За ВУЗ-овете препоръката е за продължаване на дистанционното. На тях им е дадена автономия. Училищата също могат да взимат автономни решения. Броят на умрелите от коронавирус учители се увеличава. Не дават статистика за съсловието, така както дават статистика за медицинския персонал, а може би трябва.
Колежка беше в ковид отделението, 1 седмица по-късно разви клинична симптоматика и тестът й излезе /+/. Нагло се каза, че е била в карантина, но най-вероятно я е нарушила и се е заразила навън, по улиците, моловете и магазините. Да вярвам ли, да не вярвам ли......

# 25
  • София
Добавила съм още опции в анкетата.
И, не, Андариел, не очаквам какъвто и да било определен отговор от нея. Интересно ми беше как се разслояват мненията по темата.
Не е нужно да сте свръхподозрителни и да търсите конспирация навсякъде. Много трудно се живее така

Нещата не се подобриха... "присъствено с мерки" е безсмислена опция - в момента е такова. И така и не се появиха опциите, третиращи тенденциите в пандемията (на локално ниво, да речем, само в България), а не някакви магически дати - коледа, ноември... които нямат някакво специално значение за разпространението на болестта (коледата може и да има, де, ако започне масово преселение на народите).

# 26
Моето мнение е, че учителите не предприемат действия по 3 причини:
1) да не ги нарочат за страхливци. Така или иначе има много анти-учителски настроения в страната, не искат да си навличат още недоволство.
2) ДО е много трудно за правене добре - отнема много, много повече време за подготовка на учителя, трябва да се препланира всичко, за да е подходящо и интересна за онлайн среда, а се изискват и технически умения,  които много учители нямат, а няма и към кого да се обърнат за помощ
3) не ги е страх, част са от групата в обществото, което го намира за просто грип

Виждам все пак, че синдикатите започват някакви действия - доколкото разбрах искат към момента дълга ваканция- надявам се да успеят все за нещо да се преборят.

Изпуснала си най-масовата причина. А именно, че извън Ямбол, където се уверих, че РЗИ си вършат работата (браво на тях, но и са малко на брой случаите спрямо в останалата част на страната) -  директорите не дават на учителите да се тестват, не им дават да вземат отпуски нито болнични. Инструктират фонда премълчават каквото чуят в учителската стая, а самите директори пускат завоалирана и частична информация за болните, и то я пускат късно.

Ето това е според мен най-голямата причина.

# 27
  • пустинята Гоби
Аз не разбирам какво печелят директорите от цялата работа. Родителите си пускат със страх децата на училище, учителите със страх преподават и работят. Не е нормално. Вместо да се вземе най-логичното решение,  се седи напук по неясни причини.

# 28
Някой писа, че не му пречи маската цял ден. Да пробва 4-5 часа почти през цялото време да говори, да обяснява, да се напъва, за да се чува в стаята! Тогава резултатът ще бъде друг.
Да не говорим, че имам хроничен синузит  и болки в гърлото, които се усилват след говорене с маска.

# 29
Случи се.
Загубихме  страхотен учител и невероятен човек.
Не мога да опиша какво е. На никого не пожелавам да разбере. Съсипващо.
  Не мога да забравя как г-н министъра за първия починал учител в Търговище определи чувствата на засегнатите като психоза. Що за човек би  изтърсил такава простотия и как да го уважаваш  след такова изказване?!
Да си беше мълчал или поне да се беше направил, че съжалява за думите си.
 Аз уважавам институцията , но не мога  и не искам да се правя ,че уважавам качествата с които ''блесна''.

Общи условия

Активация на акаунт