Дистанционно обучение за учениците-Teмa 11

• 22 190
  • 746
  •   1
Отговори
# 180
Включвам се и аз, като студент 3ти курс. За мен това ДО е просто неефективно, поне от гледна точка на провеждането на упражненията. За лекциите е ок да са онлайн, обаче не стой така въпроса за упражненията. Пък и не съм само аз, а други мои колеги имат задължителен стаж, в тази ситуация дистанционното провеждане на този стаж е просто невъзможно.

Досега сте учили присъствено, нали?

Ами летният семестър на 2ри курс ми беше изцяло онлайн и беше неефективно. Иначе преди да минем онлайн сега, пак си бях присъствено като само 1 лекция мина онлайн, поради факта, че започна да става и практически насочена освен теоретично. Единствено 1ви и 2ри курс бяха на хибридна форма на обучение

Мисля, че Ви е време за един дистанционен урок къде се пише И и къде И-кратко.

https://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html

Последна редакция: пн, 09 ное 2020, 18:20 от Iris04

# 181
  • Варна
Аха, пречупихме кривата, епидемията е под контрол, това до за две седмици явно свърши работа според управляващите... Потрес. Аз поне говорих с РУО днес, получих насоки за действие. Явно от загрижените министри ще получим едно голямо нищо, освен легло в болницата (лекарите са под въпрос, ама кво толкоз), ще се спасяваме поединично.

# 182
Не успях да изчета всичко в подробности, но има писмо от МОН, че часовете по учебна и производствена практика, които не могат да се осъществяват от разстояние в електронна среда, се провеждат присъствено при спазване на регламентираната дистанция и носене на защитни маски. Отнася се и за дуалната форма на обучение. Присъствено се провеждат и изпитите при самостоятелна и задочна форма на обучение, в случай, че не може да се осигури надеждното им провеждане в електронна среда. Присъствено се провеждат и олимпиади и състезания от календара на МОН без да се смесват ученици от различни паралелки. За всякакви други дейности може да се поиска присъствено провеждане с разрешение на министъра на образованието.

# 183
Днес са имали само един час с титуляр. Останалото- със заместници, някои и съъвсем не по същия предмет. Ново нищо не са взимали. Да живее присъственото обучение при тотално отсъстващи и болни учители.
Кати,
Скрит текст:
всички здравни министри са п_тки, мълчат, ако и да идват от системата. Сякаш всичко става по "Приказка за стълбата" на Смирненски. Докато са долу, редови работещи, виждат и се ядосват, станат ли обаче министри, и тутакси забравят за какво е ставало дума. Те са принцове по рождение и боговете са им братя. Много добре  знаят колко е безумна и неработеща е системата наа здравеопазването, и то не от сега, а от въвеждането на човеконенавистното творение, наречено НЗОК. Поредният пример за администрирането им е предложението за критерии за направления за ПСР по каса.
Скрит текст:
Човек се чуди как да заобиколи подобни разпоредби, само и само да свърши полезна работа. Половината време от работата е да се чудим как да заобиколим разпоредбите в полза на болния и да описваме простотии по бумагите. По каса се лекуват само определени диагнози. Ако си болен от друга болест, опциите са две- да се пише реалната диагноза и касата да не поеме лечението/а болницата е търговско дружество, не благотворително/ и да се наложи човекът да го плаща, ако и осигурен, или втората- да се напише друга, която касата плаща. Както казва един колега- отдавна не вярвам на епикризи.  В пътеката пише да се направи А+Б, но те далеч не са необходими за конкретния човек, на него му трябват В+Г, но правим задължителните, защото те гарантирали качетвеното  обслужване, т.е нещо като лечебницата на санитарите Гюс и Уес в "параграф 22"- алгоритъмът изисква да се измери температурата и да се боядисат ноктите против гъбички. Край! От какво има нужда конкретният човек, не е важно, защото ако има пропуск от задължителните неща, не плащат и глобяват
От ЕЖК /майка на колежка, педиатърка/ - интубирано 9 г дете, болно от коронавирус. ЕЖК от колеги досега не ми е донасяло невярна информация. За вас лъжа, за мен истина.
Който оцелее, ще е много як и приспособен. Ще му се наложи да я кара с минимално медицинско обслужване, защото няма да има кой да го преглежда. Който оцелее, ще му се наложи да стане бързо много умен и самостоятелен, защото няма да има кой да му преподава и обяснява. Това ще подобри здравния и ментален статус на нацията бързичко, а и пенсионното ще си отдъхне и ще се разтовари. Добре са синаправили сметката г-дата управляващи, в т.ч.и Светиня Му, В.

# 184
  • София
Да не прозвуча от позицията на някакъв "абсолютен" авторитет ама , все пак тук някой има ли съмнение по въпроса, че присъственото обучение е много по-ефективно от всякаква форма на дистанционно ???
Същността на дискусията ( по моему ) е в ЗДРАВНИЯ аспект - а именно приемлив ли е рискът от заразяване при присъствена форма на обучение ?
За себе си аз имам отговор, на други ( все още ) им се губи отговорът.

# 185
Днес казаха по новините , че ще кажат дали ще продължат ДО, има ли някакви новини?

# 186
Ако изходим от това, което ни пускат на час по лъжичка, обикновено в медиите, нещата според мен вървят към редуване на присъствено с ОЕСР. Примерно -  две седмици присъствено, две - ОЕСР. Носене на маски при смесване на ученици от различни класове, хибридно обучение, където и когато е възможно. Като извеждането на паралелките от присъствено към ОЕСР ще е в определена последователност - да речем, че ще се стараят да държат максимално присъствено 1-2. клас, 12. клас, 7-8. клас, като евентуално ще има значение къде колективът е по-затворен ( няма голямо движение на учители между паралелките). Учителят вкъщи, децата в клас също е вариант. Всичко това вероятно ще се решава на местно ниво ( област или община) или по предложение на директора на конкретното училище. Не изключвам и национално решение за преминаване към ОЕСР според ситуацията в страната.

# 187
С това редуване на присъствено и дистанционно ще стане такъв мармалад, че до месец системата ще колабира. Системата на образованието са учителите, докато ако МОН изчезне за един месец може и никой да не забележи. Престъпни решения. Дано се вразумят.

# 188
  • Варна
Как и кой искаме да се вразуми след като миналата седмица над 340 съфорумки подписаха писмо към светилата на държавата, че искат отново присъствено обучение в разгара на епидемията !?

# 189
Не разбирам подобно решение за редуване с какво ще подобри заболеваемостта всред учителите.

# 190
Нищо няма да направи, просто освен, че ще се изпозаразят, нищо няма да научат. Отсъстват учители, свободни часове, заместници по друг предмет, карантинирани класове. И това в самото начало.

# 191
При нас при 2 случая в гимназия  минават на хибридно обучение  всички  гимназии- 2 дни присъствено и 3 дни онлайн , "или в  Мола, или пред игрите", както се изразиха родители.

Последна редакция: пн, 09 ное 2020, 23:14 от Анонимен

# 192
  • София
За мен като потърпевш в дадената ситуация е изключително трудно да се справям и съучениците ми поне една част от тях твърдят същото. Тези,които предпочитат ДО всъщност не са с много добър успех и им е все едно, но ние амбициозните и с желание за знания сме ощетени. Момичета казвам ви съвсем сериозно биология, химия и литература за 10 клас не може да се учат по този начин.

Teya75-Диктуват, обясняват, изпитват пишат да така е, но аз не говоря за тези неща, а говоря за УСВОЯВАНЕТО на материята и го казвам от най- първо лице . Не можете да ме убедите в противното както и не можете да убедите един уважаващ предмета си учител в това.

Не ти липсват биология, химия и литература за 10-и клас, а БЕЛ за 2-ри до 4-и. Понеже грешките, които допускаш, се изучават не в 10-и, а във 2-4-и клас. МОМИЧЕ, тогава на какво обучение беше - извънземно ли? Подозирам, че за онези, които са успели да усвоят материала във 2-ри клас, не представлява особена трудност да се справят с литературата за 10-и клас дистанционно. Понеже, за разлика от теб, ние отдавна не сме "момичета" - поне не и с/о такива като теб - и, за разлика от теб, доста от нас много добре знаят и биологията, и химията, че и литературата за 10-и клас и имат доста добра идея - отново, за разлика от теб - какво е нужно, за да се усвои.

# 193
  • София
Мими, времената сега са такива, че се налага да пораснете малко по-бързо от обичайното.  При вас нещата са по-сложни заради новата програма и това двустепенно гимназиално образование, но каквото за всички - това и за теб. Ще се понапънеш малко повече, ако искаш да вървиш напред.

# 194
  • пустинята Гоби
Ама какво учат тези деца, че им е толкова трудно, при все учебници и наличието на Интернет?

Общи условия

Активация на акаунт