Дистанционно обучение за учениците-Teмa 11

• 22 184
  • 746
  •   1
Отговори
# 225
  • София
То в България останаха ли нерискови зони?

# 226
  • Майничка
Да, но тази опция е с дългосрочно действие и би позволила по-гъвкави реакции на училищата.

# 227
Четох статия, в която пишеше за мнението на директорите относно новото решение на уважаемия Министър - повечето от тях смятат, че е по-добре да се издаде заповед от по-висока инстанция за целокупно минаване на ДО вместо те поединично да го правят. И в това има логика и аз ги разбирам - ако даден директор на училище реши да обяви ДО, веднага ще се започне мрънкане от родители, привърженици на присъствената форма, ще се започне със заплахи за преместване на ученици в друго училище, където ДО няма и т.н. А както добре знаем - за всеки ученик в България се отпускат средства, т. нар. делегиран бюджет. Кой директор би искал училището му да загуби пари? Дори когато става въпрос за здравето на деца и учители, много директори не биха се посвенили да предпочетат парите и личния интерес - без разправии с недоволни от ДО родители, без проблеми. Не абсолютизирам, защото има и съвестни директори, които вече са преминали на ДО въпреки големия потенциал на негативите, който се крие зад това решение. Но и аз съм на мнение, че трябва решение, касаещо учениците и студентите в цялата страна - както се направи за тези две седмици - от 27.10 до 11.11. Когато решението е взето за всички, тоест е масово, дори и да има недоволни, няма какво да се направи, няма как да бъдат осъществявани заплахи за преместване на ученици в другите училища, защото решението е взето от по-висока инстанция и каквото е за Георги, ще бъде и за Ангел.

# 228
  • София
Не бих сменила училището на детето ми, само защото ще премине на ДО. Дори на ДО, обучението му ще бъде по-добро от някои присъствени училища.
А и в тези динамични времена, едва ли някой си мисли , че ще получи гарантирано присъствено обучение.
Мен ме устройва това, което Дидева писа, за прехвърлянето на класове в ДО и присъствено.

# 229
  • София
Четох статия, в която пишеше за мнението на директорите относно новото решение на уважаемия Министър - повечето от тях смятат, че е по-добре да се издаде заповед от по-висока инстанция за целокупно минаване на ДО вместо те поединично да го правят. И в това има логика и аз ги разбирам - ако даден директор на училище реши да обяви ДО, веднага ще се започне мрънкане от родители, привърженици на присъствената форма, ще се започне със заплахи за преместване на ученици в друго училище, където ДО няма и т.н. А както добре знаем - за всеки ученик в България се отпускат средства, т. нар. делегиран бюджет. Кой директор би искал училището му да загуби пари? Дори когато става въпрос за здравето на деца и учители, много директори не биха се посвенили да предпочетат парите и личния интерес - без разправии с недоволни от ДО родители, без проблеми. Не абсолютизирам, защото има и съвестни директори, които вече са преминали на ДО въпреки големия потенциал на негативите, който се крие зад това решение. Но и аз съм на мнение, че трябва решение, касаещо учениците и студентите в цялата страна - както се направи за тези две седмици - от 27.10 до 11.11. Когато решението е взето за всички, тоест е масово, дори и да има недоволни, няма какво да се направи, няма как да бъдат осъществявани заплахи за преместване на ученици в другите училища, защото решението е взето от по-висока инстанция и каквото е за Георги, ще бъде и за Ангел.

Абсолютно подкрепям директорите. Затова и здравният, и образователният министър получават доста по-солидни от тях заплати. За да поемат отговорността за непопулярни мерки. За да поемат отговорност. Не за да я прехвърлят на "дребните риби". Защо им плащаМЕ!?

# 230
Все пак не се опитваме да пресъздадем Солария.
И аз си мислех за "Солария", книгата на Айзък Азимов. Това беше и един от основните ми доводи против ДО. Че ще порасне едно интровертно асоциално поколение. Март месец се видя, че хората не могат да издържат затворени дори и в собствените си домове, заобиколени от всички удобства на съвремието и в компанията на най- близките си хора. Изперкаха просто!
Но преди загрижеността за околните стои грижата за най- близките. Има много болни, това е факт. Не искам никой от моето семейство да се разболява. Не искам децата ми да се разболяват, колкото и леко и безсимптомно да го изкарват. А те са ми най- контактните. Вървят по улиците с приятели, ползват автобуси за да отидат до и да се приберат от училище. Притеснявам се. Мисля че едно ДО до края на месеца не е лош вариант. Защо се инатят тия от министерството, незнам. Не може да няма причина.

Последна редакция: вт, 10 ное 2020, 06:02 от Mia Rulana

# 231
  • София
Не знам кой мълчи и кой лъже, но ето в нашето училище все още не се изнася информация. Започнах да пиша на директора в Школо и получавам доста подробен отговор, но информация до всички все още няма.
И аз нямам официална инф. в "школо". През "подай сигнал" ли искахте информация или в ЛС до директора?

Аз писах лично съобщение на директора и получих бърз и подробен отговор вече два пъти.

Анкета в нашето училище не е имало, а ако някой вярва, че деца, независимо от възрастта, могат чисто физически да спазват дистанция, и то по цял ден, и то на закрито, значи не е виждал живо дете в близките години за повече от няколко минути.

Според мен проблемът е, че учителите, както и масата хора, просто не се тестват с pcr, който е единствено основание за карантина и евентуална РЗИ намеса. Дали заради лични страхове или липса на пари, вече няма значение.

Към новопоявилите се в темата ученици само ще помоля да приключат с повдигането на темата за баловете и как били лишени, дрън дрън. Това е толкова безумно, че едвам се сдържам да не го коментирам повече. Просто престанете да бъдете малки глезли и глезльовци, хора умират, за Бога, ваши родители, съученици, учители!

Sparkles, да млъкваш с глупостите, че някой ден ще вземеш да го отнесеш най-накрая... Траен имунитет към вируса не е доказано да има. И фактът, че някой по късмет е изкарал леко, съвсем не значи, че други няма даимат трайни и сериозни последствия. Но, тъпите, както и пияните, очевидно Господ ги пази.

# 232
Моят син снощи се върна от училище и ми каза, че всички ученици от неговия клас (той е в 7-ми клас) желаят да минат на ДО.  Само управляващите от всякакви нива не искат!

# 233
Аз неведнъж писах, че децата са по-умни от родителите, а ценностната им система още не е увредена.

# 234
Цитат на: зелено човече

[b
Sparkles[/b], да млъкваш с глупостите, че някой ден ще вземеш да го отнесеш най-накрая... Траен имунитет към вируса не е доказано да има. И фактът, че някой по късмет е изкарал леко, съвсем не значи, че други няма даимат трайни и сериозни последствия. Но, тъпите, както и пияните, очевидно Господ ги пази.
Много мило, не разбрах честно каква глупост съм нсписала. ако ти слушаш новини аз чета и публикации на друг език. Ако нямаха имунитет онези в Пирогов мисля че беше по Нова защо лекуваха само с маска. И не че имам гаранции че ще ми се размине, като написах и в момента съм болна, но грозно прозвуча

Последна редакция: вт, 10 ное 2020, 08:42 от Sparkles

# 235
  • Бургас
Имунитета е нетраен. Трае няколко месеца. В България вече има няколко случая на повторно заразени. Четох интервю с единия. Казва, че първия път го изкарал много леко, но сега е бил с пневмония. Не пишеше дали е в болница.
Освен това никой не знае дали неговия имунитет ще трае дълго или не. Няма никакви гаранции.
Има публикации, където предполагат, че ако се заразиш с една мутация от вируса не е гаранция, че ще имаш имунинет за друга. Всичко е в сферата на дагатките.

# 236
.
Мен ме устройва това, което Дидева писа, за прехвърлянето на класове в ДО и присъствено.
Нашето училище го пробва това. Първо, има толкова болни учители, че присъственото е трудно.
Второ, желаещите за присъствено са много малко и това не оправдава риска за учителите. Трето, онлайн групите стават много големи  и съответно се работи по-трудно.
Този вариант ставаше за началото на учебната година, а не сега,  когато системата гори и разпространението е безконтролно. Ако го бяха направили в началото, щяха да разредят децата в стаите, но пък най-вероятно тогава нямаше да има толкова желаещи за онлайн.

Последна редакция: вт, 10 ное 2020, 07:47 от Дъждец

# 237
Имунитета е нетраен. Трае няколко месеца. В България вече има няколко случая на повторно заразени. Четох интервю с единия. Казва, че първия път го изкарал много леко, но сега е бил с пневмония. Не пишеше дали е в болница.
Освен това никой не знае дали неговия имунитет ще трае дълго или не. Няма никакви гаранции.
Има публикации, където предполагат, че ако се заразиш с една мутация от вируса не е гаранция, че ще имаш имунинет за друга. Всичко е в сферата на дагатките.
Това и аз съм го чела, но има и други мнения, трайният имунитет не се съхранява само в антителата, самите антитела се произвеждат от б-клетките по информация пазена в т-клетките и някои учени смятат че т-клетките пазят тази информация и при нова среща ще произведат антитела. Не знам дали гледахте филма за нашите лекари мисля в Пирогов, главният лекар се беше подложил на нарочно заразяване за да си върши работата по-спокойно след това без да се страхува от болните. Въобще не смятам че трябва всички да изкарат защото е лек, въпросът е че това всъщност се случва. Действително може да се появи друг щам, а и идват и грипните вируси. Най-много ме притеснява че ние не влияеем на това и предвид данните също смятам, че както преди имаше грипни ваканции беше редно всички деца да са в къщи за известно време. Само че вече, както написах вирусът вече се е разпространил до степен да се постигне естествен дори и нетраен имунитет за много хора, разбира се ако оцелеят.

# 238
  • София
Предвид обстоятелствата няма да е провал. При положение, че и без това малко се тества, днес почти половината са положителни, вече никой не крие, че вирусът се разнася И в училище, после децата си го носят вкъщи, колко хора и тук писаха, че няма откъде другаде са са го лепнали, освен от детето.  Ако сега аз имах малък ученик, хич нямаше да ми дреме дали ще му става нещо на психиката и колко му била важна социализацията - щях да съм с три ръце и пет крака за ДО, пък лятото ще се оправяме. Вече стана много модерно, поредната дъвка колко било важно присъственото. А още сме ноември, тепърва ни чакат декември и януари с грипа.

# 239
Джафкаме се тука за едното нищо Simple Smile
Абе хора,все пак не говорим за ДО за години,говорим за месец-два.Така или иначе празници и ваканции идват.За това време толкова ли може да оглупеят безценните ни отрочета,или да се асоциализират,да кретенясат и тн.Едва ли.Само могат да останат здрави,че и нас да пощадят.
В крайна сметка в извънредно положение сме,и трябват извънредни мерки.
Не виждам кво пък толкова непоправимо ще се случи от едно ДО по дяволите.
По хубаво ли е да ни тракнат по къщите да не мърдаме всички?
Щото накрая това ще е единсвения вариант,и то късно.

Общи условия

Активация на акаунт