Дистанционно обучение за учениците-Teмa 11

• 22 001
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
Винаги когато си помисля, че сме ударили дъното, властимащите успяват да ме изненадат. Утре мисля, че половин България се чуди да праща ли детето си на училище или ще са он-лайн. Много ми е интересно, не се ли замислят, че има деца и които не учат в родните си градове. Трябва да пътуват. Училището пише едно, областния щаб - второ и накрая министърът ще тресне някоя заповед, която отменя или не всичко. Как успяват да сътворят такъв хаос не мога да разбера.

Причината е, че всеки бяга от тази отговорност, но и от обвинения в безотговорност. Сега от една страна има натиск заради огромният брой заразени, а от друга страна -- родителите, които не знаят какво да си правят децата, дори те да са достатъчно големи, че да не се налага да единият родител да не ходи на работа, за да е у дома с тях.

# 631
Аз вече подадох молба за едното дете за оеср, не мога да чакам тоя и оня щаб....
Или пък да,завися от мнението на майките, гласували в анкетите на директорката..
Ами правилно. Вие поне имате това решение.
А тези, които искаме присъствено обучение (или поне хибридно) изцяло зависим от анкетите и от мнозинството.
Започва да ми става много тъжно някак.
В момента моето дете Е на ДО.
Само че, не е в час, днес няма да учи по нищо почти. Защото учителите са с ковид в тежка форма и може и да не се върнат скоро.
Да, тъжно е. Защото мислите, че Ковид е присъда и едва ли не ги погребвате.
Аз пък им пожелавам бързо оздравяване и скоро пак да са на линия да преподават.

В нашето училище се вижда желание за продължаване на присъственото. Има сложен график на хибридно обучение до Коледа. Да видим и столичният щаб какво ще реши в крайна сметка.

# 632
Целият клас си менка отговорите в прайвът групата. Факт.
И после - страхотен успех от ДО.🤣🤣🤣
Даже по физика нямаме двойки!
А защо си мислиш, че при присъственото обучение не правят същото?! Факт.
Иначе, ако преподавателят се е подготвил с банка с въпроси, съдържаща голямо количество от различните категории, системата генерира индивидуален електронен тест за всеки един. В този случай няма как да подскажеш, че "на 1.  въпрос отговорът е "г" например. Тъй че има ли желание, има и начин. Няма ли желание, има причини.

# 633
  • Варна
Във Варна 6-12 клас минават онлайн до 22 ноември... Какви са тези безумни мерки на парче не знам. Не че очаквах друго.

# 634
  • София
Ох, пак почнахте с личните нападки!
Не осъзнсвате ли, че така работят 90/ от учителите онлайн? И после МОН отчитат повишен успех по време на ДО? Ето за това говоря!

# 635
При нас изпитванията са предимно устни и се възлагат индивидуални проекти на всеки ученик. Преписва се и присъствено, поне това помня като бях ученичка.

# 636
Имам въпрос относно Тиймс. Може ли и, ако може къде и как, да се види кога детето е изпратило домашно? В колко часа по-точно.

# 637
Аз вече подадох молба за едното дете за оеср, не мога да чакам тоя и оня щаб....
Или пък да,завися от мнението на майките, гласували в анкетите на директорката..
Ами правилно. Вие поне имате това решение.
А тези, които искаме присъствено обучение (или поне хибридно) изцяло зависим от анкетите и от мнозинството.
Започва да ми става много тъжно някак.
В момента моето дете Е на ДО.
Само че, не е в час, днес няма да учи по нищо почти. Защото учителите са с ковид в тежка форма и може и да не се върнат скоро.
Да, тъжно е. Защото мислите, че Ковид е присъда и едва ли не ги погребвате.
Аз пък им пожелавам бързо оздравяване и скоро пак да са на линия да преподават.

В нашето училище се вижда желание за продължаване на присъственото. Има сложен график на хибридно обучение до Коледа. Да видим и столичният щаб какво ще реши в крайна сметка.

Врабчо, ще бъда груба.
Четене с разбиране се учи в 4 клас. В 7 клас са тезите.
Та, ако прочетеш внимателно, никъде не съм ги погребала учителите точно. Въпреки, че вече имам погребани близки с ковид.
Единствено констатирам ФАКТ, че учителите СА с ковид, в тежко състояние.
Това означава като начало само няколко неща-първо-все още не са мъртви, и дано не станат!!!
Второ, няма ги. Болни са.  За неопределен период са болничен като начало. Може 2 седмици, може месец, може над месец. Тук е непредвидимо вече.
А може и да не се върнат в училище, да се откажат. Дано оздравеят, като начало! На първо място са хора-нечия майка, баба, роднина!
Учител няма-> ДО няма-->Присъствено няма.

Последна редакция: ср, 11 ное 2020, 13:51 от фаастък

# 638
Ох, пак почнахте с личните нападки!
Не осъзнсвате ли, че така работят 90/ от учителите онлайн? И после МОН отчитат повишен успех по време на ДО? Ето за това говоря!

Обясняваме ти, че тези неща не се дължат и не стават само при ДО, както и защо не си забелязала. И не, не 90% от учителите работят така онлайн. Някои потребителки тук споделиха, че са доволни поне от някои от преподавателите.

# 639
  • Бургас
За мен минаванено на ДО от 6ти, а не от 5ти клас означава, че учителите на прогимназиите пак ще са на училище, а не в къщи. Следователно пак не ги пазят. Нали уж и за тях го правят, не само за децата и родителите. Е, да, вместо в 15 паралелки да речем, че ще влизат в 3-4, но пак ще дремят в училището, ще се смесват с други учители в учителската, ще ползват ГТ. Напънаха се и пак родиха едно нищо.

# 640
Аз мисля че в училищата имат много по-добър поглед върху ситуацията от нас родителите, колко деца отсъстват, положителни тестове, родители, които изказват притеснения какво се кара в семейството. Там трябва да се вземат адекватните решения, за да предпазят учителите и семействата. Защо не го правят? Ние докато не цъфнем нямаме идея какво се случва ...

# 641
  • Варна
Защо мислите, че учителите искат някой да ги пази? Те не са недоразвити същества, егати! Аз продължавам да не разбирам от къде ви идват тези напъни.
Ами ей от тук примерно:
https://www.moreto.net/novini.php?n=429411
https://www.chernomore.bg/a/10-bulgaria/213598-uchiteli-s-depesh … e-ostavki-otpuski
Не да ги пази, а да работят в защитена среда. Настоящата НЕ е такава.

# 642
Аз мисля че в училищата имат много по-добър поглед върху ситуацията от нас родителите, колко деца отсъстват, положителни тестове, родители, които изказват притеснения какво се кара в семейството. Там трябва да се вземат адекватните решения, за да предпазят учителите и семействата. Защо не го правят? Ние докато не цъфнем нямаме идея какво се случва ...

Тук няколко съфорумки споделиха, че според официална информация няма проблем, а научават от децата си за отсъствия на учители и деца.

# 643
Защитена среда в нашите условия и спрямо днешната система в училищата-няма как да има. Освен в някое основно селско с 20 деца.

# 644
Учител няма-> ДО няма-->Присъствено няма.
Ами при нас са си на линия и не искат ДО. И в двете училища, с които имам досег.
Тези мрачни прогнози не се сбъдват навсякъде. Но явно се очакват от някои хора с нетърпение и радост в стил "казах ли ви, че така ще стане?".

Грубостта и нападките ги подминавам, а модератор и сам ще ги види.

Последна редакция: ср, 11 ное 2020, 14:14 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт