Дистанционно обучение за учениците-Teмa 11

• 22 007
  • 746
  •   1
Отговори
# 645
И на фона на 4000 заболели от К-19 моето дете с имунен дефицит ще стъпи в училище само през трупа ми.
Това е твое право и никой разумен човек не би го оспорил. Но защо очакваш другите деца да не стъпват в училище?

# 646
  • Варна
Защитена среда в нашите условия и спрямо днешната система в училищата-няма как да има. Освен в някое основно селско с 20 деца.
Е именно де.

# 647
  • Най-красивата страна
Много болни учители има.Някои от тях починаха за съжаление.
Е какво още трябва да се случи ,за да проумеят някои хора,че без учителите няма да има нито присъствено обучение,нито ДО.
В нашия град има над 100 лекари и медицински сестри заразени.
Ако не затворят в най-скоро време градини,училища,заведения и не върнат по-строгите мерки,наистина,,яко ще се мре,,.

# 648
Аз мисля че в училищата имат много по-добър поглед върху ситуацията от нас родителите, колко деца отсъстват, положителни тестове, родители, които изказват притеснения какво се кара в семейството. Там трябва да се вземат адекватните решения, за да предпазят учителите и семействата. Защо не го правят? Ние докато не цъфнем нямаме идея какво се случва ...

Тук няколко съфорумки споделиха, че според официална информация няма проблем, а научават от децата си за отсъствия на учители и деца.
Това имам предвид, че ние и да искаме да опазим учителите или себе си, нямаме поглед върху сериозността на ситуацията. Моето дете беше здраво допреди 2 седмици, защо да искам ОЕСР? Синът ми казваше че деца карат нещо за кратко, на мен ми изглеждаше нормално, след това започна да излиза информация за карантинирани деца и учители от други класове. Ръководството не взе мерки и още не взима за локално разпускане на децата. Ние как да помогнем на учителите, информацията е в тях и властта в училището. Ние най-много да си изпатим. Ето сега пускат по-големите, а се оказва вирусът се върти и при малките и учителите заместват. Знаят че никакви балончета няма в този случай и мерки не взимат.

# 649
  • София
Много болни учители има.Някои от тях починаха за съжаление.
Е какво още трябва да се случи ,за да проумеят някои хора,че без учителите няма да има нито присъствено обучение,нито ДО.
В нашия град има над 100 лекари и медицински сестри заразени.
Ако не затворят в най-скоро време градини,училища,заведения и не върнат по-строгите мерки,наистина,,яко ще се мре,,.
Томислав Дончев каза, че няма да се прави.

# 650
От всичко написано си правя извода, че въпроса е финансов.
Изобщо няма да се изненадам ,ако парите които се полагат за дете в присъствена форма не са като тези в електронна ,но към същото училище, а те не са като тези за електронна ,но за страната.
 Училищата са заложници на бюджета си. Съответно проблема е на съвсем друго място.
Въобще не се касае нито за здраве, нито за безопасност, а за бюджет.
Е за каква автономност говорим?!

Чисто информативно . В нашето училище от всичко   ''ок''  до '' тотален погром'' сред учителите дали са минали и пет дни не знам. Много бързо се случиха нещата, а ако има възстановяване , не се знае кога ще е.
Мисля , че ние родителите сме с учителите и директорите  от едната страна на барикадата ,а от другата са политиците, за които няма хора а само пари.
Въпрос, че не го намерих в нета - дете начален курс със СОП в СУ (1-12 клас) какви средства се отпускат за неговото обучение? Защото през миналата учебна година училището практически не похарчи нито лев (както и в момента) за онлайн обучение на детето. Резултатите на моето дете също се повишиха, но само защото аз бях платена отпуска и учех с нея, а не заради преписване. Тя нейните тестове си ги прави присъствено в училище, сама с ресурсната и пред камери! Обаче и в къщи я пуснах пред мен да ги на рани като само обяснявах въпрос, където не разбира и резултатите бяха абсолютно същите, което говори за реални знания, а не подсказваше или преписване. Тя самата не умее нито да се възползва от подсказване, нито от преписване.

# 651
  • София
Врабчо, учител, който е преболедувал и е от по-рисковата група, а особено ако има и някакво хронично заболяване, е много вероятно да излезе в дъъъълъг болничен. Смятай, че 20 дни не му мърдат, ако го е изкарал по-тежко.

# 652
  • София
Мама Ру, щяха да гласуват нещо, обаче сега имат "много по-важни задачи", така че помощи и устройства - нъцки. Даже питах приятелка от ДСП.

# 653
Амбър, в Русе:
СУЕЕ - онлайн обучение за всички класове 3-12 от 9.11 до 20.11 включително
"Л. Каравелов" - още в петък обявиха, че издават онлайн. 9-20.11
"Т. Кърджиев" - от 9.11 онлайн до 20.11
За незапознатите - последните две споменати от мен са ОУ (1-7 клас). Явно там 1-2 клас не са "приоритетни за цялата страна" както се изрази директорката на СУЕЕ.
Мама Ру, щяха да гласуват нещо, обаче сега имат "много по-важни задачи", така че помощи и устройства - нъцки. Даже питах приятелка от ДСП.
Аз на детето таблет му купих още април месец, добре че нейните детски са 350лв, а не 45лв.
Обаче говоря за изоставането, за което не мога да плащам частни уроци.
Да, плащам за математика (там е основният проблем), плащам на специалист по дислексия, плащам частни уроци по рисуване и не мога да си позволя повече. И ако криво-ляво мога да помогна по ЧП и ЧО, то не съм в състояние да я обучавам по КМ. Тази година я пратих на консултации по КМ, учителката отишла само първата седмица. Всички останали седмици тази учителка нямаше консултации, въпреки, че детето ми ходеше всеки вторник по график, за да му преподаде отново това, което не научи по време на ИП пролетта. Присъственото обучение е много по-ефективно от ДО, където докато влязат, докато се ориентират, докато половината клас се изредят да питат едно и също нещо и 10 минути от 20 час заминали.

Последна редакция: ср, 11 ное 2020, 16:42 от Mama Ru

# 654
  • Русе
От областния щаб преди около час - два обявиха ДО до 20 , за всички ученици от 5 до 12 клас

https://www.rusemedia.com/%d0%b4%d0%be-20-%d0%bd%d0%be%d0%b5%d0% … bO4IYzzrSGb-9TpLI

# 655
  • Ямбол
Кога ще ни уведомят какво се случва утре? Подготовлила съм си уроците за онлайн обучение, ако сме в училище трябва други методи и упражнения да предвидя. Имам в три випуска в четвъртък. Това неведение ме обърква и напряга.
Питай вашето ръководство.
Ние вече получихме заповед от директора - утре сме на училище, присъствено, с часове по 30 минути.

# 656
Но не и за начален курс, нали? Е, някои училища вече работят изправя защо в такъв режим. За съжаление и моето дете попада сред тях. И понеже аз съм в гимназия, а те втора седмица вече са онлайн, познай как се подготвят уроци и се преподава и с дете онлайн, на което също трябва съдействие и дообяснение, помощ и т.н. Добре, че ресурсната работи с нея присъствено два часа седмично, че иначе направо щях да я пусна аз в двуседмична ваканция.
Ако тук има родител на мой ученик, да ме прощава, ама няма как да съм 100% полезна на моите ученици при това положение. Не мога да се клонирам все още.

# 657
  • София
Тази тема е само пример защо някои неща трябва да се решават централно и властта да поеме отговорност за тях. Не знам ДО дали ще се отрази зле на психиката на децата, но усещането, че мнението на всеки от нас управлява мерките води до адско влошаване на социалния климат.

# 658
Врабчо, учител, който е преболедувал и е от по-рисковата група, а особено ако има и някакво хронично заболяване, е много вероятно да излезе в дъъъълъг болничен. Смятай, че 20 дни не му мърдат, ако го е изкарал по-тежко.

Повече. При нас 20 дни го нямаше само господина по ФВС - млад левент. Ама...ФВС, нали, не е като БЕЛ.
Мои колеги, млади хора, вече преболедуваха, но още не са работоспособни-вече цял месец. Трудно е възстановяването понякога. Не всеки минава с липса на обоняние или 3 дни ниска температура.

В училището едно от децата ми, до последно повтаряха, че всичко е наред, докато не ги пуснаха централно в ДО гимназистите, и по време на ДО се установи, че няма кой да се включва да преподава онлайн по половината предмети.
Сега звънях на класната на друго от децата ми. Те уж изнасят някаква информация, но ей на-6 карантинирани от 1 линия имат. Нещо, което не знаех.
За съжаление става много бърз обрат в тази ситуация.

# 659
Аз мисля че в училищата имат много по-добър поглед върху ситуацията от нас родителите, колко деца отсъстват, положителни тестове, родители, които изказват притеснения какво се кара в семейството. Там трябва да се вземат адекватните решения, за да предпазят учителите и семействата. Защо не го правят? Ние докато не цъфнем нямаме идея какво се случва ...

Тук няколко съфорумки споделиха, че според официална информация няма проблем, а научават от децата си за отсъствия на учители и деца.
Това имам предвид, че ние и да искаме да опазим учителите или себе си, нямаме поглед върху сериозността на ситуацията. Моето дете беше здраво допреди 2 седмици, защо да искам ОЕСР? Синът ми казваше че деца карат нещо за кратко, на мен ми изглеждаше нормално, след това започна да излиза информация за карантинирани деца и учители от други класове. Ръководството не взе мерки и още не взима за локално разпускане на децата. Ние как да помогнем на учителите, информацията е в тях и властта в училището. Ние най-много да си изпатим. Ето сега пускат по-големите, а се оказва вирусът се върти и при малките и учителите заместват. Знаят че никакви балончета няма в този случай и мерки не взимат.

Не знам, но на базата на това, което виждаме, можем да предположим, че положението е много по-зле, отколкото се представя. И няма какво да се успокояваме, че някой там знае и взима правилни решения. Не, хората гледат бюджет, чест и какво ли още не, но не и безопасност и качествено образование. А тези егоизъм и късогледство за "моето дете е здраво, аккво ми пука за другите", ще ни завлече не знам до кой кръг на ада. Сега болници са препълнени, но на (почти) никого не му пука. Някой трябва да падне и да умре на улицата пред вас ли, че да се освестите всички, които се тревожите за влиянието на гледането в екран.

Общи условия

Активация на акаунт