ОСМИ клас 2020/2021 - в Зуум, Тиймс, Мудъл или Вайбър, осмокласникът е хакер смайващ

• 24 901
  • 726
  •   1
Отговори
# 225
Благодаря, Дидева
Бележките в момента също вероятно ще са проблем
Да, да, знам че вие всички нямате проблеми. Разсъждавам си просто

# 226
При нас смесване на паралелки има единствено по ФВС.
Не мога да си представя по физическо децата да са с маски!

# 227
При нас смесване на паралелки има единствено по ФВС.
Не мога да си представя по физическо децата да са с маски!
Абсурдно е.
При нас всеки клас си играе физическото отделно.

# 228
Хайде,моят син приключи с училището днес. Вкъщи е спрял токът. Някакви профилактики правят от енерго тази седмица в града и изключват райони от 9 до 15ч. Явно днес е бил нашият ред. Не знам дали е голяма загуба. Като тръгвах на работа, той се прозяваше пред компютъра. Днес ще го дава ваканционни. Мобилните данни на телефона му свършват за два дни. След това има за съобщения, но не и за платформа и ВКС.
В нашето училище мисля, че гимназистите ще се върнат присъствено. Поне тези, които желаят. Но те учат вече почти месец онлайн. В момента шестокласникът ми ходи присъствено след две седмици онлайн. Техният клас е доста рехав спрямо съседните паралелки. 7-8 деца са присъствено, другите учат онлайн.

# 229
  • у дома...
От новините по Нова снощи:
"Образователното министерство иска да избегне централизираните мерки
До часове трябва да стане ясно какво се случва с децата в училищата след призива на главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев към онлайн обучение да преминат и учениците от 5 - ти до 7-ми клас. Досега образователното министерство се опитва да избегне централизирани мерки и кризисните щабове по места ешават, кога и за колко време да се преминава в онлайн обучение в съответната община или област.

Образователното министерство избра локален подход за затварянето на учебните заведения и това да става през областните щабове. Директорите ще имат право да въвеждат дистанционна форма на обучение при голям брой отсъстващи ученици или при желание на родители и учители. До момента 64 училища са се възползвали от тази опция. Все още не е ясно дали 7-класниците се връщат на училище. Очаква се обаче това да не се случи."

Подчертаното е ключа за бараката - областните щабове ще решават.

# 230
  • софия
Добре де, в четвъртък ще ходят ли на училище? Или чакаме нова заповед от някой, вече и аз не знам чия?
Не съм слушала министъра.

# 231
И аз това питам

# 232
Докато не видя черно на бяло заповед, нищо не е сигурно.

# 233
  • София
Чакаме заповед.

# 234
  • София
Доколкото разбрах чакаме нова заповед, само не разбрах кога ще излезе.

# 235
Всички свикнахме и ще свикнем, даже сигурно след време няма и да ни се връща. Синдромът си е такъв.
При нас онлайн обучението върви прилично. За 2 седмици това е поносим вариант. За повече ще е компромисно.
Преди няколко дни срещнах моя позната, учителка  от ФЕГ. Говорила е с Директорката. Не обмисляла връщане на училище скоро. Така че, каза тя ще си откараме онлайн неясно докога.

# 236
Още вчера до началниците на РУО и областните управители е изпратено писмо по отношение на преминаването към ОЕСР. Решение според ситуацията ще се взема на няколко нива - национално, областно или общинско, училищно. В населените места с най-високи или повишаващи се стойности на заразените лица, училищата, в които няма случаи на ковид, ще бъдат изключени от обхвата на мерките.
Има идея за ротация. Докато част от паралелките учат присъствено, друга част ще са дистанционно, като целта е по възможност присъственото да е поне две седмици, а ОЕСР да не надвишава две седмици. Има варианти за хибридно обучение, има приложение в какъв ред да се преминава към ОЕСР. Например 1-2. клас ще са последни.

# 237
Благодаря пак Дидева. Защо по медиите не обясняват така човечно и нормално!
За фег не се съмнявах ...Wink

# 238
Да, лично аз съм спокойна, принципно не съм паникьор,  и предпочитам децата да са в училище, а ако не са, то да има логична доказана причина за това - над определен % болни.
И аз така.
За да се прекрати разделението и споровете в обществото относно ДО и присъствено, трябва да се осигури възможност на желаещите да учат ДО. Другите, при спазване на мерки и налични здрави ученици и учители - да учат присъствено. Според мен.
Ротацията също е добра идея, за да не се проточват дълги периоди на ДО и да се демотивират учениците.
Аз бих избирала винаги присъствено, страх няма у нас. Не говорим за Ковид и не фокусирам децата върху него. Инструктирани са да спазват мерки, защото правилата трябва да се спазват. И дотам.
Вчера говорих с учителката на второкласника. От началото на годината нямаме отсъстващ учител там. Децата също почти всички са на линия. Някак имам чувството, че в това училище не са в ступор, работят и не се оплакват. Госпожата ги изпраща вечер усмихната и нито веднъж не е показала недоволство или паника.
Та, има и такива училища.
За гимназията на тийнката нямам впечатления за нагласите на учителите в момента. През септември всички ми се видяха много позитивни и желаещи присъствено да си преподават. Дали сега мислят друго, не знам.
Но е факт, че класната вчера им е заявила, че няма да ги изпитва и да им прави контролни докато са на ДО, защото се преписва, а тя иска реално формирани оценки. Което пък значи, че ако не се върнат присъствено, те ще усвояват материала при нея единствено на добра воля и който, колкото му се учи. Не оспорвам подхода и, тя няма полезен ход, реално.

# 239
В нашия клас контролното е 5-7 минути за 30-40 въпроса. Явно заради преписване;) Ако успее някой, успее;)

Общи условия

Активация на акаунт