ОСМИ клас 2020/2021 - в Зуум, Тиймс, Мудъл или Вайбър, осмокласникът е хакер смайващ

• 24 528
  • 726
  •   1
Отговори
# 645
Тоест, кога и как ще минават онлайн?

Или директорът решава?

# 646
  • София
Мерси, Мария! Нещо ми беше убягнала тази част от заповедта.

# 647
Тоест, кога и как ще минават онлайн?

Или директорът решава?
1. Ако училището е в червената зона и има над 15% отсъстващи в периода 4-11.11 с грипоподобни симптоми - стоят си вкъщи;
2. Ако някое от горните не е в сила и училището е пуснало заявление за ЕОСР - учат си ДО;
3. Ако някое от условията по т.1 не е в сила и училището не е заявило обучение от разстояние - присъствено.

Почти съм сигурна, че фег са в т.3, но утре ще сме си в т.2 Simple Smile.

# 648
  • София
Аз явно наистина съм глупава, но не мога да разбера как да пресметна дали малката ми дъщеря 5-ти клас утре е на училище или не.  Аз определено не разполагам с подобна информация, колко са отсъстващигте. Явно утре ще я заведем и ще проверим дали ще учат...

# 649
Така...утре и двамата са онлайн...трябва спешно да вземем решение къде да настаним единия, защото няма как и двамата да са в една стая. Остават нашата спалня и хола, който е обединен с кухнята. Ако е в хола няма да мога нито да готвя, нито да гледам телевизия...ще трябва да спя до обяд Simple Smile Simple Smile Simple Smile Ако е в спалнята пък ще трябва да ставам в 7...а и място за компютъра няма...

По повод на алкохола, проблем с никой нямам...Но ММ не пие ракия или друг твърд алкохол и на мен сама малко ми е терсене да си сипя Simple Smile Обичам и сладки питиета, но не ми вървят с вечеря...те са за после Simple Smile Сладко напоследък не ям много...освен домашна бисквитена торта. Ама аз да съм си я правила - с маскарпоне и не много накъртващо сладка!

# 650
Няма да пиеш сама
Пиеш с нас Hug

# 651
  • Между гори и планини
Ред, за мен ракията е нещо обратно на сладкото. Все си мислех, че дами, които обичат сладко, не харесват люто и ракия:grinning:
Аз съм от тези дами - не харесвам ракия и люто, но сладко обичам 😊

След тази заповед имам чувството, че утре ще изпратя някой от двамата по грешка на училище.
А с школите какво ще се случва?

Аз пък всичко обичам и ми личи! Боже, какво криво и злоядо бях като малка, що не си останах такава? Ракия пропих тук, в деня в който подписахме сделката за къщата. Трябваше да си успокоя нервите, как за 40 мин си изпразних банковата сметка. А сега с толкова много плодове в двора...

# 652
Аз явно наистина съм глупава, но не мога да разбера как да пресметна дали малката ми дъщеря 5-ти клас утре е на училище или не.  Аз определено не разполагам с подобна информация, колко са отсъстващигте. Явно утре ще я заведем и ще проверим дали ще учат...
Не си глупава, просто заповедта е позакъсняла.
Между другото 7 клас в смг утре ще учат, та по тази логика вие имате заявление до 12.11, значи на 13.11 би трябвало да сте присъствено. Щом нямате 15% болни и нямате ново заявление.

# 653
  • Между гори и планини
Вие не тормозите ли класните по тия въпроси? Ще ставам аз да си водя детето, а училището да е заключено и да го чакат пред компютъра... Обаждам се на момента и питам.

# 654
Вие не тормозите ли класните по тия въпроси? Ще ставам аз да си водя детето, а училището да е заключено и да го чакат пред компютъра... Обаждам се на момента и питам.

Аз не! Май никога не съм им знаела телефоните дори! Чакам си официална информация в сайта на училището. Досега не се е случвало да няма изобщо такава, колкото и късно да я пуснат...

# 655
Не мисля, че заповедта на министъра на образованието обезсилва решението за ОЕСР на Софийския щаб. Но пети клас така или иначе не попадат  в тази хипотеза.

# 656
Нашата класна е бонбон на 24, която хич не е в час с нормативи, заповеди и т.н. Три пъти се пробвах да я питам/кажа нещо нормативно и три пъти се хващам за главата и предпочитам вече да не се ядосвам, защото иначе е много готина и децата страшно я обичат, а и фе учат добре.

# 657
Не мисля, че заповедта на министъра на образованието обезсилва решението за ОЕСР на Софийския щаб. Но пети клас така или иначе не попадат  в тази хипотеза.
Така ли? Защо? МЗ не е ли над оперативния щаб?
Ааа редактирам се. Ти пишеш за заповедта на МОН. Тя не е ли за правото на училищата да подадат заявления за ОЕСР?
Решението на щаба и това на МЗ са различни. Би следвало МЗ да е по-силното решение.

# 658
Министърът на здравеопазването въвежда централизирани мерки, които да бъдат изпълнени при определени условия. Тоест, ако тези условия са налице, учебният процес задължително трябва да бъде преустановен.
Това не е пречка на местно ниво да бъдат въведени допълнителни ограничения. В тази връзка има заповеди и писма на друг един министър.
Иначе има доста примери за мерки на местно ниво, които са по-строги от тези, определени със заповед на министъра на здравеопазването.

# 659
  • София
Поредната адска каша - тоя ще решавал, оня ще решавал, ето ви резултата. Локално, пък % болни, айде няма нужда. Тия неща се правят централизирано поне по общини или области.

Общи условия

Активация на акаунт