ОСМИ клас 2020/2021 - в Зуум, Тиймс, Мудъл или Вайбър, осмокласникът е хакер смайващ

• 24 887
  • 726
  •   1
Отговори
# 165
  • Отвъд алеята зад шкафа
Хахаха, веднага допълвам едно морско свинче за разкож, само че печено:

Скрит текст:

Хората там си нямат зайци, затова си хапват морски свинчета. Но това е единствено и само в Планината. Перуанската кухня всъщност е много вкусна и интересна, в последните години набира световна слава даже. В столицата и Куско има страхотни ресторанти. В Куско ядох прекрасен стек от Алпака, в Лима - невероятно севиче,  гуакамоле, направено пред мен от авокадо, голямо като среден пъпеш.

Забравих да кажа, че Наска не си заслужава, най-скъпият ми и скапан полет - 150 долара, за да сляза след 30 минути с 2 пликчета повръщано!.

Стон, стигат две седмици и ще ти кажа защо - защото терените са много трудни, впечатленията и емоциите след 2 седмици ти идват вече свръх, натрупва се физически и психическо натоварване. Ако в програмата нямаш няколко дни за почивка, без ранно ставане, бързане, катерене, с опция за пране на дрехите, нормален душ...може и да изкара човек повече. Но в много от "екзотичните" за нас дестинации, условията не са такива, на които сме свикнали. След Йордания си мия зъбите на спряна чешма. Разхищението на вода, което ние правим, за там е кощунство. В Перу едвам взимах душ, водата едвам църцореше. От големите височини не можеш да дишаш и след 2 седмици нямаш търпение да слезеш някъде на ниско и да вземеш нормален душ. Тези неща разбира се са нищо пред това, което се вижда, но аз лично съм стигнала до извода, че за мен 16-18 дни е максимумът, после започва страшно да ми се прибира, а умората е много силна.

Последна редакция: пн, 09 ное 2020, 18:48 от gadamer

# 166
  • София
Страхотни снимки от Перу!

Като стана въпрос за пухкави халати, пантофи и т.н. - онзи ден имаше намаления в Women'secret и понакупихме от сериите Хари Потър и Съзвездия:

Последна редакция: пн, 09 ное 2020, 18:58 от bazel

# 167
  • София
Незабавно се включвам в групата за Перу. 😃

# 168
  • Между гори и планини
Аз мога да се прежаля за дълъг полет единствено за Рио де Жанейро по време на карнавал.

# 169
Ston, Ред, обещавам тържествено, че без вас няма да тръгна зя Пере❤

Гадамер, благодаря за споделените снимки и интересна информация! Страхотно преживяване ще да е било!
Аз се храня с очи, а гледките са спиращи дъха!

Базел, и аз се замислех за халат. Ще мисля и други нещица.

# 170
  • Отвъд алеята зад шкафа
Бисе, пътуванията са ми страст и като подхванахте темата не можах да се сдържа. Гледам да не го мисля това в момента, защото не е най-голямата болка за умиране, че някой не може да пътува. Ама си ми е гадно, де!

# 171
  • Велико Търново
За Куба живея аз!
Преди малко ходих да взема халата за баня на Божидара от Еконт-щателно му прегледа шевовете и дали случайно някъде не стърчи конец, огледа и как е зашито логото, одобри го.
Гадамер, прекрасни снимки!

# 172
# 173
  • София
Изкарах и аз една седмица някакъв вирус с темп.и гадене,ама такова гадене,че свалих 5кг за 7 дни.Правих си бърз тест,отрицателен беше,искаше ми се това да ми е бил досега с Ковид,но май не беше....незнам.В същото време набора вкъщи на ДО,а малкия и той поради детенце с + тест от класа.Та беше" веселба".За капак миналата неделя баткото имаше рожден ден,излезе си с приятели да се почерпят,а ние с малкия като затворници в къщи.
Срам,не срам,ангажирах учителка по испански веднъж седмично за набора,защото няма какво повече да чакам да стане чудо и да намерят свестен учител в училището.Очаквах много мрънкане,но синът ми го прие неохотно....Той,милият,все се надява,че скоро ще намерят нова учителка и тя ще ги научи така изведнъж на испанския,но аз илюзии вече нямам.
На моя мъж съм заявила,че за 50год.юбилей искам да пия Куба либре на плажа в Куба.
А преди това Мачу Пикчу е в списъка.Пътували сме с приятели,но честно казано не съм взимала децата на екскурзии до други континенти.

Последна редакция: пн, 09 ное 2020, 19:55 от perunika77

# 174
  • софия
Сетих се още един подарък за дългокоски - кърпа за коса. Много удобни и много ползвано.
https://www.aglique.bg/bg-catalog-details-9.html

# 175
  • Пловдив
Еее, защо така ми бъркате в сърцето. И аз живея, за да пътувам 😅. Последно януари бяхме в Сингапур, Тайланд, Куала Лампур, Лангкави. От няколко години установихме, че е супер зимата да сме на топло, та го Правим. Повечето пъти сме с круиз, най-много неща се виждат за кратко време, а като му хареса на човек, отива пак. Полетите не ни пречат, най-дългия БЕШЕ ДО Австралия, 17 часа 😅. Ама най-тегавия беше до Аржентина,ужас.между другото от всички места, които посетихме, Аржентина ми направи най - голямо впечатления. Бяхме и до Игуасу, а сърцето ни остана в Салта, Андите. Такива красоти, такива прекрасни хора, толкова евтино, таква храна... Думи нямам. Тази година бях решила да ходим в Патагония, от Аржентинска и Чилийска страна. Там е невероятна красота, ама пуста гадна пандемия. И Перу ми е в плана 🤣. Аз за това като реша да ходя някъде, го правя, защото винаги си мисля, че може да дойде ден да не можем. И ето, дойде. А, и в Куба сме били, много ни хареса. Децата момичетата ги водихме като бебета едната в Малта, другата в Турция, и преди 2 години в Мюнхен, в близост има страхотен парк за деца, много подходящ, и там бяхме, решихме, че са малки за Дисни. Набора е ходил 2 пъти в Лондон - веднъж на концерт на БОН джови(подарък за рожден ден) и веднъж по музеи (пак подарък за рожден ден), бил е и на 2 круиза с нас - в Барселона два пъти,  на Мадейра, КасИс (Франция), Неапол, Салерно, Малта, Месина, Таормина, Тенерифе, Лас Палмас Гран Канария. И двата пъти с огромни кораби, много му хареса. Но, той не обича толкова да пътува още, мисля, че вече ако го вземем ще е още по-добре, първия път го беше срам да плямпа на английски, после вече се отпусна, сега и с френския ще е добре. Но, не му е мечта. А малките не ни се водят още, страх ме е мен с тях ИЗВЪН Европа. А и е много скъпо. За нас двамата е ок, ама 4-5 човека, ужас. А и не може да ходим по забележителности, ние много крачим, с тях е друго. Догодина обаче ми се струва, че няма да искам да ходим извън Европа, но поне тук имам някой и друг план, на мен Португалия ми е любима, островите (Мадейра и Азори) , и съм решила 2 седмици на Азорите да прекарам и не ми пука от тъпия вирус. Размечтах се. 😥

# 176
  • Отвъд алеята зад шкафа
Оо, Люба, от така "по-близки" дестинации и на мен Азорите са ми в списъка. Не са толкова близки, 1500 км навътре в океана от португалския бряг, но все пак Европа се водят. Само чакам някоя спокойна и дълга априлска ваканция, и зафичвам натам с децата. Иначе и ние много обичаме зимата да мръднем някъде на топло, голям кеф е. От Южна Америка Бразилия ми е следваща в списъка, а най-смелата ми мечта е Антарктика. Една приятелка пое "работно" един курс с луксозна круизна яхта на Антарктика, изкара 3 месеца там. Каза, че е било доста тежко за нея, нищо общо с огромните круизни кораби в спокойни морета.

# 177
Еха, Люба, браво на вас!
Разкажи за Аржентина, моля:-)

В Европа бих искала да отделя поне две седмици за Прованс, и още толкова за да се върна отново в Италия. А, и Корсика искам да посетя. Simple Smile
Пък то какво, само до София стигнах миналата седмица, ама поне си купих палто, точно  каквото искам:-)

# 178
  • София
Колко и да е смешно - на мен лично мудъл ми харесва Simple Smile Че и аз съм студентка Simple Smile

# 179
  • Между гори и планини
Вас ви влече топлото, а мен студа. Сигурно защото съм дете на Зимата. Искам да посетя скандинавски страни, фиорди, бели нощи. Завиждам на мъжа ми, че е живял в Москва и е ходил в Балшой театър и Санкт Петербург. Искам да отида и до Исландия. Мечта от години ми е Япония. Дори ме е яд, че като ни питаха къде искаме да отидем от работата на мъжа ми , Южна Корея или Ямайка, аз го навих за Ямайка.

Общи условия

Активация на акаунт