ОСМИ клас 2020/2021 - в Зуум, Тиймс, Мудъл или Вайбър, осмокласникът е хакер смайващ

• 24 833
  • 726
  •   1
Отговори
# 375
  • о`майна лунна нощ е
Наборът каза, че имат отсъстващ учител. Класният пък се държал човекът и водил часовете, но говорел трудно, прокашлял ... Sad
Крива крива нива...

# 376
  • София
Блу, радвам се, че си добре. Някак успокоително ми действа това и на мен. Hug  И аз уж не гледам тв, не следя новини и статистики и въпреки това съм зверски уплашена.
Пътува ми се и на мен и мисля сега, докато стоя сама в детската стая да измисля план за пътуване.

Не знам защо набеждават училището като развъдник. Ето и при нас аз донесох вируса у дома, поне само аз имам симптоми засега. Иначе Школо мълчи и за трите училища. Моите така или иначе в следващите 2 седмици ще са у дома де.

# 377
  • София
За съжаление и аз се нареждам сред положителните с антиген тест.
При нас мъжът ми се разболя пръв, аз три дни след него.
Сега се самокарантинираме. Надявам се да го изкараме по-леко.
Голяма ирония - ще вземат да върнат децата в училище, а младежът ще си учи от вкъщи. Ама каквото - такова.

# 378
За лесното учене онлайн на нов език, няма да се съглася с Вас! SadМоже би имате предвид възрастен индивид или подхождате от Вашата гледна точка Stuck Out Tongue Winking Eye - на възрастни с достатъчно знания и умения и вече изградени навици за учене и възприемане на нов материал.

Но нашите деца имат нужда от добри учители срещу тях, от авторитета им, от живия пример, от похвалата им, от корекции в изговора и т.н. HugHeart
Не мислите ли, че ако ученето сам, т.е ДО, а не в група и с помощта на пряк ръководител е толкова добро и съвършено, нямаше да е заложено от самото начало в основата на образователната ни система и всички от раждането им да се само обучават в семейството с онлайн помощ? Rolling Eyes

# 379
Milasara, Zazu, от все сърце ви пожелавам да оздравеете бързо и да мине възможно най- леко!

# 380
Във Варна децата се връщат в училище!

# 381
От къде е инфото?

# 382
Бързо оздравяване на болните..❤
Сигурна съм, че всичко ще е наред.🌹
Дидиа, много точно мнение.
Защо наистина няма дебат за детските градини, където маските и дистанцията са наистина мираж?
Защото те не могат да се затворят в момента. И няма много загрижени за учителите и помощник-възпитателите там.
Някак, защо ми остава чувството, че емпатията в обществото е избирателна и исканията за ДО имат и втори план?
Другото, което написах и в темата за ДО:
Ако се учи присъствено, желаещите ДО имат възможност да останат вкъщи. Има си ред и трябва да им се осигури ОЕСР от конкретното училище.
Обратното обаче не е възможно при централизирано обявено ДО.
Ако има възможност децата ви да останат вкъщи, какво значение има за вас, че други ще учат присъствено?
Нека се има и това предвид, а не да се извиват ръце и да се поучават и съдят несъгласните.
Всеки има своите аргументи и те имат значение и тежест.  
За ученето на нов език онлайн, ами не е същото. Ако е за напреднали и за възрастни - може. Но за 14 годишни сега прохождащи в езика живият контакт е безценен. Всички учители, които познавам го потвърждават, без изключение.

# 383
  • у дома...
За лесното учене онлайн на нов език, няма да се съглася с Вас! SadМоже би имате предвид възрастен индивид или подхождате от Вашата гледна точка Stuck Out Tongue Winking Eye - на възрастни с достатъчно знания и умения и вече изградени навици за учене и възприемане на нов материал.

Но нашите деца имат нужда от добри учители срещу тях, от авторитета им, от живия пример, от похвалата им, от корекции в изговора и т.н. HugHeart
Не мислите ли, че ако ученето сам, т.е ДО, а не в група и с помощта на пряк ръководител е толкова добро и съвършено, нямаше да е заложено от самото начало в основата на образователната ни система и всички от раждането им да се само обучават в семейството с онлайн помощ? Rolling Eyes
нашата учителка и коригира, и хвали, и в екип работят, и игри им измисля. И определено не се обучават сами.

Зазу, Милсара - пожелавам ви възможно най-леко да мине гадът!

# 384
  • София
Didia, съжалявам, с цялото ми уважение към теб, писането на толкова въпросителни на почти всяко изречение, повтарянето на едно и също нещо във всеки пост наистина ми идва в повече. Пожелавам ти да си винаги здрава!
Загатнах в предходен мой пост, че ми идва в повече писането на някои потребители, но филма "Усещане" явно не са го гледали някои от тях.

# 385

Aко въпросът е към мен - от късните новини по Нова, Стоян Пасев каза, че затварят училищата в Провадия и Вълчи дол, защото са огнища, а във Варна се връщат гимназистите

# 386
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
Milasara, Zazu1 с вас съм! Всичко ще е наред!

# 387
  • София
Зазу, стискам палци да минава леко и бързо!

Момичета, много ни е хубава темата, а обстановката навън е достатъчно напрегната, нека да запазим атмосферата тук. Hug  Такива като мен, Блу и Зазу ще ставаме все повече и ще имаме нужда от всяка подкрепа. Благодаря ви за пожеланията! Изненадващо добре ми действат. Hug

# 388
  • София
Чета коментари за ДО в учителските групи. Не мога да повярвам на езика, който се държи от тези образовани хора.
Срамувам се от коментарите на голяма част от" учителите"!
Откровено мразят децата, не ги искат в класните стаи, "да се занимават с тях" и не мога да разбера защо изобщо работят това.
А, да... защото не искат друго, а и заплатата си е сигурна.
Учудва ме много също, че страхът от вируса расте правопропорционално с възможността да стоиш вкъщи, а парите да постъпват по сметката.
Почти не съм чула някой, който не може да стои у дома, да умира от страх от Ковид и да крещи за изолация.
Изводите могат да направят всички разумни хора...

# 389
  • София

разбира се, че изхождам от моята гледна точка Simple Smile и тя визира онлайн уроци, а не изпращане на задания по имейл.

1. факт е, че онлайн уроци по чужди езици се предлагат по цял свят и то не от вчера
2. добрият учител и неговият авторитет, похвала, корекция, произношение и прочее не изчезват при онлайн обучението. хората гледат вече опера онлайн (тия дни и Старозагорската опера продаде спектакъл за гледане онлайн), не мисля, че може да се притесняваме от загуба на качество на звука при корекция на произношение. напротив, при говорене през маска загубата на чуваемост и качество на звука е гарантирана!
3. в онлайн обучението ученикът не е сам, а си е все така в група и ръководен пряко от учителя. между другото, едно време са се ползвали много активно т.н. лингафонни кабинети, в които учениците са били със слушалки, в звукоизолирани кабинки и са слушали аудио запис с нейтив говорители, като учителят е следял за произношението при повтаряне и е коригирал - през аудиосистема с микрофон и слушалки. разлика някаква да виждате с днешното онлайн обучение?
4. не мисля, че можете да използвате такива аргументи, от рода на "ако беше по-добро, щеше да си е така изначално". никой не е казал, че е по-добро, а че конкретно по чужди езици е доста добро и на практика загуба на качество няма. (не е такъв случаят с други предмети, обаче). в крайна сметка, много неща не са така добри, като живота ни преди 1 година, но се налага да ги изтърпим. понякога човек няма особен избор и трябва като зрял индивид да приеме някои реалности.

Общи условия

Активация на акаунт